ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΚΩΣ, ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Οι φόβοι μας, οι ανησυχίες, δυστυχώς επαληθεύονται. Επί αρκετά χρόνια αρθρογραφώ – με ακλόνητα στοιχεία σούπερ αξιόπιστων πηγών μου – για όσα διαδραματίζονται στα Δωδεκάνησα και ειδικότερα στην Ρόδο και την Κω!

Προς ενημέρωσή σας, θα ήθελα να σας γνωρίσω πως είχαν ενημερωθεί υψηλά στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά προσφάτως ενημερώθηκαν και της σημερινής! Όπως όμως προείπα, δυστυχώς δεν γίνεται τίποτε ουσιαστικό από κυβερνητικής πλευράς και σύντομα θα οδηγηθούμε με μαθηματική ακρίβεια σε έναν όλεθρο στην περιοχή των Δωδεκανήσων!

Λέμε και ευχαριστώ στους παράνομους μετανάστες για την έκνομη δράση τους…

Έτσι διαβάζω , πως στην Κω παράνομοι μετανάστες ξυλοκόπησαν και έστειλαν στο νοσοκομείο αστυνομικούς!

Παρακάτω σας παραθέτω  ρεπορτάζ του Pronews.gr

«Αναστάτωση… “μετά ξυλοδαρμού” σε Έλληνες αστυνομικούς από αλλοδαπούς επικράτησε γύρω στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο ΚΕΠΑ του Πυλίου στην Κω, όπου υπάρχει υπερπληθυσμός παράνομων μεταναστών.

Η κατάσταση ήταν για αρκετή ώρα τεταμένη, με τους 150 παράνομους μετανάστες (οι περισσότεροι από το Καμερούν και την Σομαλία), εξαγριωμένοι για τις συνθήκες διαβίωσής τους, να επιτίθενται εναντίον των αστυνομικών που έχουν την ευθύνη φύλαξής τους, ενώ έκαναν και κατάληψη του οδοστρώματος έξω από τις εγκαταστάσεις, γιατί φυσικά στην Ελλάδα όλα επιτρέπονται αρκεί να είσαι αλλοδαπός.

Αστυνομικές δυνάμεις, με δύο οχήματα της ΟΠΚΕ, έφτασαν στο σημείο, αλλά εμποδίστηκαν από τους εξαγριωμένους μετανάστες, όπως είναι φυσικό, καθώς πριν έρθουν στην Ελλάδα είχαν υποστεί σχετική ενημέρωση να μην λαμβάνουν υπόψη τους τις Αρχές.

Σύμφωνα με το kosnews.24.gr,οι παράνομοι μετανάστες, εκ των οποίων οι περισσότεροι βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ, πέταξαν πέτρες στα οχήματα, τα οποία υπέστησαν υλικές ζημιές. Οι άνδρες της Αστυνομίας επενέβησαν με χρήση χημικών για την… “εξομάλυνση” της κατάστασης, ενώ πέντε άτομα από το Καμερούν “συνελήφθησαν”, αλλά φυσικά στη συνέχεια θα αφεθούν ελεύθερα με την αυστηρή σύσταση να μην εγκαταλείψουν τη χώρα, γιατί αυτό θα είναι… παράνομο!

Από τη συμπλοκή μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετανάστες για τις πρώτες βοήθειες, καθώς και αστυνομικοί. Σαν όλα τα παραπάνω να μην ήταν αρκετά, δύο από τους αλλοδαπούς που μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, οι οποίοι ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους, δημιούργησαν επεισόδιο και στο νοσηλευτικό ίδρυμα, όπου και παρενέβη η αστυνομία, οδηγώντας τους στο αστυνομικό τμήμα!

Και αυτοί, όπως και οι προηγούμενοι θα αφεθούν στη συνέχεια ελεύθεροι, χωρίς ουδείς εκ των αλλοδαπών να απελαθεί, ή επαναπροωθηθεί, καθώς η λέξη απέλαση τείνει να απαγορευθεί»!

Τεράστια αγάπη (;;;) ξένων τραπεζών για την Κω…

Όλα λοιπόν τα περίεργα συμβαίνουν με την “μεταναστευτική” πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα! Αλλά από τη στιγμή που αναφερθήκαμε στην Κω, ας μείνουμε σε αυτήν!

Ενημερώνομαι από της τοπική εφημερίδα της Κω, “Το Βήμα της Κω”, στις 3 Σεπτεμβρίου 2019, πως με μια λιτή ανακοίνωση στις πόρτες του υποκαταστήματός της στην Ακτή Κουντουριώτη (Λιμάνι), η τράπεζα Alpha Bank γνωστοποιεί ότι θα λειτουργεί μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου! Αφού η διοίκηση της τράπεζας στην Αθήνα αποφάσισε την συγχώνευση των καταστημάτων της Κω, από δυο σε ένα! Έτσι οι πελάτες της τράπεζας στην Κω θα εξυπηρετούνται από το κατάστημα της οδού Ασκληπιού, στην είσοδο της πόλης!

Θα μου πείτε, πως είναι δικαίωμα της τράπεζας να το κάνει αυτό! Όμως θα σας απαντήσω, πως η Alpha Bank είναι μια από τις τέσσερεις Συστημικές τράπεζες που ανά-κεφαλαιοποίησε ο ελληνικός λαός από το υστέρημά του! Επίσης θα θέσω το εύλογο ερώτημα, πως κλείνει το ένα από τα δυο υποκαταστήματα η Alpha Bank, χωρίς να απολύσει το προσωπικό της; Από τη στιγμή που το δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας “Το Βήμα της Κω” αναφέρει, ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες της, οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος που κλείνει, θα μεταφερθούν στο υποκατάστημα της οδού Ασκληπιού, όπου αυτές τις ημέρες γίνονται ριζικές αλλαγές προκειμένου να διαμορφωθεί καταλλήλως ο χώρος!

Αλλά το μυστήριο αυξάνεται, εάν αναλογιστούμε, ότι εδώ και κάποια χρόνια έχει κλείσει η Τράπεζα Δωδεκανήσου! Αλλά πρόσφατα έκλεισε και το υποκατάστημα της Εθνικής τραπέζης στην Κέφαλο της Κω, όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο μου!

Και το μυστήριο γίνεται πιο έντονο, αφού – όπως με ενημερώνει η πηγή μου – από τις 19 Ιουλίου 2019 μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου 2019 έχουν επισκεφτεί την Κω, υψηλόβαθμα στελέχη των τραπεζών Eurasian Bank JSC (ο ένατος μεγαλύτερος δανειστής στο Καζακστάν) και Merkez Bankasi, καθώς επίσης και ο υποψήφιος για την προεδρία της Παγκόσμιας Τράπεζας Ziad Hayek! Ο οποίος κατάγεται από τον Λίβανο, αλλά είναι Αμερικανός πολίτης!

Τελικά, πολλοί τραπεζίτες ξένων τραπεζών επισκέπτονται τελευταία την Κω!

Λέτε το ενδιαφέρον τους να είναι μόνο τουριστικό;

Γιατί ο συνδυασμός αυτού του μεγάλου έρωτα για την Κω, σε συνάρτηση με το γεγονός, πως κλείνουν στο νησί καταστήματα ελληνικών τραπεζών, ίσως και να λέει κάτι που δεν είναι φυσιολογικό!

Ο πρίγκιπας της Αγγλίας Κάρολος στη θαλαμηγό του Εμίρη του Κατάρ;

Αυτόν τον μεγάλο έρωτα για την Κω, ανακάλυψε τελευταία και ο Εμίρης του Κατάρ Σεΐχης Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Θανί! Που τελευταία – σύμφωνα με την πηγή μας – φιλοξένησε στη θαλαμηγό του στα ανοικτά της Κω, τον πρίγκιπα της Αγγλίας Κάρολο! Που μεταφέρθηκε με ελικόπτερο της εταιρείας Seajets! Λέγεται, ότι ήταν εκεί και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, κ. Μάριος Ηλιόπουλος! Και όπως διέρευσε στα ΜΜΕ, παραμένει αδιευκρίνιστη ακόμη η σχέση του κ. Ηλιόπουλου με τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ!

Όλο αυτό το μίγμα φιλικών σχέσεων, τουλάχιστον με προβληματίζει!

Γιατί, Καταριανοί, Αμερικανοί και Άγγλοι, είναι διαχρονικά φίλοι των Τούρκων και διαπιστευμένοι εχθροί της Ελλάδος!

Πολίτες των οποίων (το έχουμε αποκαλύψει πριν αρκετό χρονικό διάστημα με περισσότερα στοιχεία) αγοράζουν γη στην Κω (επιχειρήσεις πάσης φύσεως, ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα) με ταχύτατους ρυθμούς, μέσω ξένων funds! Που σε συνάρτηση με την έλευση – πολύ σύντομα – στο Νησί ξένων τραπεζών, θα ελέγχουν απόλυτα την οικονομία της Κω!

Οι οποίοι θα επενδύσουν, όχι στο ντόπιο ελληνικό εργατικό δυναμικό, αλλά στο “πλούσιο” υλικό των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στα νησιά μας κατά εκατοντάδες!

Αν δεν σταματήσει άμεσα η αθρόα είσοδος παράνομων μεταναστών στα νησιά μας και αν δεν μπουν κανόνες αγοράς στην απόκτηση γης από ξένους “επενδυτές”, τότε ναι, θα χαθούν τα νησιά του Αιγαίου μας χωρίς να πέσει μια ντουφεκιά!

Έτσι! Τόσο ήρεμα και τόσο ειρηνικά…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...