Σκληρά αλλά αναγκαία μέτρα για τους “μετανάστες”

Σε βάρος της Ελλάδος η συμφωνία. Χρειάζεται διόρθωση ή ακύρωση
Οξύνεται το κατ’ ευφημισμό λεγόμενο «προσφυγικό»
Ας προσέξει η Κυβέρνηση να μην ακυρωθεί όλο το έργο της λόγω «προσφυγικού»
Το σημείωμα καταλήγει σε δραστική και αποφασιστική πρόταση τελικής λύσης

Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος
Καυτή πατάτα παρέδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Μητσοτάκη, μια «πατάτα» που κινδυνεύει να μετατραπεί σε βόμβα και αν εκραγεί θα δημιουργήσει μεγάλη ζημιά στη χώρα και θα ακυρωθεί αυτομάτως όλη η θετική και ευμενής θέση της κοινωνίας έναντι της νέας κυβέρνησης και τούτο τελείως αδικαιολόγητα. Οι άνθρωποι αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ, προσβάλλουν όλον τον πολιτικό κόσμο με την τόσο προδήλως στρεβλή πολιτική θέση, διότι αντί να ομολογήσουν το «λάθος» τους, ισχυρίζονται χωρίς να κοκκινίζουν ότι αντιμετώπισαν το μεγάλο αυτό πρόβλημα, το προσφυγικό για το οποίο δεν ήταν, λέει, υπεύθυνοι!

Διαστάσεις ανησυχητικές έχει πάρει πλέον το λεγόμενο «προσφυγικό» και επιβάλλονται σοβαρές αποφάσεις και ενέργειες από την Κυβέρνηση, για να αποτρέψει να ακυρωθεί όλο της το έργο και το τόσο θετικό κλίμα της δυναμικής εκκίνησης. Από τις πρώτες κινήσεις, φοβάμαι ότι η κυβέρνηση της διαφεύγει ότι η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης, θα είναι η μεταφορά των ταλαίπωρων αυτών ανθρώπων, σε άλλα σημεία της ενδοχώρας, διότι άπαξ και αρχίσει, δεν είναι εύκολο να σταματήσει και θα δημιουργηθούν τεράστιες ενοχλήσεις και διαμαρτυρίες των πολιτών των περιοχών αυτών. Για να ευρεθεί λύση, καλό είναι να πάρουμε τον μίτο και να φράσουμε στην αρχή, όταν η κ.Τασία άνοιξε την Αμυγδαλέζα, άνοιξαν τα σύνορά μας και καλωσορίζαμε κάθε εισερχόμενο, εν ονόματι μιας ανεδαφικής και αδύνατη να αντιμετωπίσουμε φιλανθρωπίας αν όχι ιδεοληψίας ή ακόμη και πρόθεση δημιουργίας προβλήματος, και τούτο έχει πλέον αποδειχθεί πλήρως. Στη τόσο σοβαρή οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε, είναι τουλάχιστον ανεδαφικό και απραγματοποίητο να φροντίσουμε άλλους, αφού δεν μπορούμε να φροντίσουμε τους πολίτες μας. Ας είναι!

Στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας και να την ερμηνεύσουμε σωστά, διότι από ό,τι φαίνεται, η Ε.Ε. έκλεισε τα σύνορά της, έδωσε το δικαίωμα στον Ερντογάν ένα κάρο χρήματα, αλλά και να χρησιμοποιεί τους μετανάστες ως όπλο και να πληρώνουμε εμείς τη νύφη. Κάτι λάθος συμβαίνει αφού με την απλή λογική δεν είναι δυνατόν η συμφωνία να είναι τόσο λεόντεια. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που οι ισχυροί της Ευρώπης, αποφασίζουν για τα δικά τους συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των μικρότερων. Έτσι και τώρα, σχεδόν όλα τα κράτη της Ε.Ε. αισθάνονται ικανοποιημένα γιατί απέκλεισαν λίγο πολύ τους λαθρομετανάστες από τη χώρα τους. Το πρόβλημα της Ελλάδος που επωμίζεται όλο το κοινωνικό βάρος της απαράδεκτης αυτής υπόθεσης, που μας φόρτωσε η κ.Τασία και ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ξαφνικά και χωρίς λόγο και χωρίς προηγούμενο, ωσάν να έπεσε ένας μετεωρίτης εξ ουρανού.

Η κ.Μέρκελ, αφού παρέλαβε τους περίπου 800 εισελθόντες στη Γερμανία μετανάστες, που χρειαζόταν για εργάτες, φρόντισε να χαϊδέψει τον φίλο της τον Ερντογάν, τον φόρτωσε με εκατομμύρια ευρώ από την τσέπη των Ευρωπαίων, με την συμφωνία που έκλεισε εν ονόματι της Ε.Ε. μαζί του, έκλεισε με εντολή της τα σύνορα των Σκοπίων με την Ελλάδα για να μην εισέλθουν άλλοι στην Ευρώπη και ησύχασε. Όσο για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα, αγρόν ηγόρασε, με δεδομένο ότι ο κ.Τσίπρας εκτελούσε αυθωρί κάθε της επιθυμία και εντολή. Το γεγονός ότι στοιβάζονται στη Μόρια ως εμπορεύματα ή αντικείμενα στην καλύτερη περίπτωση και τα άλλα νησιά μας του ανατολικού Αιγαίου, ζώντας σε άθλιες συνθήκες, με προστριβές, καυγάδες και παντός είδους και μορφής ταραχών και προβλημάτων, ξεφεύγει από τους ευαίσθητους Συριζαίους, της προσοχής τους ή του ενδιαφέροντός τους.

Είμαστε υποχρεωμένοι επομένως, να βρούμε λύση γρήγορα και αποτελεσματικά, με δραστικά και ανυποχώρητα μέτρα, πριν χαθεί τελείως ο έλεγχος. Πρότασή μου είναι:

1.- Να απαιτήσουμε να εφαρμοστεί απόλυτα η συμφωνία από τον Ερντογάν. Αν έχω αντιληφθεί σωστά, οι εισερχόμενοι στην Ελλάδα και ζητούντες άσυλο, όσοι δεν πάρουν άσυλο, επιστρέφονται στην Τουρκία. Τούτο σημαίνει ότι δεν έχουμε υποχρέωση να δεχόμαστε περισσότερους από όσους μπορούμε να κρίνουμε το άσυλο των παρόντων, αλλά και ο Ερντογάν δεν έχει δικαίωμα να στέλνει περισσότερους από όσους αντικειμενικά δυνάμεθα να ελέγξουμε και να κρίνουμε. Άρα εμείς μεν πρέπει να διαμαρτυρηθούμε και να ζητήσουμε να μην δεχθούμε άλλους, μέχρι να ξεκαθαρίσει το αίτημα ασύλου των παρόντων, η δε κ.Μέρκελ να δώσει εντολή, αν μπορεί, στον Ερντογάν, να μην επιτρέψει να φύγουν από τα παράλια της Τουρκίας άλλοι, μέχρι να αποφασιστεί ποιοι δικαιούνται άσυλο και ποιοι όχι, σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές.. Αν δεν υπακούσει, να κόψει την χρηματοδότηση.

2.- Αν δεν επιτευχθούν τα πιο πάνω, είτε διότι ο Ερντογάν δεν θέλει είτε διότι δεν μπορεί, έχουμε όλο το δικαίωμα να μην δεχόμαστε άλλους! Τι να κάνουμε; Τα εξής απλά και ανθρώπινα:

α) Το Λιμενικό σώμα με τα πέντε πλοία του, καθώς και η Frontex, αν θέλει ή αν της το επιτρέψουν, με τα πέντε δικά της, να περιπολούν στα όρια της αιγιαλίτιδος ζώνης και να αναγκάζουν τις βάρκες με τους μετανάστες να επιστρέψουν στην Τουρκία.

β) Αν βυθίσουν την βάρκα, να διασώζουν βέβαια τους ανθρώπους, αλλά να συλλαμβάνουν τον διακινητή και με συνοπτικές διαδικασίες να τον φυλακίζουν σε ισόβια. Έστω και αν αυτός κατευθύνεται από ανώτερο/αφεντικό διακινητή, θα το μάθουν οι άλλοι «βοηθοί» του «αφεντικού» και θα αρνούνται να οδηγήσουν βάρκες στα νησιά. Όσοι μεταφέρουν μετανάστες με οιονδήποτε τρόπο, είτε μεσοπέλαγα, είτε στην ελληνική ακτή, ο διακινητής θα συλλαμβάνεται και θα φυλακίζεται αμέσως. Αλήθεια πως βρέθηκαν ασυνόδευτοι ανήλικοι:

γ) Οι όποιοι καινούργιοι «μετανάστες», είτε έχουν διασωθεί στο πέλαγος, είτε κατόρθωσαν να φθάσουν στην ακτή, θα συλλαμβάνονται, θα φυλακίζονται είτε σε «Αμυγδαλέζες» είτε σε στρατόπεδα, χωρίς ιδιαίτερες περιποιήσεις, ώστε να μαθευτεί και να το αποφεύγουν οι επόμενοι και με γρήγορες διαδικασίες να απελαύνονται.

δ) Όσον αφορά αυτούς που είναι στα όποια hotspots των νησιών ή οπουδήποτε αλλού, χωρίς ιδιαίτερες περιποιήσεις, μια και ήρθαν χωρίς ελληνική άδεια, να εφαρμοστεί μια ταχύρυθμη διαδικασία εξετάσεως το αίτημα ασύλου και όποιοι δεν δικαιούνται, είτε να επιστρέφονται στην Τουρκία, είτε να απελαύνονται στη χώρα τους.

ε) Αν χρειαστεί, ας βρεθεί κάποιο ξερονήσι, όπως έκαναν στην Αυστραλία, και ας τους μεταφέρουμε όλους εκεί, και ας κλείσουμε τα αυτιά μας στους δήθεν φιλάνθρωπους, από οποιονδήποτε και από οπουδήποτε και αν προέρχεται. Όποιος πράγματι αισθάνεται φιλάνθρωπος,

ας αναλάβει να φιλοξενήσει μερικούς στο σπίτι του. Τότε θα τον πιστέψουμε. Οφείλουμε όλοι να αντιληφθουμε ότι η κατάσταση της χώρας μας, δεν επιτρέπει ανθρωπιστικές ενέργειες, διότι τότε κινδυνεύουμε εμείς οι ίδιοι. Οι τόσο ταλαίπωροι «μετανάστες» έχουν καλύτερες επιλογές να μεταναστεύσουν, όπως στην πλούσια Σαουδική Αραβία, που είναι και ομόθρησκοι και ομόγλωσσοι. Έχουμε ανθρώπινο δικαίωμα επιβίωσης, διότι πρόβλημα επιβίωσης της χώρας μας πρόκειται.

Νίκος Αναγνωστάτος

e-mail:[email protected]

thiakos.blogspot.com.

loading...