ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ Ή ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΕΡΕΤΑ;

Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Είναι σε όλους μας γνωστό, πως ο Σουλτάνος της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν είναι μεγάλος παίχτης στη σκακιέρα γεωστρατηγικής – γεωπολιτικής στην ευρύτερη περιοχή μας! Έχει την τέχνη να ισορροπεί ανάμεσα στις δυο υπερδυνάμεις, τις ΗΠΑ και την Ρωσία! Αντίθετα με την Ελλάδα, που παραμένει στο “άρμα” της Δύσης και του “ευρωπαϊκού κεκτημένου”, σφιχταγκαλιασμένη! Χωρίς να ζητάει κάτι και μοιραία δεν παίρνει απολύτως τίποτε!

Έτσι, εκτίμηση δική μας είναι, ότι στο τέλος ο Ρ. Τ. Ερντογάν θα τουμπάρει τους Αμερικανούς, οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή θέση στην Μέση Ανατολή και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, και θα πάρει και τα F-35 και τους Patriot, αλλά θα έχει στην κατοχή του και τους ρωσικούς S-400!

Εκτιμούμε, πως θα συμφωνήσει με τις ΗΠΑ να αποθηκεύσει τους S-400, αλλά ανά πάσα στιγμή θα τους εκβιάζει, πως εάν δεν πάρει από εκείνους αυτά που θέλει, τότε θα τους ενεργοποιήσει! Μέχρι τότε, θα έχει εκπαιδεύσει κατάλληλα ανάλογο προσωπικό του στρατού του!

Ποιος αλήθεια αμφιβάλλει για τα παραπάνω;

Εύλογα ερωτήματα προς την ηγεσία της χώρας μας…

Την ίδια ώρα, που καθημερινά ο Ερντογάν αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος και της Κύπρου, την ίδια ώρα που καθημερινά χτυπάει τα τύμπανα του πολέμου, την ίδια ώρα που οι κυβερνώντες και θιασώτες της “ελληνοτουρκικής φιλίας” σχεδιάζουν νέες υποκλίσεις και… νέες κουμπαριές με τον Σουλτάνο, ο Ρ. Τ. Ερντογάν επιχειρεί να διαλύσει πλήρως τον εθνικό κορμό και την ελληνική κοινωνία, στέλνοντας 5,5 εκατομμύρια παράνομους μετανάστες στην Πατρίδα μας.

Μιλώντας λοιπόν στην πόλη Μαλάτια, μας απείλησε, εμμέσως πλην σαφώς λέγοντας:

«Αν σε αυτόν τον αγώνα μας δεν μας δώσουν την απαραίτητη στήριξη, δεν θα μπορέσουμε να εμποδίσουμε τους 3.650.000 Σύρους πρόσφυγες και άλλα 2 εκατομμύρια προσφύγων που θα φτάσουν στα σύνορά μας από το Ιντλίμπ»!

Από την άλλη πλευρά, το ζήτημα είναι, τι ακριβώς κάνει η Ελλάς! Η χώρα μας διαθέτει αναγνωρισμένα σύνορα από διεθνείς Συνθήκες; Προβλέπεται από αυτές το απαραβίαστο των συνόρων της, όπως και όλων των άλλων κρατών; Από οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια, αλλά και από όποιον επιχειρεί να μπει παράνομα σε αυτήν, ιδιαίτερα δε, όταν πρόκειται για μαζικές ροές προερχόμενες από μια μη φιλική χώρα (Τουρκία); Όμως, αν πράγματι η Ελλάς διαθέτει σύνορα διεθνώς αναγνωρισμένα, τι πράττει για να τα προστατέψει;

Εκτός και αν η πολιτική ηγεσία της χώρας μας παραδεχτεί, ότι δεν είμαστε συντεταγμένο κράτος που σέβεται τις διεθνείς συνθήκες, αλλά είμαστε ένα κράτος οπερέτα, που κάνει ότι γουστάρει ο καθένας! Γιατί αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, με την αθρόα και ανεξέλεγκτη εισροή παράνομων μεταναστών και ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα, είναι εντελώς πρωτόγνωρο!

Και είναι πρωτόγνωρο, γιατί είπαμε, εμείς (η Ελλάς) είναι ανεβασμένη στο όνειρο του “ευρωπαϊκού κεκτημένου”! Αλλά ας μας απαντήσει κάποιος, άλλα ευρωπαϊκά κράτη, μέλη της ΕΕ, γιατί ενεργούν διαφορετικά από την Ελλάδα περιφρουρώντας τα σύνορά τους; Δεν είναι δημοκράτες αυτοί; Δεν είναι ανθρωπιστές;

Όταν ο Αντώνης Σαμαράς μιλάει σκληρά για την παράνομη μετανάστευση…

Ο Αντώνης Σαμαράς υπήρξε ΥΠΕΞ, αλλά και Πρωθυπουργός της χώρας μας!

Πολλές φορές έχει αναφερθεί σε αυτό το οξύτατο ζήτημα για την Πατρίδα, κάποιες εξ αυτών με σκληρούς χαρακτηρισμούς!

Ανατρέχοντας στο διαδίκτυο, σταχυολογήσαμε κάποιες από αυτές:

Στις 29 Μαρτίου 2012 ο Αντώνης Σαμαράς, σε σύσκεψη του κόμματός του, χρησιμοποίησε μια ασυνήθιστη φράση, αναδεικνύοντας το μεταναστευτικό ζήτημα: «Θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας! Η λαθρομετάστευση είναι ένα πρόβλημα που διογκώνεται και κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε. Οι πόλεις μας έχουν καταληφθεί από παράνομους μετανάστες, εμείς θα τις ανακαταλάβουμε. Επίσης, θα καταργήσουμε τον νόμο Ραγκούση, που μετέτρεψε τη χώρα μας σε μαγνήτη παράνομων μεταναστών. Θα μεταφέρουμε τους λαθρομετανάστες σε κέντρα φιλοξενίας, σε παλιά στρατόπεδα έως ότου να επαναπατριστούν»! (Πηγή: iefimerida.gr)!

Στις 13 Ιουνίου 2012, αμέσως μετά τις εκλογές, στην εκπομπή “Ενικός” είπε:

Έχουν γεμίσει οι μετανάστες τα νηπιαγωγεία και οι Έλληνες δεν μπορούν να μπουν στον παιδικό σταθμό! Τέρμα αυτό»!

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2017, ο Αντώνης Σαμαράς είπε, πως οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες κινδυνεύουν από το “τσουνάμι” της μετανάστευσης! Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου ασφάλειας και σταθερότητας στη Μεσόγειο, που διοργάνωσε το European Ideas Network (ENI), επίσημο think tank των Ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο διεξήχθη στη Ρώμη:

«Πρέπει να αντιληφτούμε ότι ο ευρωπαϊκές δημοκρατίες στη Μεσόγειο, κινδυνεύουν να σαρωθούν από ένα “τσουνάμι” ανεξέλεγκτης μετανάστευσης»! (πηγή Καθημερινή)!

Αλλά και το Μάιο του 2019 σε προεκλογική του ομιλία είπε μεταξύ των άλλων:

«Αγωνιζόμαστε για μιαν Ευρώπη που θα μας βοηθήσει επιτέλους στην πράξη να ελέγξουμε τα σύνορά μας, που είναι και δικά της σύνορα. Δεν πάει άλλο με τα καραβάνια των λαθρομεταναστών! Ζητούμε κλείσιμο των συνόρων στους “διακινητές”! Επαναπατρισμό όσων βρέθηκαν παράνομα εδώ, χωρίς να δικαιούνται άσυλο. Και δίκαιο καταμερισμό όσων έχουν δικαίωμα στο άσυλο και είναι πράγματι πρόσφυγες. Γιατί αποτελεί νομική και ηθική μας υποχρέωση να τους προστατεύσουμε»!

Μάλλον ο Σαμαράς δεν είναι ΝΔ…

Διαχρονικά λοιπόν η Νέα Δημοκρατία, έκφραζε πολλές και διαφορετικές απόψεις σε αυτό το μείζον εθνικό ζήτημα;

Γιατί αν λάβουμε υπόψη μας, την πάγια θέση του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο φλέγον αυτό εθνικό ζήτημα, όπως διατυπώνεται επί σειρά ετών, με αυτήν του νυν Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ε… τότε υπάρχει μια σοβαρή απόσταση!

Και έτσι, ή ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι Νέα Δημοκρατία, ή η ΝΔ δεν είναι της φιλελεύθερης δεξιάς παράταξης! Ασπαζόμενη τις απόψεις των διεθνιστών Συριζαίων της προηγούμενης κυβέρνησης!

Γιατί αλήθεια, που ακριβώς διαφέρει η σημερινή μεταναστευτική πολιτική της ΝΔ με εκείνη των Αλέξη Τσίπρα και Γιάννη Μουζάλα;


Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...