Επίδομα ενοικίου: Ποιοι κινδυνεύουν να το χάσουν αν δεν κάνουν ξανά αίτηση;

Αρκετοί δικαιούχοι θα χρειαστεί να ξανακάνουν αίτηση για το επίδομα ενοικίου, με καταληκτική ημερομηνία αυτή της 30ης Σεπτεμβρίου- προκειμένου να μην χάσουν τα χρήματα που δικαιούνται.

Συγκεκριμένα, εκείνοι που θα χρειαστούν να επαναλάβουν τη διαδικασία είναι όσοι υπέβαλαν τις αιτήσεις τους εντός του Μαρτίου 2019, καθώς συμπληρώνεται αυτόν τον μήνα το 6μηνο ισχύος τους. Συνεπώς, πολλές αιτήσεις από τις εν λόγω αιτήσεις δεν ανανεώθηκαν και εμφανίζονται με την ένδειξη «Η αίτηση δεν ήταν δυνατόν να ανανεωθεί αυτόματα».

Αντιθέτως, όσον αφορά τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν εντός Μαρτίου 2019 για τις οποίες διαπιστώθηκε από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ότι εξακολουθούν να πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις του προγράμματος, ανανεώθηκαν και πλέον εμφανίζονται με την ένδειξη «Η αίτηση έχει ανανεωθεί για ένα επιπλέον εξάμηνο». Σημειώνεται πως για να εγκριθεί η αίτηση απαιτείται το μισθωτήριο συμβόλαιο να έχει διάρκεια τουλάχιστον έξι μήνες από τον επόμενο μήνα της υποβολής αίτησης.

Με κωδικούς του TAXISnet η αίτηση για το επίδομα ενοικίου

Υπενθυμίζεται ότι το ποσό που θα χορηγείται για το επίδομα ενοικίου κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ, ανάλογα με τα περιουσιακά κριτήρια και τον αριθμό μελών του κάθε νοικοκυριού. Οι αιτήσεις γίνονται στη σχετική πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου www.epidomastegasis.gr και η είσοδος γίνεται με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

loading...