Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για αύριο Πέμπτη

Το καλοκαίρι οδεύει προς το τέλος του, καθώς χαλάει ο καιρός από την Πέμπτη. Ένα ψυχρό μέτωπο που θα σαρώσει τη βαλκανική χερσόνησο θα επηρεάσει αρχικά τη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα, προκαλώντας αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, βροχές, τοπικές καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πτώση της θερμοκρασίας άνω των πέντε βαθμών Κελσίου αναμένεται στη βόρεια και στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, ενώ στη δυτική Ελλάδα και στα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά πριν από την Παρασκευή.

Παρότι ο υδράργυρος την Τρίτη ξεπέρασε τους 35 βαθμούς στα ηπειρωτικά, ήδη από σήμερα η θερμοκρασία εμφανίζει τάση μείωσης.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες στη χώρα μας που κατέγραψαν 347 μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr την Τετάρτη, δείχνουν μεγάλες διαφορές ακόμη και δέκα βαθμών Κελσίου μεταξύ των παραθαλάσσιων και των ηπειρωτικών περιοχών, με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες να καταγράφονται στα ημιορεινά οροπέδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, meteo.gr

loading...