Μπακογιάννη για Novartis: Να κριθεί από την τακτική Δικαιοσύνη ο Παπαγγελόπουλος

Αφού χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis «τεράστιο φιάσκο» του ΣΥΡΙΖΑ, η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε την άποψη πως από τη στιγμή που ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δεν έχει ασυλία «πρέπει να τον κρίνει η τακτική δικαιοσύνη και να γίνει έρευνα σε βάθος για το ρόλο του σε αυτή την υπόθεση».
Όσα γίνουν, θα πρέπει να είναι ακριβώς στοιχειοθετημένα είπε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, τονίζοντας ότι αν από την έρευνα για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο προκύψουν στοιχεία που αφορούν άλλους πολιτικούς «να το δούμε τότε σε επίπεδο εφαρμογής του νόμου».

«Το τεκμήριο αυτή τη στιγμή το έχει η δικαιοσύνη», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη. Και τάχθηκε κατά του να συσταθεί, σε αυτή τη φάση, εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή στη Βουλή. Αναφερόμενη δε στον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι αν προκύψουν στοιχεία που να αφορούν τον πρώην πρωθυπουργό τότε «βεβαίως θα έρθει ο κ. Τσίπρας, διότι κουκούλωμα αυτής της υπόθεσης δεν αντέχεται».

«Εγώ την εικόνα του Παναγιώτη Πικραμμένου να δακρύζει στη Βουλή δεν θα την ξεχάσω ποτέ και υπάρχουν ευθύνες» σημείωσε.

Αναφερόμενη στη συνάντηση που πρόκειται να έχουν στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γ.Σ. του ΟΗΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε πως «εμείς ξέρουμε τόσο καιρό τι λέει ο Ερντογάν, τώρα είναι επιβεβλημένο ο Ερντογάν να ακούσει τον Μητσοτάκη».

Σε ερώτηση για την προεδρική εκλογή (σ.σ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ δεν άνοιξε τα χαρτιά του για το αν θα προτείνει ξανά τον Προκόπη Παυλόπουλο) η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε πως η απόφαση για το ποιος θα είναι ο υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2020 είναι του πρωθυπουργού. Σημείωσε όμως ότι «ο κ. Παυλόπουλος είναι φίλος μου και αυτό δεν μπορώ να το αποσυνδέσω».

loading...