Σοβαρευτείτε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ! – Ανακοίνωση υπέρ των προσφύγων και κατά των επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Ως «νέο διωγμό των προσφυγικών οικογενειών» χαρακτηρίζει το τμήμα Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ τη σημερινή επιχείρηση εκκένωσης κτιρίου στα Εξάρχεια από την Ελληνική Αστυνομία . Το κτίριο στη συμβολή των οδών Οκταβίου Μερλιέ και Πρασσά, που στεγαζόταν παλιά σχολείο και τελούσε υπό κατάληψη επί τέσσερα χρόνια, δεν είναι, όπως αναφέρουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου, «ιδιωτικό. Είναι κρατικό. Είναι ιδιοκτησία, όμως, αυτού του βαθιά συντηρητικού, ξενοφοβικού, ρατσιστικού κράτους, που επιθυμεί να θωρακίσει ο κύριος Μητσοτάκης και το κόμμα του, από τους κινδύνους εξανθρωπισμού, που διέτρεξε στα πέντε περίπου χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «τραβήχτηκαν και οι σχετικές αποκλειστικές φωτογραφίες από την ΕΛΑΣ. Για μια ακόμα φορά, όμως, τους εκθέτουν. Γιατί παρά τις λεζάντες του κίτρινου Τύπου, τα ψέματα και τις υπερβολές που τις συνοδεύουν, δεν μπορούν να κρύψουν το άρωμα και την εικόνα της θαλπωρής, της αλληλεγγύης, των πολλών χρωμάτων, που υπήρχαν εκεί. Μια εικόνα ακριβώς αντίθετη από την άθλια ζωή μέσα στις αφιλόξενες σκηνές της Νέας Καβάλας, της Κορίνθου και του Κουτσόχερου, για παράδειγμα, που χθες έκαιγαν και αύριο θα παγώνουν τα όνειρα και τις ελπίδες των προσφύγων». Το τμήμα Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει ως εξής: «Οι βάναυσες πρακτικές της θαυμαστών του Όρμπαν και του Σαλβίνι, θα βρουν απάντηση από την κοινωνία της αλληλεγγύης. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι μόνοι τους».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Αυτή τη φορά για το νέο διωγμό των προσφυγικών οικογενειών, κατά την εκκένωση του σχολείου επί των οδών Μερλιέ και Πρασσά δεν υπήρχε καν το πρόσχημα των απελπισμένων ιδιοκτητών.

Γιατί εδώ το κτίριο δεν είναι ιδιωτικό. Είναι κρατικό. Είναι ιδιοκτησία, όμως, αυτού του βαθιά συντηρητικού, ξενοφοβικού, ρατσιστικού κράτους, που επιθυμεί να θωρακίσει ο κύριος Μητσοτάκης και το κόμμα του, από τους κινδύνους εξανθρωπισμού, που διέτρεξε στα πέντε περίπου χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Τραβήχτηκαν και οι σχετικές αποκλειστικές φωτογραφίες από την ΕΛΑΣ. Για μια ακόμα φορά, όμως, τους εκθέτουν. Γιατί παρά τις λεζάντες του κίτρινου Τύπου, τα ψέματα και τις υπερβολές που τις συνοδεύουν, δεν μπορούν να κρύψουν το άρωμα και την εικόνα της θαλπωρής, της αλληλεγγύης, των πολλών χρωμάτων, που υπήρχαν εκεί. Μια εικόνα ακριβώς αντίθετη από την άθλια ζωή μέσα στις αφιλόξενες σκηνές της Νέας Καβάλας, της Κορίνθου και του Κουτσόχερου, για παράδειγμα, που χθες έκαιγαν και αύριο θα παγώνουν τα όνειρα και τις ελπίδες των προσφύγων.
Σήμερα μάλιστα, χάριν του αποκλειστικού ελέγχου της εικόνας, η ΕΛΑΣ συνέλαβε και τον φωτορεπόρτερ συνεργάτη της εφημερίδας Συντακτών και άλλων Μέσων, Αλέξανδρο Σταματίου. Τον συνέλαβε, κατά τραγική σύμπτωση, λίγα μέτρα από το σημείο που πολύ πρόσφατα δέχτηκε βάναυση επίθεση και τραυματισμό από ακροδεξιούς τραμπούκους.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή του.

Οι βάναυσες πρακτικές της θαυμαστών του Όρμπαν και του Σαλβίνι, θα βρουν απάντηση από την κοινωνία της αλληλεγγύης. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι μόνοι τους».

https://www.pentapostagma.gr

loading...