Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΗΓΕ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Ο Κυριάκος ξέχασε τη Μακεδονία και η Μακεδονία σύντομα θα τον τιμωρήσει…

Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
[email protected]
www.egerssi.gr

Το Βερολίνο επισκέφτηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε επίσημη επίσκεψη με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ. Πραγματοποίησε αυτό το ταξίδι στο ίδιο περίπου χρονικό διάστημα από την εκλογή του ως Πρωθυπουργός, όπως και οι δυο προηγούμενοι Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας! Και όπως και δυο προηγούμενοι Πρωθυπουργοί, έτσι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε τους τσαμπουκάδες του στην Αθήνα και εμφανίστηκε στην Σιδηρά Κυρία της Γερμανίας, απόλυτα δουλοπρεπής!

Ξεπέρασε ωστόσο σε δουλικότητα και τους δυο προηγούμενους, αφού προέβη στην μεγαλύτερη απρέπεια και ασέβεια προς το Έθνος των Ελλήνων, που δεν θα φανταζόταν ποτέ κάποιος σημερινός Έλληνας ή κάποιος πρόγονός μας!

Στην ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν καθιστός, δίπλα στην επίσης καθιστή Άγκελα Μέρκελ, η οποία μετά τα τελευταία προβλήματα της υγείας της συνηθίζει αυτήν την τακτική!

Καθιστός λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάκρουση του Ύμνου προς την Ελευθερία του ελληνικού Έθνους! Του Εθνικού μας Ύμνου, που όλοι οι Έλληνες στέκονται όρθιοι σε στάση προσοχής, σιγοψιθυρίζοντάς τον και δακρύζοντας, αναλογιζόμενοι όλους εκείνους που έπεσαν υπέρ της Ελευθερίας της Πατρίδος μας!

Καθιστός ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου, αποδίδοντας μεγαλύτερο σεβασμό στο πρόβλημα υγείας της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και λιγότερο στον Ύμνο της Πατρίδος μας και στα κόκκαλα τα Ιερά των προγόνων μας!

Ξεπέρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τον άθεο και ασεβέστατο προηγούμενο θολοκουλτουριάρη Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος με ανοικτά τα πόδια και πιάνοντας τα αχαμνά του άκουγε τον Εθνικό μας Ύμνο, ωσάν να άκουγε το όποιο λαϊκό άσμα!

Μας θύμισε πόσο φιλογερμανός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

Όμως, η Άγκελα Μέρκελ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, πάρα πολύ καλά στεκόταν όρθια επί αρκετή ώρα, μεγαλύτερη χρονικά από το τελετουργικό της ανάκρουσης των Εθνικών Ύμνων των δυο χωρών!

Τι μπορεί λοιπόν να συμβαίνει; Έχει πρόβλημα να σταθεί όρθια η Καγκελάριος της Γερμανίας στην ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων και δεν έχει πρόβλημα υγείας ώστε να στέκεται όρθια στη συνέντευξη Τύπου;

Μήπως η πανούργα Άγκελα Μέρκελ με αυτήν την στάση της ήθελε να παρουσιάσει στη Δύση (ΗΠΑ και ΕΕ) την επικυριαρχία της και επί αυτού του Πρωθυπουργού της Ελλάδος;

Δεν θα μπορούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δεχτεί την παραβίαση του πρωτοκόλλου δεχόμενος τις καρέκλες, αλλά την ώρα της ανάκρουσης του Εθνικού μας Ύμνου να σηκωνόταν και να έκανε ότι ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα;

Αλλά εν τέλει, μήπως αυτή ήταν η επιθυμία της Άγκελα Μέρκελ, να ξευτιλίσει δηλαδή και τον νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδος;

Αλλά η προχθεσινή εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο ξύπνησε σε όλους τους Έλληνες τραυματικές μνήμες, από την εποχή της ναζιστικής Κατοχής στην Ελλάδα κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο! Την εποχή εκείνη, που στα αυτιά των καθημαγμένων Ελλήνων, αντηχούσε η γερμανική γλώσσα ως το πιο βάρβαρο που μπορούσε να διαπεράσει την ακοή τους!

Και μπορεί στα χρόνια που ακολούθησαν, ο ελληνικός λαός να έδειξε μεγαλοψυχία προς αυτήν την “απάνθρωπη” γλώσσα, αλλά εκείνοι που στην Κατοχή την μιλούσαν, ήταν εκείνοι που έσφαξαν, βίασαν, ακόμη και μικρά παιδιά, αφάνισαν πόλεις και χωριά! Φρικαλεότητες που σημαδεύτηκαν με τον ήχο αυτής της γλώσσας!

Έτσι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να αποφύγει να μιλήσει στα γερμανικά και να περιοριστεί στα ελληνική, όπως και όφειλε…

Δεν έπρεπε να ξυπνήσει μνήμες που ο λαός μας θέλει να ξεχάσει, πως δηλαδή όλη η Οικογένεια Μητσοτάκη είναι γερμανοθρεμμένη και γερμανομεγαλωμένη! Δεν έπρεπε να μας θυμίσει το πόσο γερμανόφιλος είναι! Δεν έπρεπε να μας θυμίσει, πως όταν ήταν ΥΠΕΞ η αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη, “πέταξε” στην ελευθερία ο πρώην Γενικός Διευθυντής της πολυεθνικής γερμανικής εταιρείας Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος! Ο “καταζητούμενος” Μιχάλης Χριστοφοράκος!

Ο “κατηγορούμενος” για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος, που λάδωνε πολιτικό προσωπικό της Ελλάδος για να παίρνει δημόσια έργα η Siemens!

Ο οποίος Μιχάλης Χριστοφοράκος – φίλος του σημερινού Πρωθυπουργού της Ελλάδος Κυριάκου Μητσοτάκη – χαίρει της ασυλίας της Καγκελαρίου της Γερμανίας, περιφερόμενος στο Μόναχο, διασκεδάζοντας στην υγειά των κορόιδων!

Αλήθεια, ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με την κ. Μέρκελ την περίπτωση επιστροφής στην Ελλάδα του φυγόδικου – κατηγορούμενου Μιχάλη Χριστοφοράκου;

Ή συμφέρει όλες τις πλευρές (Μέρκελ, Μητσοτάκη), ώστε να κάτσει εκεί πού βρίσκεται;

Πάντως, ντραπήκαμε όλοι οι Έλληνες, που ο αποκαλούμενος ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας αρνήθηκε την ελληνική γλώσσα και μίλησε γερμανικά.

Προσγειώθηκαν έτσι, όλοι οι ψηφοφόροι νεοδημοκράτες, που του έδωσαν άνετη αυτοδυναμία!

Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας έλυσε την απορία που διατυπώσαμε αμέσως μετά την εκλογή του! Θα είναι Πρωθυπουργός της Ελλάδος ή θα είναι κι αυτός ένας νέος κυβερνήτης της Μέρκελ στην Ελλάδα; Και δεν χρειάστηκαν να περάσουν, ούτε 60 ημέρες από την εκλογή του στον πρωθυπουργικό θώκο για να αποκαλυφθεί η πάσα αλήθεια!

Τα Μέσα της προπαγάνδας…

Βέβαια αυτήν την πολιτική ανάλυση, μην περιμένετε να την βρείτε στα Συστημικά ΜΜΕ! Πάνω – κάτω θα διαβάσετε για το πόσο επιτυχές ήταν το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στην Γερμανία! Θα διαβάσετε αναλύσεις πανομοιότητες, όπως αυτή που δημοσίευσε η “Καθημερινή” (ένα απόσπασμα):

«Τη συμφωνία της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ για την προώθηση επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας και της πράσινης οικονομίας εξασφάλισε στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως εξήγησε ο ίδιος στις δηλώσεις του “θέλουμε να δρομολογήσουμε και θα παρουσιάσουμε – ελπίζω μαζί με την Καγκελάριο – στις αρχές του χρόνου, ένα φιλόδοξο σχέδιο επενδύσεων γύρω από την “πράσινη οικονομία”, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ηλεκτροκίνηση, παραγωγικές δραστηριότητες που είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Το σχέδιο περιλαμβάνει τη ΔΕΗ, η οποία “βρίσκεται σε πολύ δύσκολη φάση” και “προχωρούμε σε δραστικές κινήσεις, προκειμένου να την εξυγιάνουμε. Αλλά για να εξυγιανθεί, πρέπει να γίνουν επενδύσεις και οι Γερμανοί επιχειρηματίες έχουν τεχνογνωσία και ενδιαφέρον για τον τομέα της ενέργειας. Στις προσεχείς συνεργασίες θα συμπεριληφθεί η τεχνική εκπαίδευση στην οποία οι Γερμανοί έχουν επίσης τεχνογνωσία…»!

Ο Κυριάκος ξέχασε τη Μακεδονία και η Μακεδονία σύντομα θα τον τιμωρήσει…

Ο Μεγάλος Έλλην ο Ίων Δραγούμης είχε πει:

«Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει. Θα μας σώσει από την βρώμα όπου κυλιόμαστε, θα μας σώσει από την μετριότητα και από την ψοφιοσύνη, θα μας λυτρώσει από τον αισχρό τον ύπνο, θα μας ελευθερώσει. Αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε»!

Διαχρονικά λόγια, περισσότερο επίκαιρα παρά ποτέ!

Γνωρίζουν ιστορία στη ΝΔ γι΄ αυτό ως Αξιωματική Αντιπολίτευση – προφανώς εκ του ασφαλούς – κόμπαζε υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας στη Βουλή, συμμετέχοντας στα πανελλαδικά – πανεθνικά συλλαλητήρια των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης! Ανάμεσα στους συμμετέχοντες Βουλευτές της προηγούμενης Βουλής, ο σημερινός Πρόεδρός της, Βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας! Ο τρίτος στην τάξη θεσμικός παράγοντας της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας μας!

Το πρώτο πράγμα λοιπόν, που όφειλε να πράξει αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Πρωθυπουργού ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ήταν να καλέσει όλους εκείνους τους έγκριτους συνταγματολόγους, νομικούς, διπλωμάτες κ.α. και να ακούσει την τεκμηριωμένη άποψή τους περί της ακυρότητας της προδοτικής διμερούς Συμφωνίας – και όχι Συνθήκης – των Πρεσπών!

Γιατί δεν τους καλεί; Μπορεί ενδεχομένως να είναι ορθή η άποψη των συμβούλων της ΝΔ και του Πρωθυπουργού, αλλά γιατί δεν ακούει και την άλλη άποψη; Δεν τον ενδιαφέρει τον κ. Μητσοτάκη η άποψη έγκριτων επιστημόνων; Μήπως δεν του το επιτρέπει ο διεθνής παράγοντας, που τόσα επένδυσε σε αυτήν την προδοτική παραχώρηση της προηγούμενης ελληνικής κυβερνήσεως; Μήπως δεν του το επιτρέπει η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, η οποία έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν την τερατογέννηση της “Βόρειας Μακεδονίας”; Αφού το βράδυ της 26ης Μαΐου 2019, το βράδυ των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, όπου φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός, η κ. Μέρκελ του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί και να του υπενθυμίσει πως πρέπει να σεβαστεί την “Συμφωνία των Πρεσπών”!

Τα παραπάνω έχω γράψει αρκετές φορές και δεν θα πάψω να τα υπενθυμίζω στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη!

Θα τα υπενθυμίζω συνέχεια, ακόμη και μετά την επιστροφή του από το Βερολίνο, όπου επίσημα αναγνώρισε ως διεθνή Συνθήκη, τη διμερή Συμφωνία των Πρεσπών!

Που με τον πλέον επίσημο τρόπο, μας ανακοίνωσε από το Βερολίνο, πως η νέα ελληνική κυβέρνηση θα προσπαθήσει να βελτιώσει αυτήν την Συμφωνία! Την προδοτική Συμφωνία, όπως προεκλογικά έλεγαν σημερινοί Υπουργοί και Βουλευτές της κυβέρνησης της ΝΔ!

Ωστόσο, σύντομα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εισπράξει την μήνη του λαού της Μακεδονίας μας, στην επίσκεψή του στην πρωτεύουσά της τη Θεσσαλονίκη κατά τη Διεθνή Έκθεση της Πόλεως!

Θα θυμηθεί τον Ίωνα Δραγούμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά θα είναι πλέον αργά!

Πολύ γρήγορα γύρισε η κλεψύδρα και αδειάζει βασανιστικά!!

loading...