Βορίδης: Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με την αγροτική ανάπτυξη έως πριν από δύο μήνες

“Γοητευμένος” από τον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης, δήλωσε δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, λέγοντας ότι παρά το γεγονός ότι είναι 12 χρόνια βουλευτής, ωστόσο, “δεν είχα αφιερώσει ούτε μισή ώρα από τη ζωή μου για να ασχοληθώ με αυτό που λέγεται αγροτική ανάπτυξη”.

Μιλώντας στο πλαίσιο του 4ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας (Global Agripreneurs Summit – GAS) που γίνεται πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ, με τίτλο «Ο ρόλος του Αγρότη στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης – Defining the Future Farmer 4.0”, ο κ. Βορίδης παραδέχθηκε ότι “μέχρι πριν από δύο μήνες δεν είχα την παραμικρή επαφή με αυτό που λέγεται αγροτική ανάπτυξη. Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με αυτό. Είμαι 12 χρόνια βουλευτής, όμως δεν είχα αφιερώσει ούτε μισή ώρα από τη ζωή μου για να ασχοληθώ με αυτό που λέγεται αγροτική ανάπτυξη”.

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε: “Υπάρχει ο εξής κίνδυνος, πρώτον να είμαι εντελώς άσχετος, που δεν είναι κίνδυνος αλλά βεβαιότητα, αλλά δεύτερον υπάρχει και η πιθανότητα να με καταλάβει η ζέση και η θέρμη του νεοφώτιστου. Άρα, μπορώ να σας πω, ότι ύστερα από δύο μήνες στο τιμόνι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ότι είμαι γοητευμένος από αυτό τον τομέα που δεν είχα ασχοληθεί πριν ποτέ”.

Επιχειρηματολογώντας, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι δηλώνει γοητευμένος “γιατί στην πραγματικότητα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και οι δημόσιες πολιτικές για την αγροτική ανάπτυξη έχουν ως αντικείμενο την ένωση και σύνδεσή τους με το χωράφι και τους αγρότες και κτηνοτρόφους που βρίσκονται εκεί. Πρέπει να τον συνδέσουν και να του εξασφαλίσουν το εισόδημά του, αλλιώς θα εγκαταλείψει τη δουλειά αυτή και αυτό διαμορφώνει έναν πραγματικό κίνδυνο για την όλους μας, αφού εάν εγκαταλειφθεί η καλλιέργεια θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα άμεσα σε όλους μας”.

Ανάγκη διασφάλισης του εισοδήματος και μείωση του κόστους παραγωγής

Υπογραμμίζοντας την επιτακτική ανάγκη διασφάλισης του εισοδήματος των ανθρώπων στον πρωτογενή τομέα και αλιευτικό κλάδο, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι “αυτό αποτελεί μια πρόκληση, αφού πρέπει να διασφαλίσουμε ένα σοβαρό και αξιοπρεπές εισόδημα, αντιμετωπίζοντας όμως και μια άλλη σειρά προκλήσεων που αφορούν μεταξύ άλλων και τη μείωση του κόστους παραγωγής”.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading...