ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΡΩΣΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Η παρεμπόδιση των Ελληνορωσικών πρωτοβουλιών στον τομέα των μεταφορών, όπως αναφερθήκαμε σε προηγούμενο άρθρο (Η Σαμοθράκη και η Αλεξανδρούπολη θύματα της αντιρωσικής εκστρατείας του Σόρος) μεταξύ άλλων, συνέβαλε στην διατήρηση του προβλήματος συγκοινωνιών μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης και προφανώς έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα πρόσφατα απαράδεκτα γεγονότα του συγκοινωνιακού αποκλεισμού της Σαμοθράκης εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Ωστόσο εμείς, συνεχίσαμε την έρευνά μας και σας παρουσιάζουμε ακόμη πιο εξοργιστικά αποτελέσματα από την ανθελληνική δράση “των προθύμων της Αλεξανδρούπολης” με τις επιθέσεις και το κυνήγι μαγισσών κατά της Ελληνορωσικής συνεργασίας. Όλες αυτές οι προσπάθειες έπεσαν χρονικά και στην περίοδο που υπήρξε ισχυρότατη συνεργασία της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και με άλλες δυτικές χώρες στην Ευρώπη, υπέρ του Ισλαμικού Κράτους κλπ. Η σημερινή σύγκρουση με την Τουρκία είναι ενδεχομένως φαινομενική. Δεν είναι ουσιαστική και πραγματική, είναι απλώς εσωτερικές συγκρούσεις όπως γίνεται σε συμμορίες για την κατανομή της εξουσίας. Όπως κάνουν τα σκυλιά για το μοίρασμα της τροφής τους. Το πλησίασμα της Ρωσίας με την Ελλάδα όμως σαμποταρίστηκε από τους “πρόθυμους της Αλεξανδρούπολης” και ώθησε την Ρωσία να μην υπολογίζει την πιθανότητα συνεργασίας με την Ελλάδα. Προφανώς έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ώστε η Ρωσία να στραφεί στην Τουρκία.

Συντονιστής της πολιτικής στον Έβρο ο πρέσβης των ΗΠΑ…

Εδώ με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτριο Πέτροβιτς

Τα κροκοδείλια δάκρυα – εκ των υστέρων – για την Σαμοθράκη, πολλών παραγόντων ακόμη και από την τοπική αυτοδιοίκηση, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην παρεμπόδιση της Ελληνορωσικής συνεργασίας στην Αλεξανδρούπολη, δεν ξεπλένουν και δεν αναιρούν τις ευθύνες τους, στη μη πραγματοποίηση της Ελληνορωσικής συνεργασίας, που θα έφερνε από το 2013 κυρίως, και μετά, εξαιρετικές υπηρεσίες και επιχειρηματικές δράσεις τόσο στην περιοχή του Έβρου, όσο και για όλη την Ελλάδα. Το Κέντρο ενημέρωσης και επιχειρηματικής συνεργασίας Αγίας Πετρούπολης – Ελλάδας (που έχει ιδρυθεί επίσημα τον Απρίλιο 2016 από τους δήμους Αλεξανδρούπολης και Αγίας Πετρούπολης και το πολιτιστικό κέντρο “Ρώσικο Σπίτι”) είχε ξεκινήσει αυτές τις επιχειρηματικές ενέργειες, αλλά “οι πρόθυμοι της Αλεξανδρούπολης” με την κομπανία του Σόρος έκαναν ότι μπορούσαν για να τις σταματήσουν.

Αυτή όμως η απουσία αισθήματος ευθύνης, απέναντι στους δημότες και στους Έλληνες πολίτες και η τυφλή προθυμία και υποταγή στην ατζέντα που επέβαλε το πρόσωπο που εκπροσωπεί το βαθύ κράτος των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα (και έχει θέσει υπό κατοχή την θέση του εκπροσώπου του αμερικανικού λαού σαν πρέσβης των ΗΠΑ), προκάλεσαν και σοβαρότατη ζημιά στην Εθνική Άμυνα και στην αξιοποίηση της υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Εκτός του ότι παρεμπόδισαν, μέσω των συκοφαντικών επιθέσεων που έκαναν, την λειτουργία αμφιβίων ρωσικών αεροσκαφών Beriev, την χρησιμοποίηση υποβρυχίων για εμπορευματικές και επιβατικές μεταφορές, αρχικά στην Σαμοθράκη και μετά σε άλλα νησιά αλλά και την μεταφορά ασθενών, όπως επίσης παρεμπόδισαν και την ενοικίαση του δικτύου του ΟΣΕ από τους ρωσικούς σιδηροδρόμους για να αναβαθμιστούν ριζικά οι σιδηροδρομικές μεταφορές, μέχρι και με δημιουργία σιδηροδρομικού δικτύου, όπου δεν υπήρχε, αυτή η επιθετικότητα που εξαπέλυσαν στο πλαίσιο του οργανωμένου σχεδίου από τις αρχές του 2015 από τις ΜΚΟ του Σόρος, πάγωσαν και άλλα εξαιρετικά σημαντικά προγράμματα και προσπάθειες!

Τορπιλίζεται ότι ρωσικό εις βάρος του εθνικού συμφέροντος…

Όπως πληροφορηθήκαμε, υπήρξε προσπάθεια προσέλκυσης της εταιρίας Kaspersky (η οποία όπως είναι γνωστόν παράγει λογισμικό ασφαλείας από ιούς και άλλες κυβερνοαπειλές τόσο για υπολογιστές όσο και για επικοινωνίες στο διαδίκτυο) ώστε να λειτουργούσε στην Αλεξανδρούπολη ένα κέντρο έρευνας, εκπαίδευσης και επιμόρφωσης!

Όπως διαμορφώθηκε η εικόνα των δυνατοτήτων, από το καλοκαίρι του 2017 το Κέντρο έκανε ενέργειες προς την εταιρεία Kaspersky, ώστε η εταιρεία να εγκαταστήσει στην Αλεξανδρούπολη το Κέντρο Διαφάνειας και Έρευνας που σχεδίαζε να είναι ένα από τα λίγα σε όλο τον κόσμο. Το εν λόγω κέντρο θα επέτρεπε στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα του λογισμικού για να επιβεβαιώνουν την ασφάλεια που παρέχει.

Ωστόσο, όπως μας ενημέρωσαν, εξωτερικές παρεμβάσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, έφεραν τον CEO της εταιρείας, Eugene Kaspersky σε μία από τις περιβόητες μαύρες λίστες, όπως επίσης, και την ίδια την εταιρεία!

Αληθεύει άραγε αυτή η αμερικανική παρέμβαση, που αποτέλεσε το “απαγορευτικό” για την οποιαδήποτε συνεργασία, κυρίως μετά από την πρωτοφανή επίθεση και την στοχοποίηση της Αλεξανδρούπολης από τα κυκλώματα του Σόρος, ως δήθεν άντρο παράνομης ρωσικής δραστηριότητας;

Δεν θα ήταν μια εξαιρετική ωφέλεια για την Ελλάδα, η διακοπή της διαρροής επιστημόνων στο εξωτερικό, αφού η λειτουργία του κέντρου Kaspersky στην Αλεξανδρούπολη θα αξιοποιούσε πολύ μεγάλο τμήμα του επιστημονικού δυναμικού της χώρας μας;

Το κυβερνητικό κλίμα στην Ελλάδα όμως, είχε (και έχει;), έντονη αντιρωσική ταυτότητα και επιχειρηματική παρεμπόδιση μέχρι τώρα, ώστε η ρωσική εταιρία τελικά ίδρυσε το πρώτο Κέντρο στην Ελβετία και ένα δεύτερο στην Ισπανία. Έτσι, η Αλεξανδρούπολη – και κατ΄ επέκταση η Ελλάς – είναι η χαμένη και η διαρροή ελληνικού επιστημονικού δυναμικού εξακολουθεί να υφίσταται και αυτό διότι “οι πρόθυμοι της Αλεξανδρούπολης” χτύπησαν τυφλά την ελληνορωσική συνεργασία…

Διακόπηκε μεγάλη και πολύπλευρη ρωσική συνεργασία;

Απέναντί μας έχουμε έναν επαΐοντα αυτών των ζητημάτων, της Ελληνορωσικής συνεργασίας, που μας εξιστορεί τα παρακάτω, που θα προέκυπταν αυτής της συνεργασίας! Ένα σύνολο ενεργειών για ελληνορωσική διαστημική συνεργασία με εξαιρετικά αποτελέσματα για όλη την Ελλάδα:

Εγκατάσταση ενός σταθμού εδάφους του ρωσικού δορυφορικού συστήματος πλοήγησης Glonass!

Συνδυασμό της αναψυχής με ιαματικό-αποκαταστατικό Τουρισμό για τους Ρώσους κοσμοναύτες που επιστρέφουν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό!

Δημιουργία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης τμήματος διαστημικής Ιατρικής με την βοήθεια ρωσικών Πανεπιστημίων και της διαστημικής Υπηρεσίας Roskosmos, δεδομένου ότι υπάρχει τμήμα Ιατρικής και τμήμα Διαστημικής και προσέλκυση φοιτητών από όλο τον κόσμο όχι μόνο από Ελλάδα και Ρωσία!

Δημιουργία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης τμήματος διαστημικού Δικαίου με την βοήθεια ρωσικών Πανεπιστημίων και της διαστημικής Υπηρεσίας Roskosmos, δεδομένου ότι υπάρχει τμήμα Νομικής και τμήμα Διαστημικής και προσέλκυση φοιτητών από όλο τον κόσμο όχι μόνο από Ελλάδα και Ρωσία!

Ανέγερση εγκατάστασης πλανηταρίου όμοιου με το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, προς τιμήν και στην μνήμη του Ευγένιου Ευγενίδη, ο οποίος ήταν Εβρίτης από το Διδυμότειχο, μία λειτουργία του οποίου θα ήταν και στο πρόγραμμα των κοσμοναυτών!

Στον εξωτερικό χώρο του Πλανηταρίου υπήρχε η σκέψη (και προτάθηκε το καλοκαίρι του 2016 στην διαβούλευση της αναπτυξιακής εταιρίας “Δημοσυνεταιριστική εταιρεία Έβρος ΑΕ”) να ιδρυθεί ως αρχικό έργο, ένα “Άστρο Διαστημικό και Επικοινωνιακό Κέντρο Επιμόρφωσης και Ψυχαγωγίας” για οργανωμένες δράσεις και παρατηρήσεις ερασιτεχνών αστρονόμων και ραδιοερασιτεχνών με ύπαρξη και καταστημάτων επιστημονικού και σχετικού εξοπλισμού!

Αληθεύουν τα παραπάνω; Αν ναι, είναι ενήμερη η σημερινή κυβέρνηση και εάν ναι τι ακριβώς πράττει; Ότι και η προηγούμενη;

Ωστόσο, ζητήσαμε περισσότερες πληροφορίες για τις παραπάνω ανεκπλήρωτες δραστηριότητες!

Έτσι ενημερωνόμαστε πως, για όλα τα προηγούμενα υπήρχε αυτό που ονομαζόταν “γνώριμο έδαφος” και για την ελληνική και για τη ρωσική πλευρά, ώστε να αναπτυχθούν τα προαναφερθέντα. Υπήρξε ήδη συμφωνία με κυβερνητικούς φορείς της Αγίας Πετρούπολης, ώστε τα ρωσικά ασφαλιστικά ταμεία να καλύπτουν τον ιαματικό τουρισμό και αποκαταστατικό τουρισμό στην Αλεξανδρούπολη. Η ρωσική Διαστημική Υπηρεσία επίσης, είχε ονομάσει (στον διεθνή αστρικό κατάλογο) ένα άστρο της Μικρής Άρκτου με το όνομα “Ρώσικο Σπίτι της Αλεξανδρούπολης” με ουρανογραφικές συντεταγμένες! Ίσως είναι ο μοναδικός ελληνικός φορέας, που έχει αστέρι στο όνομά του! Αυτό φυσικά θα ήταν προς όφελος και προβολή της Αλεξανδρούπολης, αφού κυριολεκτικά θα ανέβαζε το όνομά της στα “αστέρια”…

Η εγκατάσταση ενός σταθμού εδάφους του ρωσικού δορυφορικού συστήματος πλοήγησης Glonass, το οποίο μεταξύ άλλων θα επεξεργαζόταν το σήμα των δορυφόρων και θα έδινε ξεχωριστή ακρίβεια στον προσδιορισμό της θέσης, θα ήταν κάτι εξαιρετικό για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, εκτός από την τεχνογνωσία, θα μπορούσαν να έχουν ένα εναλλακτικό σύστημα πλοήγησης, σε περίπτωση που το GPS για κάποιο λόγο οι ΗΠΑ το “έκλειναν” για τρίτους και δεν θα ήταν διαθέσιμο παρά μόνο σε Αμερικανούς χρήστες. Είναι ευνόητη φυσικά και η αξία του για τη ναυτιλία ακόμη όμως και για τις μεταφορές με φορτηγά κλπ. Ακόμη πιο σημαντικό είναι, ότι τόσο η Κίνα, όσο και πιθανότατα η Ινδία στο μέλλον θα επέτρεπαν την χρησιμοποίηση του δικού τους συστήματος, μαζί με το ρωσικό, ώστε συνολικά οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να μπορούσαν να αξιοποιήσουν 3 επιπλέον συστήματα προσδιορισμού θέσης εκτός από το GPS και να απελευθερωθούν από τις οποιεσδήποτε διαθέσεις των Αμερικανών χειριστών του…

Οι κινήσεις της Τουρκίας μέχρι και για απόκτηση κατασκοπευτικών δορυφόρων σε κάποια φάση, είχαν οδηγήσει και στην ιδέα να προωθηθεί Ελληνορωσική συνεργασία για δημιουργία στο ελληνικό έδαφος, ενός δικτύου σταθμών ιχνηλάτησης δορυφόρων (satellite tracking), στο οποίο να βρίσκεται και το Καστελόριζο.

Ανάλογα με το σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων και τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας, η συνεργασία θα μπορούσε να είναι από την δημιουργία ενός αποκλειστικά ελληνικού επίγειου δικτύου σταθμών (οπτικών και ραδιοηλεκτρονικών), ίσως και με ένα ή δύο πλοία επιφανείας, ειδικά για το σκοπό της ιχνηλάτησης δορυφόρων, μέχρι την πλήρη διακρατική συνεργασία, όπου αυτό το ελληνικό δίκτυο θα ενωνόταν με το ήδη υπάρχον ρωσικό επίγειο και διαστημικό δίκτυο ιχνηλάτης δορυφόρων, ώστε να συνεισφέρει με τις μετρήσεις του στη βελτίωση της ποιότητας παρακολούθησης των δορυφόρων και των συντριμμιών, που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας θα μπορούσαν να έχουν τη δυνατότητα, να προβλέπουν ποιοι δορυφόροι και πότε θα έχουν στο οπτικό πεδίο τους την ελληνική επικράτεια (για παρακολούθηση ή αναμετάδοση συγκαλυμμένων επικοινωνιών), όπως και μία μεγάλη ποικιλία άλλων επιχειρησιακών και στρατηγικών σκοπών, φυσικά στην δεύτερη περίπτωση η δυνατότητα θα ήταν πολύ καλύτερη.

Τελικά και αυτό δεν προχώρησε! Το έφαγε η μαρμάγκα των “προθύμων της Αλεξανδρούπολης”, του Τζωρτζ Σόρος, του Νίκου Κοτζιά και της CIA!

Ειλικρινά δεν πιστεύουμε στα αυτιά μας, με αυτά που ακούμε!

Γι΄ αυτό ρωτάμε πάλι! Τα έχει υπόψη τους όλα αυτά η κυβέρνηση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Οι “Πρόθυμοι της Αλεξανδρούπολης” και ο George Soros…

Και συνεχίζει ο αφηγητής μας:

Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες, αλλά κυρίως αυτές στο πλαίσιο του διαστημικού προγράμματος και της ρωσικής διαστημικής συνεργασίας, θα καθιστούσαν την Αλεξανδρούπολη ως Διεθνούς εμβέλειας όνομα στον επιστημονικό χώρο με θετικά αποτελέσματα προφανώς στον Τουρισμό και στην Εκπαίδευση, αλλά επίσης και στο θέμα της Ασφάλειας, διότι όσο πιο γνωστό είναι ένα σημείο τόσο δυσκολότερα ένας τρίτος θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα σε αυτό το σημείο.

Για όλα αυτά, δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες; Δεν είναι εξασθένηση των Ενόπλων μας Δυνάμεων, δεν είναι απώλεια τόσων ωφελειών;

Σήμερα είναι απολύτως αποδεδειγμένο, ότι όλες οι επιθέσεις κατά της Ελληνορωσικής συνεργασίας, τόσο κατά προσώπων και φορέων στην Αλεξανδρούπολη, όσο και στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα σχεδιάστηκαν και οργανώθηκαν από τις αρχές του 2015 από την ΜΚΟ Open Society του Τζορτζ Σόρος!

Με αποκορύφωμα τον Ιούλιο 2018, με τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών, με την συμμετοχή αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, αλλά και με δίκτυο βρετανικών πρεσβειών!

Τόσο, δημοσιεύματα σε εφημερίδες των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως η New York Times και ο Εθνικός Κήρυκας της Νέας Υόρκης, όπως επίσης, και έγγραφα που διέρρευσαν μετά από επίθεση hacking στην περίεργη και αμφιλεγόμενη Βρετανική οργάνωση Integrity Initiative και στο Ίδρυμα του George Soros, αποκαλύπτουν πλήρως, ότι από το 2015 είχε αρχίσει συλλογή και οργάνωση υλικού, σχετικά με όσους ήταν ενάντια στην αμερικανική πολιτική στην Ουκρανία και στην εγκατάσταση ναζιστικής κυβέρνησης μετά από πραξικόπημα.

Απώτερος στόχος ήταν να στοχοποιηθούν και να πληγούν πρόσωπα και ομάδες οι οποίοι στην Ελλάδα, τουλάχιστον προωθούσαν την Ελληνορωσική συνεργασία στον πολιτιστικό και στον οικονομικό τομέα (ακριβώς δηλαδή, αυτό που γινόταν στην Αλεξανδρούπολη).

Συνεπώς, όλα τα προαναφερθέντα, δυναμίτισαν όχι μόνο την συγκοινωνιακή ανάπτυξη στην Αλεξανδρούπολη και τη Σαμοθράκη, αλλά και όλης της Ελλάδας!

Και φυσικά συνέβαλαν στην αισχρή κατάσταση με τον αποκλεισμό της Σαμοθράκης, αλλά και την αποτελεσματικότητα και μαχητικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και την επιστημονική και τεχνολογική ανάπτυξη στην Ελλάδα! Έγιναν δηλαδή, με μόνο σκοπό να σταματήσουν οποιαδήποτε συνεργασία με τη Ρωσία Άσχετα αν αυτό το σταμάτημα θα έφερνε καταστροφικά αποτελέσματα για την Ελλάδα. Απλώς δεν τους ένοιαζε…

Μετά όλα τα παραπάνω θα δείξει ενδιαφέρον η ελληνική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Θα ενδιαφερθεί ο νέος Διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων να μάθει ποιοι αξιωματούχοι ακύρωσαν συμφωνίες με τη Ρωσία, που ήταν επωφελείς για την Ελλάδα και το λαό της;

Ή μας ενοχλεί ότι ρωσικό και όταν δίνει εντολές ο Αμερικάνος εμείς εκτελούμε λέγοντας δουλικά yes man!!

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...

1 thought on “ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΡΩΣΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

  1. ΑΜΑΝ ΜΠΡΕ ΠΕΝΤΙΜ ΠΑΝΑΓΙΩ'Τ ΠΑΝΑΓΙΩ'Τ ΠΟΣΑ ΚΣΕΡΙ ΕΣΥ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΒΑΙ ΒΑΙ ΒΑΙ…

Comments are closed.