ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΣ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑ SOS

Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Ειλικρινά το τελευταίο μου άρθρο με αναφορά στα Δωδεκάνησα (Χάνεται η Κως, χάνονται τα νησιά μας), σάρωσε στο διαδίκτυο, αφού πολλά μεγάλα πόρταλ το ανάρτησαν και όπως με ενημέρωσαν κάποια εξ αυτών, έγινε ένας χαμός…

Στο συγκεκριμένο άρθρο μου, μεταξύ των άλλων ανέφερα:

«Αυτόν τον μεγάλο έρωτα για την Κω, ανακάλυψε τελευταία και ο Εμίρης του Κατάρ Σεΐχης Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Θανί! Που τελευταία – σύμφωνα με την πηγή μας – φιλοξένησε στη θαλαμηγό του στα ανοικτά της Κω, τον πρίγκιπα της Αγγλίας Κάρολο! Που μεταφέρθηκε με ελικόπτερο της εταιρείας Seajets! Λέγεται, ότι ήταν εκεί και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, κ. Μάριος Ηλιόπουλος! Και όπως διέρρευσε στα ΜΜΕ, παραμένει αδιευκρίνιστη ακόμη η σχέση του κ. Ηλιόπουλου με τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ!

Όλο αυτό το μίγμα φιλικών σχέσεων, τουλάχιστον με προβληματίζει!

Γιατί, Καταριανοί, Αμερικανοί και Άγγλοι, είναι διαχρονικά φίλοι των Τούρκων και διαπιστευμένοι εχθροί της Ελλάδος!

Πολίτες των οποίων (το έχουμε αποκαλύψει πριν αρκετό χρονικό διάστημα με περισσότερα στοιχεία) αγοράζουν γη στην Κω (επιχειρήσεις πάσης φύσεως, ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα) με ταχύτατους ρυθμούς, μέσω ξένων funds! Που σε συνάρτηση με την έλευση – πολύ σύντομα – στο Νησί ξένων τραπεζών, θα ελέγχουν απόλυτα την οικονομία της Κω!

Οι οποίοι θα επενδύσουν, όχι στο ντόπιο ελληνικό εργατικό δυναμικό, αλλά στο “πλούσιο” υλικό των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στα νησιά μας κατά εκατοντάδες!

Αν δεν σταματήσει άμεσα η αθρόα είσοδος παράνομων μεταναστών στα νησιά μας και αν δεν μπουν κανόνες αγοράς στην απόκτηση γης από ξένους “επενδυτές”, τότε ναι, θα χαθούν τα νησιά του Αιγαίου μας χωρίς να πέσει μια ντουφεκιά!

Έτσι! Τόσο ήρεμα και τόσο ειρηνικά»!

Πόσο φιλέλληνας είναι ο Κάρολος της Αγγλίας;

Μετά την συγκεκριμένη αναφορά στο άρθρο μου, με ενημέρωσαν πως η εφημερίδα Spirto είχε σχετική αναφορά στις 31 Αυγούστου 2019 με τίτλο: Ο εμίρης του Κατάρ και η …SEAJETS:

«Περιπλέκεται ακόμη περισσότερο το μυστήριο με την παρουσία του ελικοπτέρου στον Αργολικό Κόλπο δίπλα στη θαλαμηγό της βασιλικής οικογένειας του Εμίρη του Κατάρ. Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το ελικόπτερο μετέφερε τον πρίγκιπα της Αγγλίας Κάρολο, προς άγνωστη κατεύθυνση. Είναι γνωστή άλλωστε, η αγάπη του Καρόλου για την Ελλάδα και οι συχνές επισκέψεις του, ειδικά στο Άγιο Όρος! Πάντως το ελικόπτερο που ευρισκόταν στον Αργολικό Κόλπο, κοντά στη Βασιλική θαλαμηγό, είναι της Seajets και πληροφορίες θέλουν τον ιδιοκτήτη της Μάριο Ηλιόπουλο να ήταν επιβάτης στο ελικόπτερο.

Αυτό που παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστο, είναι οι σχέσεις και οι επαφές του Μάριου Ηλιόπουλου με τη Βασιλική οικογένεια του Κατάρ. Γιατί τέτοιες συναντήσεις, συνήθως, δεν είναι τυχαίες»!

Θέλουν να καταστρέψουν τους “θησαυρούς” στο όρος Ζηνί;

Αλλά, οι καταγγελίες από το νησί της Κω δεν σταματούν, επιβεβαιώνοντάς μας και προσθέτοντας!

Τα ξένα funds, αγνώστου προελεύσεως, επιχειρούν να αγοράσουν την βορειοανατολική πλευρά του όρους Ζηνί στην Κέφαλο της Κω! Από την κορυφή του ελέγχεται – εποπτεύεται ολόκληρος ο κόλπος της Κεφάλου (στρατιωτικός λιμένας)!

Το όρος Ζηνί κατά την αρχαιότητα ήταν αφιερωμένο στον Δία – Ζήνα, άρχοντα και βασιλιά όλης της πλάσης! Ο φέρων τα προς το ζην, η ψυχή της οικουμένης, ο νους του σύμπαντος!

Αλλά στην κορυφή του όρους, υπάρχει σήμερα υπέροχο εκκλησάκι της Παναγίας της Ζηνιώτισσας και είναι αφιερωμένο στα Εισόδια της Θεοτόκου μας, που ανήκει στην Ενορία Εισοδίων της Θεοτόκου της Κεφάλου και γιορτάζει στις 21 Νοεμβρίου!

Αλλά εκτός του υπέροχου φυσικού τοπίου, στο όρος Ζηνί υπάρχουν ολόκληρες πλαγιές από οψιδιανό.

Ο οψιδιανός ή οψιανός (Βικιπαίδεια) είναι πέτρωμα που προέρχεται από ηφαιστειογενείς περιοχές νεαρής γεωλογικά ηλικίας! Είναι πέτρωμα όξινο, σκουρόχρωμο με υαλώδη υφή (θεωρείται φυσικό γυαλί) και χρησιμοποιήθηκε εξαιτίας της σύστασης και ανθεκτικότητάς του, ήδη από τα τέλη της Ανώτερης Παλαιολιθικής περιόδου για την κατασκευή λεπίδων με κοφτερές ακμές, που χρησίμευαν ως μαχαίρια, ξέστρες και ξυράφια. Ενώ στη διεθνή βιβλιογραφία έχει επικρατήσει ο όρος obsidian! Στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται και οι δυο όροι! Ο όρος “οψιδιανός” συχνότερα (αλλά όχι αποκλειστικά) από όσους έχουν σχέση με γεωλογικές επιστήμες και ο όρος “οψιανός” συχνότερα από τους αρχαιολόγους!

Επίσης, εκεί υπάρχει και η σπηλιά της άσπρης πέτρας Ηλικίας 100 – 140 εκατομμυρίων ετών, σε υψόμετρο 257 μέτρων! Η Σπηλιά άσπρης πέτρας αποκαλύπτει ευρήματα από την Προϊστορική έως και τη Ρωμαϊκή εποχή και πραγματικά εντυπωσιάζει! Η σπηλιά αποτελεί ένα σημαντικό ιστορικό μνημείο, ένα από τα παλαιότερα στο νησί!

Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών (UNCHR) και ΜΚΟ…

Άλλη μια εξόχως περίεργη καταγγελία μας έρχεται από το νησί της Κω! Μας λέγουν πως πίσω από αυτά τα περίεργα ξένα funds βρίσκεται η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών (UNCHR)! Μας καταγγέλλουν, πώς η UNCHR ελέγχει πολλές “ύποπτες” ΜΚΟ στα νησιά του Αιγαίου μας! Μας καταγγέλλουν, ότι υπάρχει συνεργασία με την τουρκική τράπεζα MERKEZ BANKASI! Μας καταγγέλλουν, ότι αλωνίζουν την Κω πράκτορες της τουρκικής ΜΙΤ! Μας καταγγέλλουν, ότι παίζει ρόλο σε όλο αυτό το ύποπτο σκηνικό το Ευρωπαϊκό Υπερταμείο, στο οποίο μας λέγου,ν πώς συμμετέχει η MERKEZ BANKASI!

Αλήθεια, πού βρίσκεται η αλήθεια και το ψέμα; Έχει γνώση αυτών των καταγγελιών η νέα διοίκηση της ΕΥΠ; Θα είχε ενδιαφέρον, να γνωρίζαμε απλά, ότι έχουν φτιάσει στα αυτιά της οι παραπάνω καταγγελίες!

Με ποιο σκεπτικό δεν κλείνει το Hot Spot του Πυλίου στην Κω;

Όπως γράψαμε προ ημερών και σύμφωνα με το kosnews24.gr η κατάσταση στο Hot Spot του Πυλίου στην Κω είναι εκτός ελέγχου! Με τελευταίο σκληρό περιστατικό, που σημειώθηκε εκεί! Άκουσον – άκουσον, 150 παράνομοι μετανάστες (οι περισσότεροι από το Καμερούν και την Σομαλία), εξαγριωμένοι για τις συνθήκες διαβίωσης, επιτέθηκαν κατά της αστυνομικής δύναμης που έχει την ευθύνη της φύλαξής τους! Και όχι μόνο! Έκαναν κατάληψη του οδοστρώματος έξω από τις εγκαταστάσεις του κέντρου φιλοξενίας! Αυτοί οι σκληροί, οι εξαγριωμένοι παράνομοι μετανάστες, υπό την επήρεια αλκοόλ (ποιος αλήθεια τους το προμηθεύει;;), πέταξαν πέτρες στα αστυνομικά οχήματα, τα οποία υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές!

Έτσι αντιλαμβάνεστε όλοι, πως η κατάσταση εκεί είναι άκρως τεταμένη και το περίεργο είναι πως αυτήν την κατάσταση την συντηρεί η ελληνική Πολιτεία! Και εδώ είναι το ανησυχητικό! Γιατί, ενώ έγινε αναφορά για οριστικό κλείσιμο των Hot Spot Χαλκείου Χίου (παλαιό εργοστάσιο της ΒΙΑΛ), μετά την προσφυγή κατοίκων στο ΣτΕ, της Μόριας Λέσβου (όπου προ ημερών παραιτήθηκε από τη διεύθυνση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης ο διοικητής του Γιάννης Μπαλμπακάκης)!

Ύστατο μήνυμα λοιπόν, όλων των κατοίκων της Κω, να κλείσει άμεσα το Hot Spot του Πυλίου στην Κω και να εκδιωχθούν όλες οι “φιλάνθρωπες” ΜΚΟ από το νησί!

Να περιορισθεί – τουλάχιστον – η έντονη δραστηριότητα της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών επί ελληνικού κυρίαρχου εδάφους!!

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
[email protected]
www.egerssi.gr

loading...