Oι Γκρίζοι Λύκοι απειλούν την ζωή του 16χρονου Ελληνοκύπριου που κατέβασε την τουρκική σημαία! (βίντεο)

Αναβρασμός επικρατεί στα Κατεχόμενα με τους “Γκρίζους Λύκους” να έχουν στοχοποιήσει και να απειλούν την ζωή του 16χρονου Ελληνοκύπριου που προέβη στην ηρωική κίνηση να κατεβάσει την τουρκική σημαία από το δημοτικό σχολείο της κατεχόμενης Λύσης.

Υπενθυμίζουμε ότι η Λύση ήταν το χωριό του αειμνήστου ήρωα υπαρχηγού της ΕΟΚΑ Γρήγορη Αυξεντίου ο οποίος μάχονταν ώρες με τον Άγγλο κατακτητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive από Λυσιώτες που έδωσαν το παρών τους στον εκκλησιασμό στο Ναό της Παναγίας της Λύσης και λαμβάνουν πληροφορίες από τα κατεχόμενα, Γκρίζοι Λύκοι απειλούν “Θεούς και δαίμονες” στα κατεχόμενα, ενώ αποτελούν γι αυτούς κόκκινο πανί και οι Τουρκοκύπριοι που βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί ο εκκλησιασμός.

Πληροφορίες που μεταδίδονται από τα κατεχόμενα κάνουν λόγο για έντονες αντιδράσεις από τους γνωστούς Γκρίζους Λύκους, οι οποίοι φέρονται να προειδοποίησαν την ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας για “μέτρα”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλα έγιναν μόλις 100 μέτρα από το Ναό της Παναγίας της Λύσης, όπου  εκεί βρίσκεται το δημοτικό σχολείο.

Σε ανύποπτη στιγμή ο 16χρονος διέφυγε της προσοχής των υπολοίπων 2.000 Λυσιωτών που έδιναν το παρών τους στον εκκλησιασμό και κατευθύνθηκε στο δημοτικό σχολείο, όπου εκεί προχώρησε σε υποστολή της τουρκικής σημαίας.

Όπως μεταδίδει η Hurriyet, η «αστυνομία» του ψευδοκράτους αναζητεί τον Έλληνα που κατέβασε την τουρκική σημαία και πήρε φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς από το «Δημοτικό Σχολείο Φαζίλ Κουτσιούκ».

Το περιστατικό έγινε προϊόν εκμετάλλευσης και από τον «πρωθυπουργό» του κατοχικού καθεστώτος Ερσίν Τατάρ.

Ο λεγόμενος “πρωθυπουργός” Ερσίν Τατάρ και Πρόεδρος του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) Ερσίν Τατάρ έχει ήδη ανακοινώσει ότι την ερχόμενη Δευτέρα και κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα κατεχόμενα θα μεταβεί στο σχολείο, συνοδευόμενος από τον «υπουργό Παιδείας» και θα παρευρεθεί σε τελετή έπαρσης της τουρκικής σημαίας.

Την ίδια ώρα, η υποψήφια στις πρόσφατες «βουλευτικές» εκλογές στα κατεχόμενα με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας Eylem Dolmaci, ανήρτησε στο twitter φωτογραφίες από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του σχολείου που παρουσιάζουν τον νεαρό να κατεβάζει την τουρκική σημεία και να προσπαθεί να μπεί από το παράθυρο σε αίθουσα όπου εντοπίστηκε θρυμματισμένη κορνίζα με τη φωτοφραφία του πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντεκντάς.

Η κυρία Dolmaci μάλιστα, συνοδεύει την ανάρτηση της με σχόλιο ότι το επεισόδιο επιβεβαιώνει τις ανησυχίες που διατυπώνονται για την τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών στα κατεχόμενα και την μαζική μετάβαση Ελληνοκύπριων προσφύγων στους ιερούς ναούς.

Ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Sefa Karahasan αναφέρει επίσης στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο twitter ότι η λεγόμενη “αστυνομία” των κατεχομένων έχει ήδη αρχίσει έρευνα για διαλεύκανσης της υπόθεσης.

Σε εκπομπή παρενέβη τηλεφωνικώς ο Δήμαρχος Λύσης, Αντρέας Καούρης, και επεκτάθηκε επί του θέματος της υποστολής τουρκικής σημαίας από δημοτικό σχολείο στη σκλαβωμένη Λύση.

Ο κ. Καούρης είπε ότι το εν λόγω συμβάν έλαβε χώρα, μετά από έντονη συναισθηματική φόρτιση που διακατείχε τον 16χρονο που υπέστειλε τη σημαία της κατοχής, στο σκλαβωμένο μας χωριό.

«Πιθανόν να ήταν και η πρώτη φορά που επισκεπτόταν τους τόπου των γονιών του. Ήταν μία έξαρση φορτισμένης στιγμής», είπε.

Ο κ. Καούρης δήλωσε ότι «μεγιστοποιείται» ένα μικρό γεγονός.

«Μεγάλο γεγονός ήταν η μαζικότατη προσέλευση των Λυσιωτών στον εκκλησιασμό. Μέσα σε μία τόσο μαζική εκδήλωση, προφανώς και θα προέκυπτε ένα μικρό μεμονωμένο περιστατικό», συμπλήρωσε.

«Ο νεαρός σε στιγμές ενθουσιασμού και συγκίνησης, προέβη σ αυτή την ενέργεια», κατέληξε ο Δήμαρχος Λύσης.

https://www.pronews.gr/

loading...