Φωτιά στη Μόρια: «Νιώθουμε ανασφάλεια» λένε κάτοικοι της περιοχής

Κάτοικοι της Μόριας μίλησαν στο protothema.gr για τη φωτιά στον καταυλισμό, που προκάλεσε τον θάνατο μιας μητέρας και του μωρού τους – «Φοβόμαστε καθημερινά» λέει ένας από τους κατοίκους
«Νιώθουμε ανασφάλεια με αυτά που συμβαίνουν στο χωριό μας, μέσα στο κέντρο κράτησης μεταναστών» είπε οργισμένος ο κ. Γιάννης κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο Protothema.gr.

«Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι, όταν βρισκόμουν για ψάρεμα και είδα ότι υπάρχουν δυο μεγάλες φωτιές μέσα στους μετανάστες, χωρίς να αφήνουν τους πυροσβέστες να πλησιάσουν στις εστίες και να τις σβήσουν. Αυτήν την ώρα στην Μόρια υπάρχουν περισσότεροι από 10.000 παράτυποι μετανάστες. Ορισμένοι από αυτούς, μιλάμε όμως για χιλιάδες, δεν επέτρεπαν στις δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής να πλησιάσουν προκειμένου να σβήσουν τις φωτιές. Αυτοί την στιγμή γνωρίζουμε ότι μια γυναίκα μεταφέρθηκε απανθρακωμένη στο νοσοκομείο, ένα μικρό παιδί είναι νεκρό και πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως υπάρχουν άλλοι δυο νεκροί» ανέφερε.

«Αυτήν την ώρα οι φωτιές έχουν σβήσει και οι Αρχές προσπαθούν να επιβάλλουν την τάξη μέσα στο κέντρο του καταυλισμού. Εμείς οι κάτοικοι φοβόμαστε και βρισκόμαστε καθημερινά στην ανάγκη της αστυνομίας. Κάτι πρέπει να γίνει!» Τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γιάννης.

«Χρειαζόμαστε περισσότερη ασφάλεια στο χωριό μας, δεν είναι σωστά πράγματα αυτά. Η περιοχή μας δεν χωράει άλλους ανθρώπους και αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι κυβερνήσεις» επισημαίνει ο κ. Νίκος, κάτοικος της Μόριας.

«Οι άνθρωποι αυτοί συνέχεια δημιουργούν προβλήματα καθώς δεν τους αρέσει αυτή η κατάσταση, θέλουν να φύγουν από το νησί και να πάνε στην Ευρώπη όμως δεν μπορούν. Ξεσηκώθηκαν και έβαλαν φωτιές με αποτέλεσμα τον θάνατο ανθρώπων» τόνισε.

loading...