Μετά την καταδίκη Λαγού και Μίχου, ώρα να πάνε όλοι οι νεοναζί δολοφόνοι φυλακή

Μετά την καταδίκη Λαγού και Μίχου, ώρα να πάνε όλοι οι νεοναζί δολοφόνοι φυλακή

Όλοι και όλες στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια στα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

H καταδίκη του Ιωάννη Λαγού, ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής και Νικόλαου Μίχου, πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής καθώς και άλλων πέντε κατηγορούμενων για την κεντρικά οργανωμένη επίθεση του τάγματος εφόδου των νεοναζί στις 10 Ιούλη του 2013 στο κοινωνικό χώρο Συνεργείο της Ηλιούπολης δείχνει πόσο είναι αναγκαίο να ολοκληρωθεί η μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής και να πάνε φυλακή όλοι οι οργανωτές των δολοφονικών επιθέσεων για τις οποίες η Αστυνομία παρείχε κάλυψη και ασυλία.

Ταυτόχρονα αποτελεί και μήνυμα-κόλαφο προς την κυβέρνηση της ΝΔ για την κάλυψη που δίνει η Αστυνομία στη δράση των φασιστών όπως έγινε στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια των κινητοποιήσεων για την ΔΕΘ, αλλά και με το άνοιγμα του δρόμου για να είναι οι χρυσαυγίτες μέλη στις επιτροπές του Δήμου της Αθήνας με τις εγκυκλίους του Θεοδωρικάκου. Ακόμη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έτρεξε να προδικάσει την αθώωση του Λαγού και του Μίχου ως αυτονόητη συνέπεια των αλλαγών στο Ποινικό Κώδικα παρεμβαίνοντας ωμά στη δικαστική διαδικασία και αναδεικνύοντας ως μονόδρομο την υιοθέτηση της απαράδεκτης εισαγγελικής πρότασης για αθώωση των νεοναζί.

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε μαζική συμμετοχή στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια στα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 5.30μμ στο Κερατσίνι και ακόμη σε: Θεσσαλονίκη, Καμάρα 6μμ, Γιάννενα, Περιφέρεια 6μμ, Χανιά, Πλατεία Αγοράς 7μμ, Ηράκλειο, Λιοντάρια 7μμ, Πάτρα, Πλ.Γεωργίου 6μμ, Βόλος, Πλατεία Ελευθερίας 7μμ, Ξάνθη, Κεντρική Πλατεία 6μμ. Σύνθημα “στη φυλακή οι νεοναζί, καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, όχι στα ρατσιστικά μέτρα της ΝΔ και της ΕΕ

Η ΚΕΕΡΦΑ στηρίζει την πανευρωπαϊκή καμπάνια για να καταργηθεί ο απαράδεκτος χαρακτηρισμός του χαρτοφυλακίου του Μαργαρίτη Σχοινά ως αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ “για την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής” γιατί υιοθετεί την ακραία ρατσιστική ατζέντα των φασιστικών και ακροδεξιών κομμάτων. Ταυτόχρονα καλεί σε δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στη ρατσιστική ατζέντα της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τα μέτρα του ΚΥΣΕΑ, τις επιχειρήσεις σκούπα, τα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης , τον αποκλεισμό των προσφυγόπουλων από τα σχολεία.

Ακολουθεί η δήλωση των δικηγόρων πολιτικής αγωγής Δ.Ζωτου και Θ.Καμπαγιάννη και η καταγραφή των ποινών που επέβαλε το δικαστήριο όπως αναρτήρθηκαν στην ιστοσελίδα https://jailgoldendawn.com:

“Το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε σήμερα τους Λαγό και Μίχο ως ηθικούς αυτουργούς στο αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, καθώς και τους κατηγορούμενος Μπαρέκα, Σταμπέλο, Αγιοβλασίτη, Γαλανάκη και Καλπιτζή ως φυσικούς αυτουργούς επικίνδυνης σωματικής βλάβης και οπλοχρησίας, για την επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Συνεργείο στην Ηλιούπολη στις 10/7/2013. Οι ποινές των καταδικασθέντων είναι: 8 μήνες φυλάκιση για τους ηθικούς αυτουργούς και 11 μήνες φυλάκιση για τους φυσικούς αυτουργούς (με εξαίρεση τον κατηγορούμενο Καλπιτζή που έλαβε ποινή φυλάκισης 5 μηνών).

Δημοσιεύουμε δήλωση των δικηγόρων πολιτικής αγωγής στην υπόθεση του Συνεργείου Δημήτρη Ζώτου και Θανάση Καμπαγιάννη:

Η σημερινή καταδίκη του Λαγού και του Μίχου, μαζί και άλλων πέντε Χρυσαυγιτών, για την επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Συνεργείο στην Ηλιούπολη στις 10/7/2013 είναι μια αναδρομική δικαίωση για τους εκατοντάδες ενεργούς πολίτες που συμμετείχαν στο συλλογικό αυτό εγχείρημα και τους οποίους η Χρυσή Αυγή προσπάθησε να τρομοκρατήσει με την καταδρομική της έφοδο. Το αίτημα της πολιτικής αγωγής και του παθόντος Παναγιώτη Δριμυλή για καταδίκη των κατηγορούμενων ηθικών και φυσικών αυτουργών εισακούστηκε ομόφωνα από το δικαστήριο, παρά την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση.

Η απόφαση του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών στέλνει στην κοινωνία σήμα καταδίκης της βίας των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Δίνει όμως κι ένα σημαντικό όπλο στη δικαστική σύνθεση του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς το modus operandi της επίθεσης στο Συνεργείο είναι ταυτόσημο με τις επιθέσεις που αυτό συνεκδικάζει. Το τάγμα εφόδου της Νίκαιας, που συμμετείχε εν είδει προθέρμανσης στην επιδρομή στο Συνεργείο τον Ιούλιο, τέλεσε, δύο μήνες μετά, την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, με συμμετοχή ακόμα και ίδιων φυσικών προσώπων.

Θέλουμε να στηλιτεύσουμε τη χτεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που έσπευσε να προδικάσει την υιοθέτηση της εισαγγελικής πρότασης από το δικαστήριο, εμφανίζοντάς την ως αναπόδραστη συνέπεια των ρυθμίσεων του νέου Ποινικού Κώδικα. Πρόκειται για απαράδεκτη πολιτική παρέμβαση προς όφελος της ναζιστικής οργάνωσης, που αποκρούστηκε από το δικαστήριο.

Η μάχη ενάντια στο φασισμό και την εγκληματική βία της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται: αφενός στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου στο Κερατσίνι, αφετέρου στη δικαστική αίθουσα όπου επίκειται τις επόμενες εβδομάδες η απολογία Μιχαλολιάκου και όπου μέχρι τέλους θα απαιτήσουμε την καταδίκη των ηγετικών στελεχών και μελών της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης”.

Αθήνα, 13/9/2019,
Οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής Δημήτρης Ζώτος και Θανάσης Καμπαγιάννης

loading...