Εικόνα-εμετός στο Κολωνάκι: Αλλοδαπός αφοδεύει στη μέση του δρόμου!

Μια εικόνα σοκ παρουσίασε το βραδινό δελτίο του Alert.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, η εικόνα που ακολουθεί τραβήχτηκε από διερχόμενο οδηγό στο Κολωνάκι:

Σήμερα οι αλλοδαποί στην Ελλάδα είναι περίπου 1.000.000, εκ των οποίων το 60% είναι χωρίς χαρτιά. Παλαιότερα ήταν περίπου το 45% αλλά σήμερα λόγω της ανεργίας, επειδή πολλοί δεν κατορθώνουν να συμπληρώσουν τα ένσημα που απαιτούνται για την ανανέωση της άδειας παραμονής, τελικά μένουν χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.
Οι μετανάστες έρχονται τις περισσότερες φορές μέσω Τουρκίας. Τους φέρνουν οι λαθρέμποροι, οι οποίοι τους οδηγούν μέσα από χιονισμένα βουνά ή φουρτουνιασμένες θάλασσες, πολλούς μαζί, αντί περίπου 5.000 ευρώ, ανάλογα με τη χώρα προέλευσης.

Η απομάκρυνση αλλοδαπών παράνομων μεταναστών επιτρέπεται και σήμερα, βάσει νόμου και εφαρμόζεται σε κάποιες περιπτώσεις – κυρίως σε αλλοδαπούς από γειτονικές χώρες (Αλβανία, ΠΓΔΜ) ή από χώρες όπου είναι σχετικά εύκολη η απέλασή τους (Ρωσία, Ουκρανία).

Αντίθετα, δεν εφαρμόζεται είτε γιατί δεν είναι εφικτή είτε γιατί κοστίζει υπερβολικά για εθνικότητες που κυρίως απασχολούν την κοινή γνώμη σήμερα (ιδίως μετανάστες από Αφρική και Ασία).

Αν λοιπόν έχουμε έναν υπήκοο Μάλι που φθάνει στην Ελλάδα, οι αστυνομικές αρχές πρέπει να οδηγήσουν συνοδεία αστυνομικών τον προς απέλαση στο κοντινότερο προξενείο της χώρας του να γίνει η αναγνώριση από το προξενείο, να επιστρέψει ο αλλοδαπός -πάντα συνοδεία- στην Ελλάδα, να εκδοθεί το ταξιδιωτικό έγγραφο και να σταλεί στο Μάλι.

Η διαδικασία αυτή έχει σημαντικό κόστος και γι’ αυτό δεν εφαρμόζεται μέχρι σήμερα. Κάθε απέλαση προς το Ιράν, Ιράκ, Αφγανιστάν, Μπακλαντές κλπ, στοιχίζει στο ελληνικό κράτος από 1.200 ευρώ – 6.000 ευρώ. Τελικά φαίνεται ότι το ότι η Ελλάδα δεν προχωρά σε απελάσεις είναι θέμα κόστους!
Η κύρια διαπίστωση, πέρα από το ανθρωπιστικό ζήτημα, είναι ότι φερόμαστε στους μετανάστες σαν να είναι μουσαφίρηδες, με τη λογική ότι ήρθαν και θα ξαναφύγουν.

Είναι σαφές ότι δεν έχουμε καταλάβει ακόμη ότι οι άνθρωποι αυτοί ενδεχομένως έχουν έρθει για να μείνουν.

loading...