«Σπόντες» Π.Σκουρλέτη σε Α.Τσίπρα: «Να έχει τη λαϊκότητα όχι το λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ»

Ελαφρές υπόνοιες και σπόντες προς τον Αλέξη Τσίπρα περιλάμβανε η συνέντευξη του Γ.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ  Πάνου Σκουρλέτη στα «Νέα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον κύριο εκφραστή του ευρύτερου προοδευτικού χώρου. Σε αυτό τον δρόμο πρέπει να συνεχίσει» σημειώνει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης,

Μιλώντας για την λεγόμενη «πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης τονίζει ότι «το φαινόμενο ΠΑΣΟΚ είναι κάτι ευρύτερο που έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο. Ασφαλώς και μπορούμε να ενσωματώσουμε ό,τι θετικό υπάρχει από αυτή την πορεία, πχ τη λαϊκότητα του παλαιού ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι τον λαϊκισμό του».

«Θα επιχειρήσουμε, μέσα από την αξιολόγηση της κυβερνητικής μας εμπειρίας, να διορθώσουμε λάθη και αστοχίες» σημειώνει ακόμα, αναφέροντας: «Θα μας βλέπετε παντού και μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο».

Ο γραμματέας του κόμματος αναφέρει ότι «οφείλουμε με σαφήνεια να μιλήσουμε για το νέο αναπτυξιακό σχέδιο που έχει ανάγκη ο τόπος, τις κοινωνικές συμμαχίες που απαιτούνται για να προχωρήσει αυτό το σχέδιο, τις προτεραιότητές του, τις νέες παραγωγικές δυνατότητες και το πώς εμείς αντιλαμβανόμαστε, τον ρόλο του κόσμου της εργασίας μέσα σε αυτό».

Για την κυβέρνηση της ΝΔ σημειώνει πως «ό,τι θετικό έχει κάνει μέχρι σήμερα αυτή η κυβέρνηση πατάει πάνω στο έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» και αναφέρεται στη «δρομολογημένη κατάργηση των capital controls, στις ψηφισμένες από τον ΣΥΡΙΖΑ 120 δόσεις, αλλά και στη φημολογία για την εξόφληση του χρέους προς το ΔΝΤ που είχε, επίσης, συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση σε παλαιότερο EuroWorking Group».

Την χαρακτηρίζει δε, ως μία «συγκεντρωτικά δομημένη κυβέρνηση (ο πρωθυπουργός υπουργεύει), με τέτοια επιλογή προσώπων ώστε να εκφρασθεί το σύνολο των δυνάμεων του παλαιού δικομματισμού που χρεοκόπησαν την Ελλάδα, αλλά και με την παράλληλη προσπάθεια υιοθέτησης ακροδεξιάς ατζέντας».

loading...