Η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγο προσφυγικού . Ιδού τα μέτρα , ή τα εφαρμόζεται άμεσα ή«θα μας τελειώσουν» με ευθύνη σας .

Λίγα λόγια για εμάς .

Tο Συμβούλιο Εσωτερικής Ασφάλειας και Γεωπολιτικής Στρατηγικής «Internal Security and Geopolitical Strategy Council (I.S.C.S.C. Hellas )» που συστήθηκε ως τομέας εξειδίκευσης της Ομάδας Υψηλής Αστυνόμευσης στα  εθνικά ζωτικά θέματα , είναι ¨ιδιωτική πρωτοβουλία ¨που υπακούει ΜΟΝΟ στη Σκιώδη Κυβέρνηση της Κοινής Γνώμης  μέσω ενός ιδιότυπου  δικτύου ενημέρωσης και επικοινωνίας .Το εγχείρημα είναι πρωτοποριακό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην  πρόσφατη λοιπόν  , έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό  για το προσφυγικό  ,αποφασίστηκαν –  σε συνέχεια των μέτρων που ανακοινώθηκαν μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στις 31 Αυγούστου 2019 – τα εξής :

Α) Να συνεχιστούν τα μέτρα για την αποσυμφόρηση των νησιών

Β) Να ενισχυθούν οι δυνάμεις του λιμενικού σε σκάφη και προσωπικό στο Ανατολικό Αιγαίο

Γ) Να αυξηθεί η εμπλοκή των εταίρων μας (Frontex – ΝΑΤΟ)

Με άλλα λόγια «άντε να το πάμε μέχρι το βαρύ χειμώνα και βλέπουμε ». Τα συμπεράσματα δικά σας και η κατάσταση γνωστή εδώ και μια 15αετία .

Οι δικές μας προτάσεις , για να συγκρίνεται –  τις οποίες και θέτουμε σε δημόσια «διαβούλευση» – ορίστηκαν κατά την 48ωρη σύσκεψή μας στην Πάφο την 19η του τρέχοντος μηνός , και είναι οι παρακάτω.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι :

Α- Η Τουρκία ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ στην πραγματικότητα να ελέγξει τις Μεταναστευτικές Ροές σε ικανοποιητικό  βαθμό .Απλά , εκμεταλλεύεται το αναπόφευκτο παρουσιάζοντάς το ως ¨όπλο της ¨.

Β- Όσο καλές κι αν γίνουν οι  συνθήκες για τους μετανάστες δεν θα αναστρέψουν το μεταναστευτικό ρεύμα και την επίδρασή του .

Γ- Την αναποτελεσματικότητα των μέτρων που ελήφθησαν έως σήμερα για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του  φαινομένου.

Αποφαινόμαστε :

Στο πλαίσιο της δημόσιας διοίκησης, της κοινωνίας, του πολιτικού συστήματος και της οικονομική ζωή που έχει  αναστατωθεί από το προσφυγικό

1 Να κηρύξετε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγο προσφυγικού – μεταναστευτικού , ώστε να αντληθούν – αιτηθούν από την ΕΕ  άμεσα 7 δισεκατομμύρια ευρώ που χρειάζονται για την ουσιαστική ενίσχυση και τη δημιουργία – από ειδική επιτροπή – όλως των απαιτούμενων δομών αντιμετώπισης του φαινομένου Να ¨αμυνθούμε¨ δηλαδή εδώ στην Ελλάδα , για λογαριασμό όλης της ΕΕ  . Στη φάση αυτή , μεταξύ άλλων …

– να απορρίπτονται σε ποσοστό 90%  οι αίτησης χορήγησης ασύλου – ώστε να προχωρά άμεσα η διαδικασία επιστροφής του αιτούντος στη χώρα από την οποία .. εισήλθε ή προήλθε –

– να καταγγελθεί ΕΠΙΣΗΜΑ η συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας για τις προσφυγικές ροές.

-δεδομένου του ότι ,τα οφέλη της ζώνης Σένγκεν συνεπάγονται ευθύνες στο προσφυγικό , να βγούμε για 3 έτη εκτός . Όσο είσαι χώρα Σένγκεν γίνεσαι αυτόματα μια χώρα μαγνήτης  για τους πρόσφυγες.

2-Άμεση ψήφιση Νόμου για τη λειτουργία ισότιμων  Εκκλησιαστικών Λυκείων σε όλη την Επικράτεια , ¨δίπλα¨ στα Γενικά , Επαγγελματικά κλπ , λύκεια .  Προφανώς και θα διδάσκονται από ιερείς μεταξύ άλλων και Εκκλησιαστικά μαθήματα . Ποιος θα στερήσει αυτήν την επιλογή από τα Ελληνορθόδοξα Ελληνόπουλα … κ. Κεραμέως . Για λόγους Εθνικής Ασφάλειας , η παρουσία της επίσημης θρησκείας μας θα πρέπει να ενισχυθεί ΑΜΕΣΑ ..αναλύστε το !

3-Όλες οι Οργανώσεις  που είναι ενταγμένες στο Εθνικό Μητρώο Ελληνικών και Ξένων ΜΚΟ και που δραστηριοποιούνται σε θέματα διεθνούς προστασίας, μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης , να αναρτούν στο διαδίκτυο και σε ξεχωριστό ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ , κάθε οικονομική τους δραστηριότητα  ΑΜΕΣΑ και τούτο , να συνιστά προϋπόθεση νόμιμης λειτουργίας του . Απαιτείται νέα Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για τις ΜΚΟ.

Στα πλαίσια της άμεσης αντιμετώπισης του φαινομένου:

  1-ΑΜΕΣΗ δημιουργία Ευρωπαϊκό δικτύου μεταγωγής ( σε 1η φάση από τις χώρες που θέλουν τη λύση )  , το οποίο θα χαρτογραφεί και θα αποτελείται από προκαθορισμένες και συγκεκριμένης διαδρομές , προαναχωριστηκά κέντρα , σταθμούς προσωρινής διαμονής , ΜΜΜ, και τέλος από τον τελικό τους προορισμό . Με βάση έναν αναλογικό καταμερισμό του μεταναστευτικού προβλήματος στα Ευρωπαϊκά κράτη , κάθε πρόσφυγας , εισερχόμενος στο δίκτυο αυτό, θα ¨ταχτοποιείτε¨ αμέσως.

2-Να οργανωθούν Διακρατικές Μεταγωγές Μεταναστών κατευθείαν από τις χώρες που εγκαταλείπουν ( και τις εκεί ζώνες προστασίας τους που θα δημιουργηθούν)  , στις χώρες προορισμού ( ή σε ελεγχόμενες περιοχές ) με σκοπό να  παρακαμφθεί η Τουρκία . Μια άμεση λύση για το μεταναστευτικό που χρειάζεται όμως συνεννόηση σε υψηλό επίπεδο της ΕΕ και όχι μόνο και που οριοθετεί την απειλή της Άγκυρας

3- Νομιμοποίηση  αυτής τους της πορείας επί του ευρωπαϊκού εδάφους μέχρι να βρεθούν σε ασφαλές χώρο και σε υποδομές, ώστε να είναι εφικτή Η ΑΜΕΣΗ υπαγωγή τους στο καθεστώς του πρόσφυγα και έτσι, η άρση όλων των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν επί ευρωπαϊκού εδάφους. Μετά , να ελέγχονται σε βάθος . 

Με βάση τ ανωτέρω  είναι πλέον ξεκάθαρο ότι , η δικαιολογία , δε υπάρχουν λύσεις για το μεταναστευτικό … είναι εκ του πονηρού . Τούτο πλέον το αντιλαμβάνεται και θα το θυμάται , κάθε Έλληνας και … Ευρωπαίος πολίτης .

Πάφος , 22 Σεπτεμβρίου 2019

Σημ. Το παρόν έχει αποσταλεί αρμοδίως

«Συμβούλιο Εσωτερικής Ασφάλειας και Γεωπολιτικής Στρατηγικής»

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

loading...