Έρευνα: Τα παιδιά των μεταναστών είναι πιο πιθανό να διαπράξουν εγκλήματα από τους γονείς

Μελέτη που διεξήχθη από την Στατιστική υπηρεσία στην Νορβηγία αποκάλυψε ότι τα παιδιά των μεταναστών διαπράττουν περισσότερα εγκλήματα από τους γονείς τους – μετανάστες πρώτης γενιάς -, πράγμα που υποδηλώνει ότι η έννοια της ένταξης είναι απλώς μια φαντασίωση.

Τα στοιχεία από τη μελέτη έδειξαν ότι οι άντρες που έχουν γεννηθεί στην ΝΟρβηγία με οικογενειακό υπόβαθρο στη Σομαλία στην ηλικιακή ομάδα 15 έως 35 είχαν 4,6 φορές περισσότερες πιθανότητες να διαπράξουν βίαιο έγκλημα. Επιπλέον, οι άνδρες της ίδιας ηλικιακής ομάδας με ιρακινό υπόβαθρο είχαν 4 φορές περισσότερες πιθανότητες να διαπράξουν βίαιο έγκλημα. Και πάλι, το ίδιο μοτίβο παρατηρείται στους Νορβηγούς εκ του Μαρόκου (3.2), τους Τούρκους- Νορβηγούς (2.8) και τους Νορβηγούς εκ του Πακιστάν (2.4).

Για τα μέλη του δεξιού κόμματος προόδου της Νορβηγίας, αυτά τα αριθμητικά στοιχεία δείχνουν σαφώς ότι δεν πραγματοποιείται η σωστή ολοκλήρωση και ότι η νορβηγική κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει περισσότερη δράση και να «κάνει περισσότερα» για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο Sigmund Book Mohn της Στατιστικής υπηρεσίας της Νορβηγίας δήλωσε στη σουηδική εφημερίδα Aftenposten: «Υπάρχουν σημαντικά υψηλότερα ποσοστά μεταξύ των μεταναστών για ορισμένα είδη αδικημάτων, όπως η κακομεταχείριση σε στενές σχέσεις. Και σημαντικά χαμηλότερα για άλλους τύπους, όπως υπεξαίρεση. »

Ο Jon Helgheim, εκπρόσωπος του κόμματος της Προόδου, δήλωσε ότι αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι «η ενσωμάτωση δεν συμβαίνει αυτόματα με την πάροδο του χρόνου».

«Από το 2015-2017, συνολικά 443 άτομα κατηγορήθηκαν για« κακομεταχείριση σε στενές σχέσεις», συμπεριλαμβανομένης της ενδοοικογενειακής βίας. Από τα 443 άτομα που κατηγορήθηκαν, 185 από αυτούς ήταν μετανάστες».

Αυτό δείχνει σαφώς σημαντική υπερεκπροσώπηση.

Αναφερόμενος άμεσα στο πρόβλημα,η πρώην υπουργός Ενσωμάτωσης, Sylvi Listhaug, δήλωσε: «Πρέπει να σταματήσουμε να το σβήνουμε».

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα και να ελέγξουμε καλύτερα εάν τα μέτρα ενσωμάτωσης έχουν κάποιο αποτέλεσμα «.

Μια έκθεση του 2017 αποκάλυψε επίσης ότι οι μετανάστες από ορισμένες χώρες υπερεκπροσωπούνταν στις στατιστικές για το έγκλημα. Στην έκθεση, οι μετανάστες από τη Σομαλία, το Ιράκ, το Ιράν και το Κοσσυφοπέδιο, υπερέβησαν σημαντικά τα δεδομένα κατά κεφαλήν κατά την περίοδο από το 2010 έως το 2013. Η έκθεση αποκάλυψε επίσης ότι οι μετανάστες δεύτερης γενιάς ήταν, κατά κανόνα, πιο πιθανό να διαπράττουν εγκλήματα από τους γονείς τους. Ωστόσο, τα παιδιά των προσφύγων ήταν η εξαίρεση.

Τα τελευταία χρόνια, το ποσοστό των Νορβηγών με μεταναστευτικό υπόβαθρο έχει αυξηθεί σημαντικά. Σήμερα, σχεδόν το 17% των Νορβηγών έχουν ρίζες στο εξωτερικό.

loading...