Ομάδες περιφρούρησης από τους κατοίκους και μαύρες σημαίες για το hot spot στον Καραβόμυλο

Τις επόμενες κινήσεις τους στο θέμα δημιουργίας hot spot στον Καραβόμυλο, αποφάσισαν οι κάτοικοι της περιοχής σε λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης
Δεν κάνουν πίσω οι κάτοικοι του Καραβομύλου και της Ανατολικής Φθιώτιδας στο θέμα της δημιουργίας hot spot μέσα στο χωριό τους και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο καυσίμων «Γεώργιος Παπαποστόλου».

Σε λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Καραβομύλου, πήραν μέρος εκατοντάδες κάτοικοι, ανάμεσά τους και η Δήμαρχος Στυλίδας, Βιργινία Στεργίου.

Οι κάτοικοι δεν δέχονται τις ειλημμένες αποφάσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ δεν πιστεύουν τις υποσχέσεις του σχετικά με τη διαλογή και τον αριθμό των προσφύγων.

Γενικότερα, αξιολογούν ως πρόχειρη λύση τα σχέδια του αρμόδιου υπουργείου που δε λαμβάνει υπόψη την τοπική κοινωνία και τις παρενέργειες που θα φέρει στην ανάπτυξη του τόπου.

Δυναμικές κινητοποιήσεις

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη συγκεκριμένη συνέλευση, οι κάτοικοι φέρονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε κλείσιμο της εθνικής οδού, αλλά και του λιμανιού της Στυλίδας, ενώ ο δρόμος και το στρατόπεδο θα παραμείνει αποκλεισμένος με βάρδιες, προκειμένου να μην προχωρήσουν τα σχέδια Χρυσοχοΐδη.

Γενικότερα συμφώνησαν σε μαζικές, δυναμικές κινητοποιήσεις αναγκάζοντας το υπουργείο να αλλάξει τα σχέδια που έκανε ερήμην των κατοίκων και της τοπικής κοινωνίας. Μαύρες σημαίες θα τοποθετηθούν επίσης στα μπαλκόνια των σπιτιών σε ένδειξη διαμαρτυρίας και διάθεση για αγώνα.

Δείτε βίντεο με τις αντιδράσεις των κατοίκων από το stilida.com:

loading...