Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ












ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Γνωρίζουμε ότι μπορεί να προκαλέσουμε αντιδράσεις δημοσιεύοντας ένα τόσο σκληρό άρθρο. Καταλαβαίνουμε όμως ότι ο συγγραφέας
μιλώντας για γενιά, μιλάει για την γενιά των ηγετών της μεταπολίτευσης και όχι των απλών και άδολων αγωνιστών και πάντως υπ΄αυτόν τον όρο το δημοσιεύουμε. Άλλωστε η θέση μας για το Πολυτεχνείο έχει εκφραστεί ανάγλυφα από τον λογοτέχνη Γ. Βολουδάκη στο ποίημά του ΤΟ ΠΟΛΥ-ΤΕΧΝΕΙΟ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ στο σημείωμά του και στο σχόλιο…

Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Γράφει ο Γεωκών

‘’ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΑΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΙΑ, ΚΑΙ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΜΑ…ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΔΕΝΑΤΕ ΠΙΣΩ. ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ Ο ΧΕΙΜΑΡΟΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΣ ΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΓΙΝΑΤΕ ΤΑΓΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ …ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΠΙΧΑΙΡΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΚΕΙΝΗ, ΠΟΥ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΦΑΖΟΤΑΝ ΩΣ ΑΜΝΟΣ…..’’ LEDRASTORY

H Γενιά του Πολυτεχνείου… Η πιο άχρηστη γενιά Ελλήνων όλων των εποχών…Η γενιά, που τα «έφαγε» όλα και χρεοκόπησε το κράτος, η γενιά, που, για να σωθεί η ίδια, …«πούλησε» τα παιδιά της στο ΔΝΤ.

Για μια βραδιά υποτιθέμενης αντίστασης κάποιοι ζούνε για πάνω από 45 χρόνια σαν βασιλείς. Χιλιάδες ώρες έχουν καταναλώσει από τις ζωές τους, για να μας περιγράψουν ένα συγκεκριμένο εικοσάλεπτο της μίζερης ζωής τους.

Συνεχώς επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια, ενώ με το ίδιο βίντεο θα μπορούσαν να καλύψουν σαρανταπέντε χρόνια αναλύσεων. Ελλείψει αδημοσίευτων ηρωικών περιστατικών ή άλλων δεδομένων, έχουν φτάσει σε σημείο ν’ αναζητούν τις συνθήκες ατμοσφαιρικής πίεσης και υγρασίας εκείνης της “ηρωικής” βραδιάς.

Η γενιά λοιπόν του Πολυτεχνείου δηλητηρίασε μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων. Είναι η χειρότερη γενιά Ελλήνων στο σύνολο της ιστορίας. Είναι η χειρότερη, άσχετα αν ο μέσος Έλληνας αυτής της γενιάς δεν διέφερε σε τίποτε από τους παλαιότερους.

Η γενιά του όμως δεν παύει να είναι η χειρότερη της ελληνικής ιστορίας. Γιατί; Γιατί είχε τους χειρότερους ανθρώπους επικεφαλής της. Είχε το κατακάθι της κοινωνίας. Είχε το ίζημα του κοινωνικού βόθρου.

Η ποιότητα της κάθε γενιάς κρίνεται από την ποιότητα αλλά και τον όγκο της κληρονομιάς που αφήνει πίσω της. Κρίνεται από την περιουσία που αφήνει στα παιδιά της. Άλλες γενιές αφήνουν πίσω τους μεγάλο όγκο κληρονομιάς και άλλες αφήνουν πίσω τους υψηλής ποιότητας κληρονομιές.

Όλες οι γενιές των Ελλήνων ήταν άξιες, γιατί κατά κανόνα άφηναν μια Ελλάδα ισχυρότερη από αυτήν που παραλάμβαναν οι ίδιες. Ακόμα και η γενιά της Μικρασιατικής Καταστροφής άφησε πίσω της μια Ελλάδα σε διπλάσιο μέγεθος από αυτήν που παρέλαβε.

Μπορεί σε ένα γενικό επίπεδο, που αφορά τον ελληνισμό, να ήταν πράγματι καταστροφική, αλλά στο στενό εθνικό και κρατικό επίπεδο άφησε μια σημαντική κληρονομιά στους επόμενους. Όλες οι γενιές ήταν άξιες …εκτός από μία. Τη γενιά του Πολυτεχνείου …Τη γενιά της Μεταπολίτευσης …Την πιο σάπια γενιά Ελλήνων.

Η γενιά του Πολυτεχνείου. Η γενιά η οποία κληρονόμησε μια Ελλάδα μεγάλη και προπάντων “χτισμένη”. Η πιο πλούσια κληρονόμος γενιά στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Η γενιά, η οποία είχε τον πιο εύκολο ρόλο. Μόνον σωστή διαχείριση επέβαλε ο ρόλος της να κάνει, εφόσον τα δύσκολα τα είχαν κάνει οι προηγούμενοι.

Όμως, η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί και αυτή η γενιά δεν είχε καλό “πρωινό”. Με το “καλημέρα” αυτή η γενιά έγινε η αιτία να “χαθεί” η Κύπρος. Η πρώτη “υποθήκη” που έβαλε, για να ανέλθει ακόπως στην εξουσία και να διαδεχθεί την προηγούμενη.

Αφού κάποιοι αποφάσισαν προκαταβολικά για την “ηγεσία” αυτής της γενιάς, της ζήτησαν επίσης προκαταβολικά το αντίτιμο. Τα αφεντικά θα έπαιρναν την Κύπρο και η γενιά του Πολυτεχνείου θα έπαιρνε τη “σκυτάλη” στην Ελλάδα …Καλή μοιρασιά.

Δεν έχασε η μεταπολεμική γενιά την Κύπρο. Την Κύπρο την έχασε η γενιά της μεταπολίτευσης. Η νέα τότε γενιά, η οποία δέχθηκε να μην αντιδράσει στην εισβολή, γιατί οι “ήρωες” της είχαν προκαταβολικά καταλάβει τις θέσεις τους.

Όταν μια νέα γενιά έχει “ήρωες” πριν ακόμα αγωνιστεί ηρωικά για έναν υψηλό στόχο, τότε υπάρχει πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...