‘Ετοιμοι για όλα οι Ισραηλινοί – Κοινό μέτωπο Νετανιάχου-Γκαντς κατά Ερντογάν: «Είσαι άθλιος, καταπιέζεις τους Κούρδους!»

Πυρ και μανία είναι οι Ισραηλινοί με τον Ερντογάν. Την στιγμή που η κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας είναι εύθραυστη, λόγω της αδυναμίας σχηματισμού Κυβέρνησης, το Τελ Αβίβ παραδίδει μαθήματα εξωτερικής πολιτικής και ομοψυχίας μπροστά στους εχθρούς του. 

Γκαντς και Νετανιάχου προέβησαν και οι δύο σε δηλώσεις, οι οποίες καταδεικνύουν με σαφήνεια  ότι το τουρκικό καθεστώς, είναι στο στόχαστρο των Ισραηλινών.

«Αυτός που δεν σταματά να ψεύδεται για το Ισραήλ, σφαγιάζει τους Κούρδους στη δική του χώρα και αρνείται τη φοβερή σφαγή του λαού της Αρμενίας – δεν πρέπει να ζητά τίποτα από το Ισραήλ. Ερντογάν σταμάτα να ψεύδεσαι», δήλωσε χθες ο Νετανιάχου
Υπενθυμίζουμε ότι ο Ερντογάν είχε δηλώσει για το Ισραήλ ότι «όταν εξετάζουμε τη γενοκτονία των Ναζί εναντίον των Εβραίων, οφείλουμε  να εξετάσουμε παράλληλα και την σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας με την ίδια προοπτική», μιλώντας  σε ομάδα Τούρκων πολιτών και μουσουλμάνων σε συνάντηση στη Νέα Υόρκη, ανέφερε η Τουρκική Υπηρεσία Τύπου του πρακτορείου ειδήσεων Anadolou.

Από την άλλη πλευρά ο έτερος ισχυρός αξιωματούχος της ισραηλινής αντιπολίτευσης ο πρώην ΑΓΕΕΔ Γκαντς, εξέδωσε ανακοίνωση για τις δηλώσεις Ερντογάν στην οποία ανέφερε ότι :«δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ερμηνευθούν τα πρόχειρα και άθλια λόγια του Ερντογάν, παρά ως αντισημιτισμός, σαφέστατα. Αυτή είναι η απόδειξη ότι η ευθύνη της μνήμης του Ολοκαυτώματος είναι πιο σημαντική τώρα από ποτέ.

Κάποιος που παραβιάζει συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα, καταπιέζει σκληρά τους Κούρδους και υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Χαμάς, όπως ο Ερντογάν, είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλήσει για  ηθική προς το Ισραήλ», δήλωσε ο Γκαντς.

Τονίζεται ότι κατά τη συνάντησή του με τουρκικής καταγωγής πολίτες των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη ο Ερντογάν, δήλωσε επίσης  ότι «καμία δύναμη ή απειλή δεν μπορεί να αποτρέψει τον ίδιο και την Τουρκία από την υπεράσπιση και την προστασία των δικαιωμάτων της Παλαιστίνης και της… Ιερουσαλήμ».

«Η Ιερουσαλήμ», δήλωσε ο Ερντογάν, «είναι ένα ζήτημα που δεν αφορά μόνο τους «Μουσουλμάνους στην Παλαιστίνη, αλλά είναι η τιμή  1,7 δισεκατομμυρίων ατόμων στον ισλαμικό κόσμο».

Ο ίδιος από το βάθρο του ΟΗΕ, ανέφερε ότι το Ισραήλ εξακολουθεί να εκμεταλλεύεται την παλαιστινιακή γη από το 1947 μέχρι σήμερα και ότι αυτές οι φιλοδοξίες θα υποστηρίζονται από το ειρηνευτικό σχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατέθεσε τέσσερις χάρτες για να δείξει που ήταν οι Παλαιστίνιοι στα μεταβαλλόμενα σύνορα του Ισραήλ από το 1947 μέχρι σήμερα, ενώ μίλησε επίσης κατά της αναγνώρισης των ΗΠΑ των Υψωμάτων του Γκολάν.

Εκτιμάται ότι αμερικανικό-ισραηλινό λόμπυ ετοιμάζει ένα σοβαρό πλήγμα στον Ερντογάν και την Τουρκία, λόγω  της στάσης του, ενώ η δήλωση του Τούρκου προέδρου για την Ιερουσαλήμ και την « υπεράσπισης της», θα πυροδοτήσει ακόμα πιο σοβαρές εξελίξεις το επόμενο διάστημα σύμφωνα με πολλούς διεθνείς αναλυτές.

loading...