Ρ.Τ.Ερντογάν: «Η ναυμαχία της Πρέβεζας κατέστησε τη Μεσόγειο τουρκική λίμνη»


Με αφορμή την επέτειο της ναυμαχίας της Πρεβέζης, το 1538 ο Ρ.Τ.Ερντογάν προχώρησε σε νέα προκλητική δήλωση υποστηρίζοντας πως η νίκη του Οθωμανού ναυάρχου Μπαρμπαρόσα επί των δυνάμεων της Δύσης στην Πρέβεζα, στις 27 Σεπτεμβρίου 1538, κατέστησε την Μεσόγειο μία τουρκική λίμνη.

«Το 1538 υπό την ηγεσία του Μπαρμπαρός Χαϋρετίν Πασά, το πολεμικό μας ναυτικό με την ναυμαχία της Πρέβεζας κατέστησε την Μεσόγειο τουρκική λίμνη, μετέφερε την επιτυχία των χερσαίων επιχειρήσεων στις θάλασσές μας και κατέδειξε την δύναμη του στόλου μας σε ολόκληρο τον κόσμο», τονίζει σε γραπτό μήνυμα το γραφείο επικοινωνίας του Ταγίπ Ερντογάν,σύμφωνα με το sigmalive.com.

«Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι το Ναυτικό μας θα φέρει εις πέρας όλες τις αποστολές του και στο μέλλον, όπως το έκανε στο παρελθόν αλλά και στις μέρες μας με τις μονάδες, τον εξοπλισμό, την πειθαρχία και το εξειδικευμένο προσωπικό του», αναφέρει το μήνυμα, που καταλήγει με το χαιρετισμό του Τούρκου προέδρου προς όλους τους ήρωες που αγωνίστηκαν για την πατρίδα τους.

Φυσικά αυτό που θέλει να τονίσει ο Τούρκος πρόεδρος είναι πως ακόμα θεωρεί τουρκική λίμνη την Μεσόγειο και το μήνυμα απευθύνονταν σε Αθήνα και Λευκωσία.

Για την Κύπρο και την ανατολική Μεσόγειο ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι είχε συζητήσεις και για τα θέματα αυτά στις ΗΠΑ, χωρίς να προβεί σε λεπτομέρειες.

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :