Οι Κούρδοι λιανίζουν τους τούρκους…Mαζεύουν νεκρούς στρατιώτες από φυλάκια οι Τούρκοι

Αιφνιδιαστική επίθεση των κουρδικών δυνάμεων του ΡKK σε τουρκικό φυλάκιο είχαμε στην πόλη Σιλόπι, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ.

Τα αποτελέσματα για τις ΤΕΔ ήταν καταστροφικά, ενώ άλλες πληροφορίες φέρουν τους Κούρδους να ετοιμάζουν μπαράζ επιθέσεων σε εγκαταστάσεις και αγωγούς πετρελαίου της Τουρκίας.

Αρκετοί Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν, ενώ τα θωρακισμένα οχήματά τους καταστράφηκαν κατά την επίθεση.

Η επίθεση επιβεβαιώθηκε και από τις τουρκικές αρχές, οι οποίες ανέφεραν ότι τουλάχιστον τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε «συγκρούσεις με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) .

Το γραφείο του δήμαρχου της Επαρχίας Σιρνάκ δημοσίευσε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την επίθεση, λέγοντας ότι οι τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους για την εξασφάλιση της Τουρκικής Εταιρείας Πετρελαίου (TPAO).

OI HΠΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΜΕ ΟΠΛΑ

Ο στρατός των ΗΠΑ εξακολουθεί να οπλίζει τους Κούρδους στη βορειοανατολική Συρία, παρά τις αντιρρήσεις του τουρκικού καθεστώτος, που ζητά επιτακτικά να σταματήσει η υποστήριξή προς τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Την Τρίτη, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να ξεκινήσει μια νέα στρατιωτική επιχείρηση κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής στην ασφαλή ζώνη στη βορειοανατολική Συρία εντός δύο εβδομάδων, εάν δεν ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα από κοινού με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την ίδια στιγμή το πρακτορείο ειδήσεων AFP, ανέφερε ότι ο αμερικανικός στρατός εξακολουθεί να παρέχει όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στις κουρδικές δυνάμεις στη βορειοανατολική Συρία.

«Εξακολουθούμε να παρέχουμε ειδικά όπλα και οχήματα στον SDF για χρήση εναντίον των Τζιχαντιστών», δήλωσε ο Chris Maier, διευθυντής της ομάδας εργασίας για την καταπολέμηση των ισλαμιστών εξτρεμιστών στο αμερικανικό υπουργείο άμυνας.

«Είμαστε πολύ διαφανείς για το τι είναι αυτές οι προμήθειες», δήλωσε ο Μάϊερ, προσθέτοντας ότι: «παρέχουμε κάθε μήνα στην Τουρκία ειδική αναφορά για το τι είναι αυτά τα όπλα και τα οχήματα».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τοπικές πηγές στο διοικητικό συμβούλιο της πόλης Al-Hasakah στην Συρία ανέφεραν ότι μια στρατιωτική φάλαγγα των ΗΠΑ που αποτελούνταν από 150 οχήματα φορτωμένα με όπλα εισήλθε στη βορειοανατολική πόλη της Συρίας Al-Malikiyah και τα παρέδωσε στους Κούρδους .

Αυτές οι αναφορές έρχονται μόλις μια εβδομάδα μετά την εφαρμογή περιπολιών από τις αμερικανικές και τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στην περιβόητη ζώνης ασφαλείας στη βόρεια Συρία.

Προβληματισμός επικρατεί στην Τουρκία, ενώ η κατάσταση στη Συρία συνεχώς αλλάζει, καθώς τα συμφέροντα είναι τεράστια.

Συνεχώς έχουμε αλλαγή θέσεων και απόψεων, με την Ρωσία να δηλώνει ότι θα υλοποιήσει και αυτή κοινές περιπολίες με τους Τούρκους στην ίδια περιοχή της ασφαλούς ζώνης.

ΗΠΑ και Τουρκία πριν λίγες ημέρες συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια ουδέτερη ζώνη ασφαλείας στη βορειοανατολική Συρία, που θα επέτρεπε στην Τουρκία να προστατεύσει τα σύνορά της από τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία (YPG), τις οποίες θεωρεί ως τρομοκρατική απειλή και ταυτόχρονα να παράσχει έναν «διάδρομο ειρήνης» για τον επαναπατρισμό των προσφύγων που βρίσκονται στην Τουρκία.

Όλα αυτά όμως στα χαρτιά διότι στην πραγματικότητα όλα αλλάζουν στο έδαφος λόγω των τεραστίων συμφερόντων.

https://www.pentapostagma.gr

loading...