Ισχυρός σεισμός στην Αθήνα – Ταρακουνήθηκε η πρωτεύουσα – Τι λένε οι σεισμολόγοι

Σεισμός που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα σημειώθηκε στις 11:13 το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,6 της κλίμακας Ρίχτερ, είχε εστιακό βάθος 10 χλμ και επίκεντρο 23 χιλιόμετρα δυτικά από το Μαρμάρι.

Σεισμός έγινε στις 11.13 αισθητός στην Αθήνα. Ο σεισμός είχε μικρή διάρκεια και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε μέγεθος 3,8 ρίχτερ και το επίκεντρό του σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ήταν κοντά στη Νέα Μάκρη. Πιο συγκεκριμένα το επίκεντρο ήταν 32 χιλιόμετρα ανατολικά της Αθήνας και 8 χιλιόμετρα ανατολικά της Νέας Μάκρης. Το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 14,6 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός σύμφωνα με μαρτυρίες έγινε αισθητός στο κέντρο της Αθήνας, την Κηφισιά και σε Γέρακα, Ηλιούπολη, Παγκράτι, Βύρωνα, Καλλιθέα. Επίσης στα Μελίσσια, στην Σαλαμίνα, στο Κολωνάκι, στο Μαρκόπουλο, στον Χολαργό, στους Αμπελόκηπους, στο Μενίδι και το Νέο Κόσμο., στα Άνω Πατήσια, στο Μαρούσι αλλά και στην Χαλκίδα.
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ) και καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, για τον σεισμό που έπληξε νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, την Αττική.

Μιλώντας στο CNN Greece για τον σεισμό των 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο κ. Λέκκας σημείωσε:

«Ήταν ένας μικρός σεισμός, που σημειώθηκε έξω από το Μάτι».

Αναφερόμενος στο ρήγμα που έδωσε τη δόνηση, είπε πως «προήλθε από μικρά ρήγματα που δεν έχουν τη δυνατότητα να δώσουν έναν μεγάλο σεισμό».

loading...