Η Γερμανία επιμένει: Θέλουμε την Αλβανία στην ΕΕ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντηση της με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, έγραψε στη σελίδα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι συνομιλίες εστιάστηκαν στις διμερείς σχέσεις, σημειώνοντας ότι η Γερμανία υποστηρίζει την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ‘Bundestag’ θα αποφασίσει στο τέλος του μήνα, εάν θα τεθεί υπέρ ή κατά της έναρξης των διαπραγματεύσεων με την Αλβανία.

«Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ υποδέχθηκε την Παρασκευή τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, στην Ομοσπονδιακή Καγκελαρία. Οι συνομιλίες τους  εστιάστηκαν στις διμερείς σχέσεις, αλλά και σε θέματα ευρωπαϊκής και περιφερειακής πολιτικής».

Τον Ράμα υποδέχθηκε η Μέρκελ με στρατιωτικές τιμές.

 Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η ‘Bundestag’ θα αποφασίσει εάν συναινεί στην έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Αλβανία κατά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στα μέσα Οκτωβρίου.

Η Γερμανία υποστήριξε την ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ το 2009 και υποστηρίζει την ένταξη του βαλκανικού κράτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει ο επίσημος ιστότοπος, όπως σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

loading...