Novartis – Ελένη Τουλουπάκη: Σε ρόλο «Ρασπούτιν» ο Γιάννης Αγγελής

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της φέρεται να αρνήθηκε οποιαδήποτε παρέμβαση στο έργο της από τον περίφημο «Ρασπούτιν», αποδίδοντας αυτό τον ρόλο στον Γιάννη Αγγελή
Ρόλο «Ρασπούτιν» στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιάννη Αγγελή, επεφύλαξε στη δική της κατάθεση η εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελενη Τουλουπάκη. Η Ελένη Τουλουπάκη στην τρίωρη κατάθεσή της στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά, ο οποίος ερευνά τις καταγγελίες της εναντίον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιάννη Αγγελή, έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, αναλυτικότερα στοιχεία για όσα καταλογίζει στον πρώην επόπτη της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της φέρεται να αρνήθηκε οποιαδήποτε παρέμβαση στο έργο της από τον περίφημο «Ρασπούτιν», αποδίδοντας αυτό τον ρόλο στον κ. Αγγελή, από τον οποίο έγιναν παρεμβάσεις, όπως φέρεται να καταγγέλλει η κ. Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να περιέγραψε περιστατικά κατά τα οποία ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου άλλαζε τις εντολές της προς τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, ενώ φέρεται να του καταλόγισε πως προσπάθησε να καθυστερήσει την εξέλιξη της έρευνας.

Η ίδια φέρεται να αναφέρθηκε στην υπεξαγωγή απόρρητων εγγράφων από την εισαγγελία διαφθοράς, υποστηρίζοντας ότι ο Γιάννης Αγγελής σε δυο διαφορετικούς χρόνους -εν τη απουσία της- μπήκε συνοδεία αστυνομικού στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πήρε τα δεδομένα για τη NOVARTIS και άλλες υποθέσεις σε στικάκι.

Μάλιστα, το υλικό αυτό περιέχει και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, ενώ δεν έχει επιστραφεί στην εισαγγελία Διαφθοράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γραμματείς της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς έδωσαν έγγραφες καταθέσεις περιγράφοντας τα περιστατικά σε χρόνο προγενέστερο των καταγγελιών του Γιάννη Αγγελή, επιβεβαιώνοντας την κ. Τουλουπάκη. Η Ελένη Τουλουπάκη φέρεται να αναφέρθηκε και στην υπεξαγωγή πρωτότυπων απόρρητων εγγράφων του FBI για τη Novartis από τον Γιάννη Αγγελή, τα οποία τελικά επέστρεψε, χωρίς όμως να είναι γνωστό αν κράτησε αντίγραφα.

Ταυτόχρονα, περιέγραψε με λεπτομέρειες τη συνάντηση με το FBI τον Δεκέμβριο του 2017 στη Βιέννη, κατά την οποία οι Αμερικανοί φέρονται να επιχείρησαν να δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία σε βάρος πολιτικού προσώπου το οποίο κατονόμασαν, αλλά ο Γιάννης Αγγελής αρνήθηκε να παραληφθούν με το επιχείρημα ότι όλα τα στοιχεία από τος ΗΠΑ θα έπρεπε να παραλαμβάνονται από τις δικαστικές αρχές της χώρας μας μέσω Eurojust. Πλέον, αναμένονται οι καταθέσεις των δυο επίκουρων εισαγγελέων διαφθοράς Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη

loading...