Σκουρλέτης για Novartis: Άθλια επιχείρηση ενοχοποίησης του Τσίπρα – Η ΝΔ δημιουργεί “παράσιτα” στην έρευνα του σκανδάλου

“Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη σκευωρίας” σχετικά με τη Novartis σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας την πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, και κάλεσε το κυβερνών κόμμα να ζητήσει την εξέταση από τη Βουλή όλων των πολιτικών προσώπων που εμπλέκουν, οι “στημένες” -όπως τις χαρακτήρισε- “καταθέσεις Βενιζέλου – Σαμαρά”.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ στο OPEN έκανε λόγο για “άθλια επιχείρηση αντιπερισπασμού και ενοχοποίησης του πρώην πρωθυπουργού μέσω Novartis”. “Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη σκευωρίας. Καλούμε και προκαλούμε τη Νέα Δημοκρατία, αν θέλει να είναι συνεπής με τις πραγματικές της προθέσεις και οι πραγματικές της προθέσεις είναι να ενοχοποιεί διαρκώς -ως έναν μεγάλο, “colpo grosso”, αντιπερισπασμό- τον πρώην πρωθυπουργό, να προτείνει να εξεταστούν όλα τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα». (…) Έτσι θα πάει η Νέα Δημοκρατία. Την ώρα που θα φέρνει τις πλέον αντεργατικές ρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται τώρα στον αναπτυξιακό νόμο, θα κινεί μια υπόθεση που θα λέει ‘Novartis σκευωρία’”, είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Όπως τόνισε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανέναν λόγο να ψηφίσει θετικά “για κάτι που δεν πιστεύουμε ότι έχει βάση” και πρόσθεσε: “Αυτό συνοδεύεται από την ανοιχτή πρόκληση προς τη Νέα Δημοκρατία, “βάλτε όλα τα ονόματα των ‘στημένων’ καταθέσεων Βενιζέλου – Σαμαρά”. “Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος είχαν καταθέσει και προηγουμένως. Θέλοντας να ‘στήσουν’ αυτή την άθλια επιχείρηση ενοχοποίησης του πρώην πρωθυπουργού είπαν ότι έχουν νέα στοιχεία. Πήγαν στον Εισαγγελέα, ενώ η υπόθεση είχε ήδη αρχειοθετηθεί, ανέφεραν τα ονόματα του κ. Παπαγγελόπουλου και του κ. Τσίπρα και η Δικαιοσύνη, ως όφειλε, έπρεπε να κάνει την εξής διαδρομή. Να αποστείλει -από τη στιγμή που ‘βρήκε’ πολιτικά πρόσωπα- στον υπουργό Δικαιοσύνης και ο υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή. Και τώρα καλείται η Βουλή και η πλειοψηφία της κυρίως, αν θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη για προανακριτική ή εξεταστική Επιτροπή, να ξεκινήσει αυτή την υπόθεση”, σημείωσε.

Και επανέλαβε την πρόκληση προς τη ΝΔ: “βάλτε λοιπόν το σύνολο των ονομάτων. Και τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παπαγγελόπουλο, αν θέλετε. Να γίνει διάλογος, να δούμε τι σημαίνει σκευωρία, τι σημαίνει σκάνδαλο, τι σημαίνει πολιτική ευθύνη, τι σημαίνει διχασμός, τι σημαίνει αντιπερισπασμός για να περάσουν άθλια αντικοινωνικά μέτρα. Διότι αυτό ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό αυτή τη στιγμή”.

Ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε επιπλέον την άποψη ότι δημιουργούνται “παράσιτα” ενώ βρίσκεται υπό εξέταση “το υπαρκτό σκάνδαλο της Novartis”. “Σημασία έχει να καταλάβουμε τι στήνεται εδώ. Πριν καν αποσταλεί στη Βουλή η δικογραφία, έχουμε έναν σχεδιασμό από τη Νέα Δημοκρατία. Ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Τα τέσσερα δισ. ευρώ που πλήρωσαν οι έλληνες για φάρμακα, παραπάνω από αντίστοιχες χώρες, σημαίνουν ότι το σκάνδαλο υπάρχει και το ερώτημα είναι εάν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα. Μέχρι τώρα έχουμε τον κ. Λοβέρδο. Προσέχτε ποιο είναι το προβληματικό, το επιλήψιμο στοιχείο. Ενώ έχουμε μια ‘σκανδαλάρα’ η οποία ερευνάται από τη Δικαιοσύνη, πάμε να δημιουργήσουμε ‘παράσιτα’ μιλώντας για μια δήθεν – κατασκευασμένη – υπόθεση σκευωρίας”, τόνισε.

Κατηγόρησε δε ευθέως τη ΝΔ ότι κάνει το εξής τρικ: “Δημιουργεί ‘παράσιτα’ στην έρευνα του σκανδάλου και χωρίς να παραπέμπει τον πρώην πρωθυπουργό μιλάει μόνο για τον κ. Παπαγγελόπουλο, αλλά για να στοχοποιεί τον Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για μία τακτική που έχει τα στοιχεία του ρεβανσισμού, της τοξικότητας της πολιτικής ζωής. Είναι μια διχαστική επιλογή” και συμπλήρωσε πως μονομερώς από την πλειοψηφία των ΜΜΕ “ακούγονται οι αναφορές του κ. Αγγελή, αλλά της κας Τουλουπάκη να μπαίνουν στην άκρη”.

loading...