Έφαγαν «ξύλο» οι Τούρκοι από τα «γεράκια» της ΠΑ: Mαχητικά από την Κρήτη ταπείνωσαν τα F-16 της Άγκυρας – Άγριες εμπλοκές

Δεν καταλαβαίνουν από τους τουρκικούς τσαμπουκάδες τα Ελληνικά «φτερά» και δείχνουν καθημερινά στους απάναντι, το ποιος κάνει κουμάντο στο Αιγαίο.
Σε 38 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου προχώρησαν 13 τουρκικά αεροσκάφη την Τετάρτη, σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκε και μία εμπλοκή μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Λίγες ώρες πριν από την συνάντηση Μητσοτάκη Ερτνογάν στη Νέα Υόρκη, τα τουρκικά αεροσκάφη (δέκα F-16, δύο F-4, και ένα ελικόπτερο), προέβησαν επίσης σε δεκαέξι παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Έξι από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ τα παραπάνω αεροσκάφη όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

ΟΙ ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ

Η τουρκική πολεμική αεροπορία ξεκίνησε από νωρίς τις προκλήσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο καθώς πάνω από το Καστελόριζο πέταξαν δύο τουρκικά μαχητικά.

Τα δύο τουρκικά F-16 πέταξαν σε ύψος 24.500 ποδών πάνω από τη νήσο Μεγίστη (Καστελόριζο) στις 14:38 το μεσημέρι της Τρίτης.

Λίγα λεπτά νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 14:29 το μεσημέρι, το ίδιο ζευγάρι των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών έκανε υπέρπτηση και πάνω από τη νήσο Ρω σε ύψος 19.200 ποδών.

Η πρόκληση είχε συνέχεια στις 14.43′ με υπέρπτηση πάνω από τη Ρω στα 27.000 πόδια.

ΕΦΑΓΑΝ ΞΥΛΟ

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία όμως ήταν σε ετοιμότητα και απογείωσε άμεσα μαχητικά F-16 από την 115 Πτέρυγα Μάχης που προχώρησαν σε εμπλοκή με τα τουρκικά μαχητικά που τόλμησαν να πετάξουν πάνω από τα ακριτικά νησιά, αναφέρει το news.gr

Η εμπλοκή ήταν ιδιαίτερα σκληρή αλλά το αποτέλεσμα ήταν σε βάρος των τουρκικών μαχητικών καθώς τα ελληνικά μαχητικά πήραν γρήγορα το τακτικό πλεονέκτημα εξαναγκάζοντας τα μαχητικά της Άγκυρας να αποχωρήσουν.

Η Τουρκία απογείωσε από φρεγάτα της και ένα ελικόπτερο που αναχαιτίστηκε από ελληνικά μαχητικά.

loading...