Επίδειξη ισχύος από τους Τούρκους στα Κατεχόμενα – Προκλητική έπαρση της τουρκικής σημαίας – Στο σημείο ο «πρωθυπουργός»

Σε προκλητική έπαρση της τουρκικής σημαίας στα Κατεχόμενα προχώρησε ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ, λίγες μέρες μετά από την υποστολή της από 16χρονο Ελληνοκύπριο και με πλήθος απειλών να φτάνουν στις ελεύθερες περιοχές.

Θέλοντας να προχωρήσουν σε αντίποινα οι Τούρκοι «συνέλαβαν» μια 52χρονη ελληνοκύπρια και την 20χρονη κόρη της, με τη ψευδή κατηγορία ότι φωτογράφιζαν «στρατιωτική περιοχή». Οι δύο γυναίκες βρέθηκαν ενώπιον «δικαστηρίου» όπου λίγο νωρίτερα αφέθηκαν ελεύθερες.

Οι Τούρκοι θέλουν να επιδείξουν ισχύ με κάθε μέσο και έχουν αποδείξει ότι το διεθνές δίκαιο δεν αποτελεί εμπόδιο για οποιαδήποτε ανήθικη πράκη σκέφτονται να υλοποιήσουν. Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν πως όσο οι διεκδικήσεις των Τούρκων αυξάνονται και η λύση στο Κυπριακό φαντάζει όλο και περισσότερο μια ουτοπία, η ανάγκη για αποφασιστικά μέτρα γίνεται επιτακτική.

Στο δημοτικό σχολείο της κατεχόμενης Λύσης, όπου ο 16χρονος Ελληνοκύπριος υπέστειλε την τουρκική σημαία την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, βρέθηκε σήμερα ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» των κατεχομένων, Ερσίν Ταταρ, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στα Κατεχόμενα.

O Ερσίν Τατάρ, μίλησε στα παιδιά και στη συνέχεια προχώρησε στην έπαρση της τουρκικής σημαίας.

Εν τω μεταξύ, «συγγνώμη» από τον κατοχικό ηγέτη ζήτησε η οικογένεια του 16χρονου που υπέστειλε την τουρκική σημαία από το δημοτικό της κατεχόμενης Λύσης την περασμένη Κυριακή σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά Μέσα.

loading...