Αλβανικό δημοσίευμα: «Αν θέλετε να μεταναστεύσετε στην Ελλάδα, να έχετε γεμάτο πορτοφόλι»

Περάστε «νόμιμα» στην Ε.Ε.
«Αν θέλετε να μεταναστεύσετε στην Ελλάδα, δηλαδή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει να έχετε γεμίσει το πορτοφόλι σας και όλα τα έγγραφά σας να είναι σωστά. Διαφορετικά είστε ύποπτος για αίτηση ασύλου και θα σας γυρίζουν πίσω», αναφέρει δημοσίευμα της αλβανικής ενημερωτικής ιστοσελίδας kosrcareport.com, ενημερώνοντας τους αναγνώστες της πως μπορούν ν’ αποκτήσουν νόμιμο δικαίωμα παραμονής στη χώρα μας, χωρίς τον φόβο σύλληψης και απέλασης τους στα σύνορα.

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε περιπτώσεις 260 Αλβανών που δεν τους επιτράπηκε η είσοδος στην Ελλάδα, μέσω του μεθοριακού σταθμού της Κρυσταλλοπηγής, επειδή δεν πληρούσαν τις βασικές προϋποθέσεις για ελεύθερη διακίνηση, όπως η οικονομική εγγύηση, η εγγύηση του προσώπου που θα τους φιλοξενήσει και η διεύθυνσή του.

«Αυτές είναι οι συνθήκες που καθορίζουν οι χώρες της ΕΕ, και πολλές φορές είναι ανεπαρκείς για τους Αλβανούς πολίτες, δημιουργώντας υποψίες ότι διακινούνται με σκοπό την αίτηση ασύλου» αναφέρει, επισημαίνοντας πως: «Οι περισσότεροι που δεν τους επετράπη να περάσουν τα ελληνικά σύνορα-χώρο Σένγκεν, ήταν νέοι που δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν τη διασυνοριακή μετακίνησή τους» σημειώνει το kosrcareport.com, συνοδεύοντας το άρθρο με μία παλαιά φωτογραφία από επαναπροώθηση Αλβανών παράτυπων μεταναστών, από την ελληνική αστυνομία στα σύνορα. «Χιλιάδες Αλβανοί διατηρούν πικρές αναμνήσεις εδώ και πολύ καιρό, όταν μετά από εξαντλητικά ταξίδια ημερών και νυχτών, μόλις έφθασαν στον προορισμό τους, η ελληνική αστυνομία τους συνέλαβε και τους γύρισε στην πατρίδα. Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν από μερικά χρόνια και δείχνει μια ομάδα Αλβανών που επαναπατρίστηκε βίαια, από την ελληνική πλευρά, καθώς ελέγχονται από την συνοριακή αστυνομία στην Καπστίτσα/Κρυσταλλοπηγή» γράφει.

Αν και τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των Αλβανών που επαναπροωθούνται στα ελληνοαλβανικά σύνορα έχει μειωθεί δραστικά, εξακολουθούν να υπάρχουν περιπτώσεις που λόγω των όσων ορίζει η Συνθήκη Σέγκεν, δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στη Ελλάδα και όχι μόνο.

Με πληροφορίες από : echedoros-a.gr, kosrcareport.com,

loading...