ΣΥΡΙΖΑ: Θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα να ανακληθεί η καταστροφική απόφαση για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, σχετικά με το Μετρό της Θεσσαλονίκης, με το αρμόδιο Τμήμα Πολιτισμού του κόμματος να τονίζει ότι “θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα να ανακληθεί αυτή η καταστροφική απόφαση”.

Σε σχετική ανακοίνωση, σημειώνεται πως “με περισσή ευκολία το βράδυ του Σαββάτου, από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αλλαγή πολιτικής όσον αφορά την ολοκλήρωση του Μετρό στη Θεσσαλονίκη. Γυρίζοντας την πόλη εφτά χρόνια πίσω, έθεσε εκ νέου ένα δίλημμα που η κοινωνία της Θεσσαλονίκης έχει πλέον υπερβεί, προκαταβάλλοντας μάλιστα αποφάσεις γνωμοδοτικών συμβουλίων που ακόμη δεν έχουν συνεδριάσει. Η απόφαση απόσπασης των αρχαιολογικών ευρημάτων του σταθμού της Βενιζέλου δεν ήρθε βέβαια ως κεραυνός εν αιθρία. Την προκατέλαβαν δηλώσεις υπουργών και βουλευτών, ακόμη περισσότερο η τοποθέτηση σε θέσεις-κλειδιά προσώπων που στο παρελθόν υποστήριξαν ιδεοληπτικά την απομάκρυνση των αρχαίων προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο. Προσώπων στα οποία φαίνεται πως κόστισε πολύ τόσο η αλλαγή πολιτικής κατά την περίοδο 2015-2019, όσο και η πάνδημη αποδοχή από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης της λύσης «Και αρχαία και Μετρό»”.

Όπως υπογραμμίζει, “αρκεί όμως ο ρεβανσισμός των τότε εμπλεκομένων για να δικαιολογήσει την απόφαση να τιναχτεί στον αέρα τόσο ως προς το χρονοδιάγραμμά του, όσο και ως προς το κόστος του ένα τόσο σημαντικό έργο, για να ακυρωθούν όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια; Ποια οικονομικά συμφέροντα και σκοτεινές συμφωνίες επιβάλλουν το αδιανόητο χάος που θα προκύψει στην καθημερινότητα και την εμπορική ζωή της πόλης, χωρίζοντας και πάλι τους κατοίκους της σε αντιμαχόμενα στρατόπεδα; Θύμα ιδεοληπτικών εμμονών και ιδιωτικών συμφερόντων λοιπόν, ένα από τα εντυπωσιακότερα μνημειακά σύνολα που έχουν ανακαλυφθεί τα τελευταία χρόνια, και όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη και τη χώρα μας. Για τη σημασία του και το δέος που προκαλεί έχει μιλήσει εκτενώς η αρχαιολογική κοινότητα. Με την κατά χώρα διατήρησή τους δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας ενός εμβληματικού ιστορικού τοπόσημου για τη Θεσσαλονίκη, ανυπολόγιστης σημασίας τόσο για την ιστορική ταυτότητα της πόλης, όσο και για την τουριστική και την εν γένει οικονομική ανάπτυξή της”.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, “αντ’ αυτού, το κόμμα που διαχρονικά πρωτοστατεί στην άνοδο ενός επικίνδυνου, εργαλειακού και γκροτέσκου πατριωτισμού, δείγματα του οποίου έδειξε και πολύ πρόσφατα με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, απαξιώνει τα αρχαιολογικά τεκμήρια προκρίνοντας, όπως προσπάθησε να κάνει και το 2014, χωρίς κανένα θεσμικό φραγμό και αιδώ, μια αμφίβολης υλοποίησης αρχαιολογική Ντίσνεϋλαντ” και η ανακοίνωση καταλήγει πως “ο ΣΥΡΙΖΑ, το τμήμα Πολιτισμού, αλλά και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού το διάστημα 2015-2019 δηλώνουμε πως είμαστε στο πλευρό της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης, και θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα να ανακληθεί αυτή η καταστροφική απόφαση”.

loading...

2 thoughts on “ΣΥΡΙΖΑ: Θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα να ανακληθεί η καταστροφική απόφαση για το Μετρό Θεσσαλονίκης

  1. Παρεαμε τον Μπουταρη θα κλασετε ενα Α!χιδι κι'ενα Παπαρι

  2. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΕΝΑ ΜΟΥΣΑΜΕΝΙΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
    ΦΩΤ0ΓΡΑΦΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΒΑΘΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ….ΤΡΑΙΝΟ!
    ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Ο ΣΠΡΙΤΖΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΕΝΑ…. ΑΚΙΝΗΤΟ ΒΑΓΟΝΙ!
    ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

Comments are closed.