Μητσοτάκης: Αρχή μίας επανάστασης η σύζευξη τεχνολογίας και πολιτισμού


Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στην 84η ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε μέχρι το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου τον υποδέχθηκε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.
«Τολμώ να πω ότι η σύζευξη της τεχνολογίας με τον πολιτισμό είναι η αρχή μιας επανάστασης στο πώς θα διαχειριστούμε την πολιτιστική μας κληρονομιά», δήλωσε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στο διήμερο συνέδριο με θέμα τη σύζευξη της τεχνολογίας με τον πολιτισμό που πραγματοποιείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και τη στήριξη του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης άκουσε ένα μέρος της συζήτησης που βρισκόταν σε εξέλιξη και στην παρέμβαση του χαρακτήρισε «εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και καινοτόμο» την εκδήλωση, διότι, όπως είπε, «ο κόσμος της τεχνολογίας και ο κόσμος του πολιτισμού δεν τέμνονται κατ' ανάγκη στη συνείδηση των πολιτών και όσων ασχολούνται με τον τομέα της τεχνολογίας».

«Κάνουμε σήμερα ένα πολύ σημαντικό και πολύ τολμηρό βήμα, με την πρωτοβουλία του Ταμείου Αρχαιολογικών πόρων και τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού να φέρουμε αυτούς τους δύο κόσμους-της τεχνολογίας και του πολιτισμού- σε επαφή», είπε και συνέχισε, όπως σημειώνει το ΑΠΕ - ΜΠΕ: «Έχω πολύ μεγάλες προσδοκίες από αυτή τη σύζευξη των δύο κόσμων, της τεχνολογίας και του πολιτισμού, θα δώσει απεριόριστες δυνατότητες να προβάλουμε το πολιτιστικό μας απόθεμα με πάρα πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να αλλάξουμε δραματικά τον τρόπο με τον οποίο οι επισκέπτες μας αντιλαμβάνονται τη σημασία του ελληνικού πολιτισμού σε όλα τα επίπεδα».

Τόνισε πως με αυτό τον τρόπο μπορεί να αντιμετωπιστεί και η πολύ μεγάλη πρόκληση για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

Παράλληλα σημείωσε πως τα ανοιχτά δεδομένα τα οποία έχει στη διάθεση του το υπουργείο Πολιτισμού πρέπει να είναι ανοιχτά, με τον πλήρη σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα, ώστε να είναι η πρώτη ύλη, το «πετρέλαιο», για να μπορέσουν όσοι ασχολούνται με τα θέματα αυτά να έχουν πρόσβαση σε πολλά data.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη χαρά του για την εξωστρέφεια που δείχνει το υπουργείο Πολιτισμού με τη στήριξη του εν λόγω συνεδρίου, λέγοντας πως χρέος του ιδίου, του υπουργείου και του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων είναι να «σπάσουν» την αντίληψη περί ενός «εσωστρεφούς συστήματος».Πηγή: Reporter.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger

1 σχόλιο :

  1. ΕΣΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ. ΕΣΥ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΑΘΡΟΚΑΥΛΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΙΛΕΙΣ ΗΔΗ ΧΙΛΙΟΙ ΧΙΛΙΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ. ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΛΊΜΕΝΙΚΟ ΣΤΗΝ χχχχχχχ ΜΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή