Χατζηδάκης: Πελάτες της ΔΕΗ με χρέη παίρνουν τηλέφωνο στο γραφείο μου και παριστάνουν τους αναξιοπαθούντες

Καταναλωτές με χρέη προς τη ΔΕΗ τηλεφωνούν στο γραφείο του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και παριστάνουν τους αναξιοπαθούντες, προκειμένου να αποφύγουν τη διακοπή ρεύματος ή να πετύχουν καλύτερη ρύθμιση του χρέους. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο ίδιος ο Υπουργός.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Χατζηδάκης, οι απόπειρες παραπλάνησης εντοπίζονται από τον έλεγχο που γίνεται στη ΔΕΗ.

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε στο OPEN πως «τα μισά λεφτά τα οποία μπορεί να εισπράξει η ΔΕΗ 800 εκατομμύρια περίπου οφείλονται από 60.000 συμπατριώτες μας και δεν νομίζω ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι αναξιοπαθούντες», τονίζοντας ότι σε αυτούς περιλαμβάνονται άνθρωποι που έχουν πολύ μεγάλη επιφάνεια, με εξοχικά, με βίλες και πισίνες.

Ο υπουργός ανέφερε ακόμη ότι προφανώς υπάρχουν και οι περιπτώσεις καταναλωτών που έχουν πραγματικό οικονομικό πρόβλημα για τους οποίους αφενός υπάρχει το Κοινωνικό Τιμολόγιο και αφετέρου όπου γίνονται λάθη θα διορθώνονται. Σημείωσε δε ότι το επόμενο διάστημα η ΔΕΗ θα παρουσιάσει συνολικά την πολιτική της για την αντιμετώπιση των καθυστερούμενων οφειλών, ενώ θα εκσυγχρονιστεί και η ιστοσελίδα της επιχείρησης προκειμένου να μην υπάρχει σύγχυση και να ρυθμίζονται τα ζητήματα αυτά με απλούστερο και πιο σύγχρονο τρόπο.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μας είχε αφήσει τη ΔΕΗ στο μη περαιτέρω», δήλωσε ωστόσο πεπεισμένος ότι με τα μέτρα που ελήφθησαν δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την προσεχή έκθεση του ορκωτού ελεγκτή Ernst & Young που αναμένεται στις 24 Σεπτεμβρίου. Επανέλαβε εξάλλου ότι «Πολιτικά, το θέμα της ΔΕΗ είναι ανοιχτό, και στη Βουλή και στο λαό. Και όσον αφορά στη Δικαιοσύνη, προφανώς όσα ζητήματα προκύπτουν, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συγκαλυφθούν».

Τέλος για το θέμα του Κτηματολογίου ανέφερε πως όπου είναι αναγκαίο θα δοθούν παρατάσεις και δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός, «αλλά από ένα σημείο και μετά πρέπει να τελειώνει το Κτηματολόγιο, να μπει τάξη, για να προχωρήσει η αγορά των ακινήτων, να υπάρχει βεβαιότητα, να γίνουν καινούριες δουλειές».

Πηγή: reader.gr

loading...

1 thought on “Χατζηδάκης: Πελάτες της ΔΕΗ με χρέη παίρνουν τηλέφωνο στο γραφείο μου και παριστάνουν τους αναξιοπαθούντες

  1. ετσι ε? και τι σου λενε? ειμαι φτωχουλι ορφανο χρωσταω 23 χιλ ευρω για το 135ο τ.μ σπιτακι που εχω και δεν εχω μπαμπακα ουτε μανουλα βοηθστε με? ααα χα χα χααααααα παλι θα ευθυμησωμεν ακρατως..τζουυυμμ τριαλαρι λαρομ!! ευθυμια μονο!!

Comments are closed.