Πεντάχρονος με αυτισμό φίλησε συμμαθητή του και απέκτησε ποινικό μητρώο ως… σεξουαλικός παραβάτης

Το σχολείο του μικρού υπέβαλλε αναφορά στην αστυνομια
Ένα πεντάχρονο αγόρι με αυτισμό απέκτησε ποινικό μητρώο ως… σεξουαλικός παραβάτης επειδή αγκάλιασε και φίλησε κάποιους συμμαθητές του.

Ο πεντάχρονος Νέιθαν από το Τσατανούγκα του Τενεσί στις ΗΠΑ αγκάλιασε έναν συμμαθητή του και φίλησε στο μάγουλο έναν άλλο στο σχολείο East Ridge. Το σχολείο τον κατήγγειλε για «σεξουαλικές δραστηριότητες» και σύμφωνα με την οικογένειά του τους ενημέρωσαν ότι ο μικρός χαρακτηρίστηκε ως «σεξουαλικός παραβάτης», κάτι που θα υπάρχει στο μητρώο του για όλη του τη ζωή!

Σύμφωνα με την κηδεμόνα του Νέιθαν, την Σάμερι Πούτναμ, στις αρχές Σεπτεμβρίου της τηλεφώνησε η δασκάλα του παιδιού και της είπε ότι θα πρέπει να του μάθει τι σημαίνει να υπάρχουν όρια, ενώ της είπε ότι είχε «σεξουαλικές δραστηριότητες».

«Στην αρχή δεν καταλάβαινα. Είναι πέντε χρονών, είναι ένα παιδί», λέει η Πούτναμ και τονίζει ότι αν κάποιος δεν ξέρει πώς λειτουργούν τα παιδιά με αυτισμό νομίζει ότι συμπεριφέρονται άσχημα ή είναι επιθετικά, κάτι που δεν ισχύει.

«Του μίλησε και του είπε ότι δεν μπορείς να αγκαλιάζεις παιδιά κι αυτός με ρώτησε γιατί. Του απάντησα ότι απλώς δεν επιτρέπεται», αναφέρει η Πούτναμ τονίζοντας ότι ένα παιδί δεν μπορεί να καταλάβει τι έχει κάνει λάθος.

«Τι μπορείς να κάνεις όταν το σχολείο δεν ακούει καν τον γιατρό του παιδιου που τους εξήγησε τις δυσκολίες του παιδιού να καταλάβει απλά πράγματα όπως τα όρια, εξαιτίας του αυτισμού», έγραψε στο Facebook η γιαγια του παιδιού, Ντέμπι Άμικ.

Από την άλλη, ο εκπρόσωπος του τομέα Εκπαίδευσης της επαρχίας Χάμιλτον αρκέστηκε να σχολιάσει μόνο ότι «το σχολικό προσωπικό οφείλει να μεταφέρει τις ανησυχίες του για τα παιδιά στο Τμήμα της Πρόνοιας. Στη συνέχεια αυτοί θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα πρέπει να ληφθούν ορισμένα μέτρα».

Η κ. Πούτναμ επιβεβαίωσε από την άλλη ότι πλέον ο Νέιθαν έχει μεταφερθεί σε άλλη τάξη με διαφορετικό δάσκαλο και λαμβάνει ειδική εκπαιδευτική φροντίδα.

loading...