Πενταράς: Mε το σπαθί στη θήκη πετυχαίνουν νίκη οι Τούρκοι σε Κύπρο


Ερντογάν και Ακάρ  προσπαθούν να δημιουργήσουν εκείνο το δυσμενές για εμάς κλίμα  ώστε στο τέλος να υποταχθούμε χωρίς μάχη-πόλεμο, δήλωσε ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Ανδρέας Πενταράς στην Εκπομπή του Σίγμα Μεσημέρι και Κάτι.

«Ο πόλεμος γίνεται και χωρίς οπλικά συστήματα. Ο μεγάλος κινέζος στρατηγός και φιλόσοφος Sun Tzu στο βιβλίο του η ‘’Τέχνη του Πολέμου’’ λέει πως η καλύτερη τύχη που μπορεί να έχει ένας στρατηγός είναι αυτή που θα την πετύχει με το σπαθί στην θήκη.   Άρα  αυτά που γίνονται από την Τουρκία είναι μια μορφή υβριδικού πολέμου που προσπαθεί να πετύχει μια υποταγή σε Κύπρο-Ελλάδα στο πλαίσιο της Γαλάζιας πατρίδας χωρίς να υπάρξει πυροβολισμός. Αυτό νομίζω δεν θα το πετύχει.», είπε.

Η Ελλάδα αντιδρά σωστά και δεν θα αποτολμήσει η Τουρκία να διενεργήσει  έρευνες και γεωτρήσεις στην περιοχή Καστελορίζου και ούτε θα τολμήσει να προβεί σε θερμό επεισόδιο, είπε  σημειώνοντας πως το εσωτερικό πολιτικό σύστημα είναι εύθραυστο  είπε.

«Αυτό οφείλεται  στο ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν φρόντισε να αποκτήσει  και να δημιουργήσει από το 1974  ναυτική και αεροπορική αποτροπή», είπε τονίζοντας πως ξεκινήσαμε το 2004 με νόμο εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου «ξυπόλητοι στα αγκάθια», επεσήμανε.

Μεταξύ άλλων ο κ, Πενταράς μίλησε για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Τουρκίας σε συνάρτηση με την Μόσχα.


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :