Ο Έλληνας χειρουργός που εξελέγη διεθνής πρόεδρος των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα»

Διεθνής επικεφαλής των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», είναι πλέον ο Έλληνας γιατρός, Χρήστος Χρήστου.
Ένας Έλληνας γιατρός, ο Χρήστος Χρήστου, τίθεται διεθνής επικεφαλής των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» ύστερα από πολυετή προσφορά σε εμπόλεμες περιοχές της Αφρικής.

Ο Έλληνας χειρουργός Χρήστος Χρήστου αρχίζει αυτόν τον μήνα τη θητεία του ως επικεφαλής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», ύστερα από την εκλογή του στη Διεθνή Γενική Συνέλευση.

Ο Χρήστος Χρήστου γεννήθηκε στα Τρίκαλα και σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Χειρουργική από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης, έχει Master στη Διαχείριση Υγειονομικών Κρίσεων.

Ο ίδιος, αργότερα, εξειδικεύθηκε στη Γενική Χειρουργική και στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Το 2013 μετακόμισε στο Λονδίνο και εργάστηκε στο King’s College Hospital. Το 2018 έγινε Σύμβουλος Ορθοκολικής και Επείγουσας Χειρουργικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο North Middlesex της Αγγλίας, ενώ την ίδια χρονιά τιμήθηκε ως μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη Χειρουργική Παχέος Εντέρου και Ορθού.

Η δράση του στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα»
Το 2002, ο Χρήστος Χρήστου εντάχθηκε στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» και εργάστηκε σε πρόσφυγες και μετανάστες. Το 2004 και το 2005 ήταν στη Ζάμπια σ’ ένα project καταπολέμησης του ιού HIV. Ύστερα από πολυετή διακοπή, βρέθηκε εκ νέου στο πεδίο, το 2013, σε εμπόλεμες περιοχές του πλανήτη όπως το Νότιο Σουδάν, το Ιράκ, αλλά και το Καμερούν.

Ο Έλληνας γιατρός διαδέχεται στην προεδρία την Τζόαν Λιου.

loading...

1 thought on “Ο Έλληνας χειρουργός που εξελέγη διεθνής πρόεδρος των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα»

  1. ΕΙΣΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ? ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟΣ? ΚΟΠΤΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΡΧΕΙΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΥΜΕΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΑΚΙΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΚΑΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ? Ε ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ…ΕΥΓΕ..

Comments are closed.