Φοιτήτριες ανακάλυψαν βακτήρια που τρώνε πλαστικά από τους ωκεανούς και τα μετατρέπουν σε νερό!

Η υψηλή ρύπανση στους ωκεανούς είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στον πλανήτη. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, είναι πιθανό ότι το 2050 θα βρίσκουμε περισσότερο πλαστικό από ψάρια στα νερά των θαλασσών και γι ‘αυτό υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εργάζονται για να δημιουργήσουν λύσεις σε αυτό το πρόβλημα, ελπίζοντας να αντιστρέψουν αυτή την κατάσταση .

Αυτή τη στιγμή η καινοτομία είναι ένα βακτήριο, που αναπτύχθηκε από τις φοιτήτριες Jeanny Yao και Miranda Wang, που έχουν αναπτύξει αυτό το έργο από τα σχολικά τους χρόνια και σήμερα αποκομίζουν τους καρπούς του. Έχουν ήδη κατοχυρωμένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και έχουν λάβει χρηματοδότηση 400 χιλιάδων δολαρίων για να αρχίσουν να αναπτύσσουν το προϊόν. Όλα αυτά σε ηλικία μόλις 20 χρονών.

Έχουν ήδη κερδίσει 5 βραβεία χάρη σε αυτό το έργο, έγιναν δημοφιλείς καθώς ήταν οι νεότεροι για που κέρδισαν το βραβείο Science Perlman. Όλα χάρη στα μικροσκοπικά βακτήρια που είναι ικανά να μετατρέψουν το πλαστικό σε CO2 και νερό. Η τεχνολογία χρησιμοποιείται με δύο τρόπους: Για να καθαρίσει τις παραλίες και επίσης να παράγει πρώτες ύλες για ρούχα.

«Είναι πρακτικά αδύνατο να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τα πλαστικά, χρειαζόμαστε τεχνολογία για να σπάσουμε το υλικό και όλα γίνονται βιοδιασπώμενα», λέει η Miranda Wang.

Η ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας χωρίζεται σε δύο μέρη: Πρώτα το πλαστικό διαλύεται και τα ένζυμα καταλύουν, με το οποίο το πλαστικό γίνεται εξαιρετικά εύπλαστα κλάσματα. Αυτά τα συστατικά τοποθετούνται σε σταθμό βιολογικού καθαρισμού, όπου συμπεριφέρονται σαν να ήταν υπολείμματα τροφίμων. Το έργο διαρκεί μόλις 24 ώρες, για να διαμορφωθεί από πλαστικό σε νερό.

Πραγματικά πολλά υποσχόμενο!!

loading...