Ισλαμοποίηση: Ελληνική φέτα φέρει την ισλαμική σφραγίδα «χαλάλ» (φώτο)
Δυστυχώς τα φαινόμενα ισλαμοποίησης που παρατηρούνται σε χώρες όπως η Γαλλία και Μ.Βρετανία άρχισαν να εμφανίζονται όλο ένα και πιο συχνά στην Ελλάδα.

Σάλος έχει προκληθεί μετά την αποκάλυψη ότι πασίγνωστη ελληνική φέτα φέρει σφραγίδα με την ισλαμική πιστοποίηση «Χαλάλ».

Ο όρος «Χαλάλ» είναι σχεδόν άγνωστος στην Ελλάδα, αλλά για τον μουσουλμανικό κόσμο αποτελεί υποχρεωτική διατροφική καθημερινότητα.

Οι μουσουλμάνοι απαγορεύεται αυστηρά να καταναλώνουν ζωϊκά προϊόντα που δεν έχουν πιστοποίηση «Χαλάλ».

Η πιστοποίηση του εν λόγω τυροκομείου προφανώς αφορά την πυτιά που χρησιμοποιείται για το πήξιμο του τυριού, η οποία κατά τον παραδοσιακό τρόπο προέρχεται από εντόσθια νεαρών ζώων που δεν έχουν απογαλακτιστεί. Είναι άγνωστο αν η εταιρεία χρησιμοποιεί φυτικής προέλευσης πυτιά.

Η περίπτωση της φέτας έχει ήδη προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον φιλοζωϊκών σωματείων και ακτιβιστών για τα Δικαιώματα των Ζώων, ενώ έχουν ενημερωθεί και βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου.Τελετουργική και επώδυνη σφαγή του ζώου

Η πιστοποίηση «Χαλάλ» δεν αφορά κάτι σχετικό με την ποιότητα ή το είδος της τροφής. Πρόκειται για έναν τελετουργικό τρόπο σφαγής του ζώου, όπου ο μουσουλμάνος σφαγέας -μόνο μουσουλμάνος επιτρέπεται να σφάξει το ζώο- διαβάζει μια προσευχή, όπου προφέρεται το όνομα του Αλλάχ, ενώ το σφάγιο κρεμιέται ανάποδα.

Το ζώο πρέπει να πεθάνει χωρίς να έχει χάσει τις αισθήσεις του. Ενώ είναι ζωντανό, σφάζεται αργά με ένα μαχαίρι στον λαιμό μέχρι να χάσει όλο του το αίμα, χωρίς ο σφαγέας να αποκόψει τον νωτιαίο μυελό, γεγονός που επιφέρει ακαριαίο θάνατο. Αυτό σημαίνει ότι τα ζώα βιώνουν έναν αργό και οδυνηρό θάνατο.

Τι προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία και τα Δικαιώματα των Ζώων

Στις ευρωπαϊκές χώρες ο νόμος επιβάλλει τα ζώα να αναισθητοποιούνται πριν τη θανάτωσή τους και για αυτό χρησιμοποιείται πιστόλι αναισθητοποίησης με ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό, όμως, εμποδίζει την ακατάπαυστη εκροή του αίματος, κάτι που θεωρείται πολύ σημαντικό για τους μουσουλμάνους!

Στο Βέλγιο, μετά από έντονες αντιδράσεις φιλοζωϊκών συλλόγων, ψηφίστηκε η απαγόρευση του κρέατος με πιστοποίηση «Χαλάλ», με ειδικό νόμο που θέτει σε παρανομία τη σφαγή μη αναισθητοποιημένων ζώων.

Η απαγόρευση πέρασε ομόφωνα από την επιτροπή περιβάλλοντος του τοπικού κοινοβουλίου της Βαλλονίας και τέθηκε σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου του 2019. Ο ίδιος νόμος έχει ψηφιστεί και από το τοπικό κοινοβούλιο της Φλάνδρας και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο.

Ήδη η Σουηδία, η Δανία, η Ελβετία και η Νέα Ζηλανδία έχουν απαγορεύσει τη σφαγή ζώων που δεν έχουν αναισθητοποιηθεί, μετά από πολυετείς αγώνες των ακτιβιστών υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων.

Στη Βαρβάκειο Αγορά και σε κάποια κρεοπωλεία μπορεί κάποιος να προμηθευτεί κρέας «χαλάλ». Επίσης εστιατόρια στην Αθήνα, εκτός από αυτά που έχουν ανοίξει οι μετανάστες, σερβίρουν κρέας «χαλάλ».

Παραμένει άγνωστο πού και υπό ποιες συνθήκες σφαγιάζονται αυτά τα ζώα.

Παλαιότερα είχε προκληθεί σκάνδαλο με εταιρεία πουλερικών, η οποία έσπευσε να αποσύρει την πιστοποίηση.

Δυστυχώς με τη νέα «κάθοδο» των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική έχουμε να δούμε πολλά ακόμα...


loading...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger

3 σχόλια :

  1. Οι δήθεν "ελληνικές" εταιρίες τροφίμων οι οποίες ενδιαφέρονται για τους μουσουλμάνους καταναλωτές ποιο πολύ από τους Έλληνες καταναλωτές. Μιλάμε για μεγάλο ραγιαδισμό. Δηλαδή, παραδέχονται ότι ένας μουσουλμάνος δεν θα πάρει τα προϊόντα τους αν δεν είναι πιστοποιημένα με το χαλάλ; Επίσης, με αυτή την κίνηση παραδέχονται ότι η Ελλάδα εκτός από ελληνική είναι και μουσουλμανική. Επίσης, παραδέχονται την πληθυσμιακή αλλοίωση που βιώνουμε και ότι μπορεί να τους επηρεάσει οικονομικά. Επίσης, ότι είναι υπέρ της πολυ-πολιτισμικότητας, της ανεκτικότητας και των ανοιχτών συνόρων. Προφανώς με βάση τα παραπάνω θεωρούν ότι μπορούν να επιβιώσουν σε μια παγκόσμια πολυ-πολιτισμική κοινωνία (χωρίς σύνορα) άσχετα αν λόγω χαλάλ αποκτήσουν και φανατικούς εχθρούς που θα μποϊκοτάρουν το προϊόν τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑΣ ΝΑΙ ΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΛΛΗΝΑ ΑΜΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΦΕΤΑ...ΚΑΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΒΡΩΜΕΡΗ ΛΕΞΗ HALAL ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ BLACK LIST ΚΑΙ ΤΕΛΈΙΩΣΕ. ΕΞΗΓΗΣΑ ΚΑΙ 100 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΠΑΝΤΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΕΤΑ ΚΑΝΕΝΑΣ! ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΠΟΥΣΤΗΣ ΝΑ ΤΗΝ ΤΡΩΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ....ΟΥΥΥΣΤ ΡΕ ΚΑΡΙΟΛΗ ΟΥΥΥΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί δεν το λέτε καθαρά"ΗΠΕΙΡΟΣ".-

    ΑπάντησηΔιαγραφή