Το βαθύτερο νόημα του να κάνεις κολοτούμπες σε σύνοδο του ΟΗΕ

globinfo freexchange

Επικυρώθηκε με κάθε επισημότητα η μεγάλη απάτη του Μητσοτακικού καθεστώτος και του βρόμικου μιντιακού κατεστημένου της ντόπιας ολιγαρχίας, το οποίο έκανε τα πάντα, προκειμένου να κερδίσει τις εθνικές εκλογές η χειρότερη δεξιά της μεταπολίτευσης.

Μετά τις θεαματικές κολοτούμπες Παναγιωτόπουλου-Βαρβιτσιώτη σε συνέδριο του Economist όσον αφορά το Μακεδονικό, ήρθε η σειρά του ίδιου του Μητσοτάκη να τους μιμηθεί, όχι απλά σε κάποιο συνέδριο, αλλά σε σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα.

Η δήλωση Μητσοτάκη δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας:

«Νωρίς το απόγευμα της 23ης Ιουλίου πέρυσι μία μικρή πυρκαγιά ξέσπασε σε λόφο έξω από την Αθήνα. Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν χιλιάδες τέτοιες φωτιές κάθε χρόνο. Αυτή όμως ήταν διαφορετική. Οδηγημένη από ισχυρότατους ανέμους, εξαπλώθηκε γρήγορα και έφθασε στην προαστιακή κωμόπολη του Ματιού. Μόλις μπήκε στην πευκόφυτη οικιστική περιοχή κατέστη αδύνατο να περιοριστεί… Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι η άμεση συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Δεν είναι πρόβλημα που μπορούμε να μεταθέσουμε για λίγες δεκαετίες».

Είναι καλό να θυμηθούμε ότι η εγχώρια μιντιακή χούντα και οι καθεστωτικές μαριονέτες της Μητσοτακικής δεξιάς είχαν επιλέξει τελικά να ρίξουν το μεγαλύτερο βάρος της αντι-ΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδας σε δύο βασικούς πυλώνες: στη συμφωνία των Πρεσπών και στην τραγωδία στο Μάτι.

Ολόκληρος ο μηχανισμός προπαγάνδας πόνταρε όλα τα λεφτά στο να πείσει την κοινή γνώμη ότι δήθεν οι δεξιοί ‘αυθεντικοί’ πατριώτες δεν θα υπέγραφαν ποτέ τη συμφωνία των Πρεσπών και ότι για την τραγωδία στο Μάτι φταίει αποκλειστικά η ανικανότητα των στελεχών της κυβέρνησης Τσίπρα. Οι ‘μπροστάρηδες’ πατριδοκάπηλοι έβγαλαν έναν ολόκληρο λαό στους δρόμους να διαδηλώνει με λάβαρα και περικεφαλαίες, αλλά μόλις άρπαξαν την ψήφο του, τον έφτυσαν κατάμουτρα. Και ακόμα χειρότερα, τζογάρισαν ξεδιάντροπα πάνω στα πτώματα των νεκρών προκειμένου να κερδίσουν τις εκλογές.

Η δήλωση Μητσοτάκη στη σύνοδο του ΟΗΕ, που συνέδεσε την τραγωδία στο Μάτι με την κλιματική αλλαγή και όχι με τους ‘σταλινομαδούρους’, αποδεικνύει περίτρανα, για άλλη μια φορά, την άκρατη υποκρισία και τον πολιτικό αμοραλισμό που χαρακτηρίζει τα γαλάζια στελέχη.

Όταν παίζουν μπάλα ‘εντός έδρας’ δεν έχουν κανένα πρόβλημα να επιστρατεύουν τον αυθεντικό δεξιό λαϊκισμό, χρησιμοποιώντας μια ρητορική που συχνά καταλήγει σε μια προπαγάνδα του χείριστου είδους. Όταν όμως βρεθούν στα διεθνή φόρα, ευθυγραμμίζονται αυτόματα με την τυπική μετριοπάθεια που επιβάλει η καθεστηκυία τάξη.

Η μιντιακή χούντα προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κουκουλώσει την απόλυτη ένδεια του Μητσοτακικού καθεστώτος. Το αποτέλεσμα, για όσους θέλουν να δουν την πραγματικότητα, δεν είναι παρά ένα θλιβερό θέαμα, που αποτελείται από μια μίξη άθλιων επικοινωνιακών τρικ και μιας εξόφθαλμα μονομερούς ενημέρωσης.

Και αυτό το θλιβερό θέαμα, που συχνά ξεπερνάει τα όρια της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας, τείνει να γίνει μια υπόθεση καθημερινής ρουτίνας, όπως γίνεται άλλωστε σε κάθε τύπο αυταρχικής εξουσίας.

https://failedevolution.blogspot.com/2019/09/blog-post_26.html

loading...