Τζακάρτα – Eτήσιος διαγωνισμός Παγκόσμιας Διακυβέρνησης: Ήρθε πρώτος Έλληνας φοιτητής

Δύο διακρίσεις έφεραν στην Ελλάδα φοιτητές του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε διεθνείς διαγωνισμούς καινοτομίας και διακυβέρνησης.

Την πρώτη θέση κέρδισε ο τεταρτοετής φοιτητή Γιώργος Καραβάς, του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε διεθνείς διαγωνισμούς καινοτομίας και διακυβέρνησης. με την ομάδα του MINPLUS, στην κατηγορία Most Valuable project (MVP), στον ετήσιο διαγωνισμό Παγκόσμιας Διακυβέρνησης «Youth Innovation Competition on Global Governance» (YICGG), ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην Τζακάρτα της Ινδονησίας στις 15-18 Ιουλίου, με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP).

Ο Έλληνας φοιτητής και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του, Nazahath Ahmed (Μαλδίβες), Radhe Ayu (Ινδονησία), Filip Lariu (Ρουμανία), Lê Na (Βιετνάμ), Wei Jun S. Chan (Σιγκαπούρη) και Anna Branets (Ουκρανία), βραβεύτηκαν για την ιδέα τους MINPLUS. Η ομάδα παρουσίασε μία κοινωνική επιχείρηση πάνω στο upcycling πλαστικού εμπλέκοντας κοινωνικές ομάδες αναπτυσσόμενων χωρών.

Στο διαγωνισμό «Student Research Competition», στην πόλη Ταλίν της Εσθονίας, ο προπτυχιακός φοιτητής Μιχάλης Λουκέρης από το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών βραβεύτηκε για την εργασία του «Efficient Computing in a Safe Environment», η οποία εκπονήθηκε υπό την επίβλεψη του υποψηφίου διδάκτορα του Τμήματος Στέφανου Γεωργίου.

Η βραβευθείσα εργασία πραγματεύεται τη βελτίωση της υπολογιστικής και ενεργειακής απόδοσης που μπορεί να επιτευχθεί με τη λειτουργία υπολογιστικών υποδομών σε ένα ασφαλές από κακόβουλες επιθέσεις περιβάλλον.

loading...

1 thought on “Τζακάρτα – Eτήσιος διαγωνισμός Παγκόσμιας Διακυβέρνησης: Ήρθε πρώτος Έλληνας φοιτητής

Comments are closed.