Μπαίνουν από παντού: Mάζες αλλοδαπών παράνομων μεταναστών τώρα και από… Βουλγαρία! (φωτό)

Εκλεισαν το φυλάκιο “30” και αλωνίζουν διακινητές και αλλοδαποί! – Διοικητής μονάδας: «Εκτελούμε εντολές»
“Καζάνι που βράζει” είναι ο Εβρος καθώς μετά την αναστολή λειτουργίας του φυλακίου “30”, εκατοντάδες αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες μπαίνουν στην χώρα μας και από την… Βουλγαρία.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας που απεικονίζουν την εισβολή 26 γυμνών αλλοδαπών στο Ορμένιο. Διακινητές από τη Βουλγαρία αφού έγδυσαν στην κυριολεξία τους αλλοδαπούς, τους έστειλαν στην Ελλάδα.

Όπως τους βλέπετε στις φωτογραφίες, περιμένουν Έλληνες συνοριοφύλακες για να τους μεταφέρουν στο κέντρο προσωρινής κράτησης Φυλακίου Ορεστιάδας. Το πέρασμα στο συγκεκριμένο σημείο των Ελληνοβουλγαρικών συνόρων είναι χερσαίο και σε γενικές γραμμές πιο εύκολο από το να προσπαθήσεις να περάσεις το ποτάμι.

“Και στο παρελθόν υπήρχαν ροές αλλά όχι όπως τις τελευταίες ημέρες” δηλώνει κάτοικος της περιοχής. Τι είναι όμως αυτό που άλλαξε και “απελευθέρωσε” τα χέρια των Βουλγάρων διακινητών;

Στην περιοχή μέχρι πριν από περίπου μια εβδομάδα λειτουργούσε το ελληνικό φυλάκιο “30” το οποίο πλέον έχει κλείσει.

“Η λειτουργία του και η παρουσία στρατιωτών ήταν από μόνη της αποτρεπτική” τονίζουν κάτοικοι καθώς από τη στιγμή που έκλεισε οι “απέναντι” έχουν αποθρασυνθεί.

Το ελληνικό φυλάκιο 30 παραμένει κλειστό ενώ εκφράζονται φόβοι για πιθανή λεηλάτηση και κατάληψη του στο μέλλον. Όταν οι κάτοικοι απευθύνθηκαν στον διοικητή της μονάδας που ανήκει το φυλάκιο η απάντηση που έλαβαν ήταν “εκτελούμε εντολές”.

Οι άνθρωποι των φωτογραφιών είναι οι πρώτοι που μπήκαν στη χώρα μας μετά το λουκέτο στο φυλάκιο. Οι κάτοικοι είναι σίγουροι πως θα ακολουθήσουν και άλλοι καθώς όπως λένε… τα νέα μαθαίνονται γρήγορα!

Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Ορμενίου απέχει μόλις 500 μέτρα από τα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας και 700 από το ομώνυμο χωριό. Ένα μέρος των συνόρων αποτελεί ο ποταμός Έβρος, ο οποίος στη συνέχεια ρέει στη Βουλγαρία, με την συνοριογραμμή να συνεχίζει σε χερσαίο έδαφος. Μερικές δεκάδες χιλιόμετρα ανατολικά βρίσκεται το τριεθνές Ελλάδας – Τουρκίας – Βουλγαρίας.

«Υπάρχουν περίπολοι της συνοριοφυλακής αλλά δεν φτάνουν. Το σύνορο είναι μεγάλο και τα περάσματα πολλά», τόνισε ο πρόεδρος του Ορμενίου.

Γ.Πλακιωτάκης: Όλο το 2018 είχαν περάσει στα νησιά 33.000 αλλοδαποί, φέτος ήδη πέρασαν 31.000

Στη μεγάλη αύξηση των μεταναστευτικών ροών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Στο σύνολο της περσινής περιόδου ήταν περίπου 33.000, μέχρι τώρα είναι 31.000, οπότε σίγουρα υπάρχει μία μεγάλη αύξηση σε σχέση με πέρυσι και αυτό είναι κάτι που προφανώς μας προβληματίζει« είπε ο κ. Πλακιωτάκης προσθέτοντας ότι «είμαστε σε επαγρύπνηση 24 ώρες το 24ωρο».

«Είναι γεγονός ότι η Τουρκία διαχρονικά χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό ως μοχλό πίεσης, οφείλεται εν πολλοίς και στη νέα μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί ο πρόεδρος Ερντογάν, χιλιάδες κόσμος έχει εκδιωχθεί από την Κωνσταντινούπολη και οι περισσότεροι έχουν καταλύσει τα παράλια, άρα αυτό είναι ένα γεγονός που σίγουρα μας προβληματίζει» είπε ο υπ. Ναυτιλίας.

Όπως τόνισε «πρέπει να δώσουμε μία ευρωπαϊκή διάσταση, αλλάζουν οι διαδικασίες παροχής ασύλου, από την άλλη το λιμενικό σώμα εξοπλίζεται με μέσα, ήδη προωθούμε το μεγάλο εθνικό πληροφοριακό σύστημα, αλλά και ένα εθνικό σχέδιο για την φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της πατρίδας μας, οπότε θα έχουμε real time εικόνα για ολόκληρο το Αιγαίο»

https://www.pronews.gr

loading...