«Φραγή» στο δουλεμπόριο: «Φύλλο και φτερό» 172 ΜΚΟ κάνει η κυβέρνηση – Δικαστές στις επιτροπές ασύλου

Ειδική υπηρεσία τύπου ΣΔΟΕ η οποία θα ερευνήσει μία-μία τις 172 ΜΚΟ που υπάρχουν στην χώρα ιδρύει η κυβέρνηση μετά από ανησυχητικά ευρήματα που εντοπίστηκαν στα Εξάρχεια κατόπιν αστυνομικών επιχειρήσεων.

Με τον τρόπο αυτό θα ξεκαθαρίσει το τοπίο επιτρέποντας την λειτουργία των οργανώσεων που δεν έχουν καταπατήσει το νόμο και εκτελούν το έργο τους σύμφωνα με τους νόμους και τους κανόνες του ελληνικού κράτους.

Πιο αναλυτικά, σε μία ριζική και άμεση κίνηση αναφορικά με το καθεστώς λειτουργίας των δεκάδων ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα φέρεται να οδεύει η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη. Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΣΤΙΑ η κυβέρνηση φέρεται να έχει αποφασίσει την δημιουργία ενός νέου μητρώου για τις ΜΚΟ καθότι αυτό που ήδη υπάρχει θεωρείται ως ξεπερασμένο.

Η εισήγηση για την δημιουργία ενός νέου μητρώου για τις ΜΚΟ προήλθε από τον αρμόδιο Υπουργό Γιώργο Κουμουτσάκο μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αναφορικά με την δράση και τις σχέσεις τους με διάφορες συλλογικότητες των Εξαρχείων κατόπιν αστυνομικών επιχειρήσεων.

Φαίνεται πως πίσω από τις καταλήψεις σε κτίρια κρύβονταν άλλα πράγματα πολύ σοβαρότερα και πάντως όχι ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα. Αγνωστο πως οι άνθρωποι αυτοί μεταφέρθηκαν μέσω μιας περίεργης ΜΚΟ στο κέντρο των Εξαρχείων. Κάποιες πληροφορίες λένε πως μεταξύ τους βρέθηκαν “εισαγόμενοι μπαχαλάκηδες και αλλοδαποί τζιχαντιστές”.

Συνολικά στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται στον τομέα του προσφυγικού 172 ΜΚΟ πολλές από τις οποίες πραγματοποιούν εξαιρετικό έργο όμως αρκετές επίσης δεν έχουν καθαρά κίνητρα και εμπλέκονται σε ύποπτες καταστάσεις και συνεργασίες.

Πολλές από αυτές ερευνώνται ήδη από τον Εισαγγελέα για ατασθαλίες και κακοδιαχείριση κονδυλίων που έλαβαν από την ΕΕ οργανισμούς και κράτη.

Η συγκεκριμένη πολιτική απόφαση είναι ιδιαίτερα τολμηρή καθότι οι οργανώσεις αυτές τα τελευταία χρόνια έχουν ισχυροποιηθεί σοβαρά με την ανοχή της προηγούμενης κυβέρνησης εκμεταλλευόμενες την δυστυχία των προσφύγων που καταφθάνουν στην χώρα μας κάθε μέρα.

“Εχουν αναπτυχθεί κατεστημένα συμφέροντα στον χώρα δράσεως των ΜΚΟ οι οποίες διεπλέκοντο άριστα με το κράτος στο πρόσφατο παρελθόν” αναφέρουν πηγές.

Εκτός όμως από τις ΜΚΟ, προτεραιότητα είναι να “σπάσει η κουλτούρα του “δικαιωματισμού” που διακατέχει τους υπαλλήλους του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής
και του κρατικού μηχανισμού οι οποίοι μετέχουν στις επιτροπές χορήγησης ασύλου.

Ως ένα βαθμό η ευαισθησία που δείχνουν κατά την εξέταση των αιτημάτων ασύλου είναι δικαιολογημένη για ανθρωπιστικούς λόγους.

Ωστόσο το μήνυμα είναι σαφές: όσοι μετέχουν στις επιτροπές χορήγησης ασύλου εκπροσωπούν το κράτος και όχι τους πρόσφυγες. Πρέπει να είναι αυστηροί στην εφαρμογή του νόμου και να κάνουν εξονυχιστικό έλεγχο όταν πρόκειται να αποδοθεί η ιδιότητα του πολιτικού πρόσφυγα

Μάλιστα στην πρόσφατη σύσκεψη στην Κατεχάκη διατυπώθηκε η άποψη πως συνταξιούχοι δικαστές πρέπει να αναλάβουν ττην προεδρία των επιτροπών χορήγησης ασύλου αφού λυθεί με νομοθετική ρύθμιση το ζήτημα των αμοιβών τους.

Έδιωξε ΜΚΟ από τη Χίο ο Δήμαρχος του νησιού

Πρόσφατα, ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς ανακοίνωσε στον επικεφαλής της βασκικής μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Salvamento Maritimo Humanitario (SMH) ότι πρέπει να αποχωρήσουν καθώς δεν ενημερώθηκε ο δήμος για το εγχείρημά τους.

Επιπλέον, μετά και από σχετική συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο – και προκλήθηκε από περιοίκους της υπό δημιουργία δομής- δεν επιθυμούν να αναπτυχθεί η συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Τονίζεται δε ότι υπήρξε και σχετικό αρνητικό ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο Χίου. Η βασκική οργάνωση επρόκειτο να λειτουργήσει κέντρο παροχής υπηρεσιών υγείας σε πρώην ιδιωτική κλινική της Χίου για την εξυπηρέτηση αναγκών προσφύγων και μεταναστών.

loading...

2 thoughts on “«Φραγή» στο δουλεμπόριο: «Φύλλο και φτερό» 172 ΜΚΟ κάνει η κυβέρνηση – Δικαστές στις επιτροπές ασύλου

  1. Απο χρονια επρεπε να ειχε γινει αυο και να ξεπεταχτουν εξω απο την Ελλαδα ολοι αυτοι οι μισθοφοροι οι πληρωμενοι πουστηδεσ που τα κονομανε και δασκαλευουν τους λαθροκαθλους ισλαμοφασιστεσ λαθροεισιβολεισ τουσ οποιους οργανωνουν κανονιζουν την ωρα αφιξεως το σημειο με πλατοσ μηκος τωρα με τα καινιυργια τηλεφωνα και τους χαρτεσ που φορτωνουν με GPS και ενα παιδακι να βαλεις σιγα την αποσταση 3-4 μιλια θα σου τουσ φερει αλκριβωσ στο σημειο οπου τουσ αναμενουν και αν ειναι νυχτα αναβουν προβολεις να τουσ κατευθυνουν την δε ημερα σηκωνουν και κουνανε κοκινεσ σημαιεσ.τσακιστε τους απελλαση αμεσως απο την Ελλαδα δικαστικοι να αναλαβουν αυτη την ηλιθιοτητα που λγεται Ασυλο τι ασυλο ρε μαλακα ηλθε απο το μπαγκλαντες η το πακισταν τι ασυλο ζηταει? οιλεμοσ γινεται και δεν το ξερουμε? Να νομθετησει η κυβερνηση τετοιου αφιξεισ ειδουσ που ειναι και η πλειονοτητα να συνοδευομνται αμεσωσ και να απελαυνονται την ιδια στιγμη την ιδια μερα οχι να τους καραταμε και να γυριζει ο καθε βρωμερος αραποης μπαγκλατεσιανος οτι ειναι προσφυγακι. Σημερα πιασανε εναν στο στνταγμα με 6 κιλα χασισι στο σακιδιαο) και τον κρατατε ρε μαλακεσ? τον κρατατε? εξω ολοι οι λαθροεισβολεις ισλαμοφασιστεσ και κυηγημα αγριο οι διαφοροι των Μ.Κ.Ο ξωπεταγμα απο την ελλαδα δρομο ολοι τουσς επιτελουσ να γινουμε κυριαρχο κρατοσς φτανει η ξευτιλα οχι να μουρχεται ο πουστησ ο νορβηγος και ο γερμανος πρακτορας να κανει κουμαντο στους λαθρο λαθραιοι ειναι να μην μπερδευομαστε λαθραιοι εισβολεις λαθρο λαθρο να το καταλαβουνε λαθρο ειναι

  2. Η ετοιμοπαραδοτη σκεψη και η πειθηνια αντιμετωπιση της λαθροεισβολης(ανοιξαμε και σας περιμενουμε) βλεπουμε οτι καλα κρατει ΠΕΡΑΝ απο τους ιδεοληπτικα προσκειμενους αριστερους αλλα ΚΑΙ σε μεγαλο αριθμο κρατικων υπαλληλων που πρωτιστως κατα το συνταγμα και την νομοθεσια θα επρεπε να ειναι στις επαλξεις του αγωνα κατα της παραβιασης των εθνικων συνορων και οχι μονον. Κατα το καθηκον τους αλλα και κατα το ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!! Στρατιωτικοι, αστυνομικοι, εκπαιδευτικοι και οι περισσοτεροι δημαρχοι στην πραγματικοτητα ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ απεναντι στο Συνταγμα και στην κειμενη νομοθεσια επικαλουμενοι τις εντελως προσφατες νομικες προχειροκατασκευες της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ιδιως του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα αντεχουν ουτε ενα δευτερολεπτο σε ενα ελεγχο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Ο ΔΟΛΟΣ ΤΗΣ ΜΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ!!!! Τους δινουν οχι παραμονη εστω ουτε υπηκοοτητα αλλα ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ που σημαινει οτι σε λιγο θα ειναι κομμα στην βουλη ΙΣΟΤΙΜΟΙ με τους Ελληνες!!!!!!! Απο τωρα διαφαινονται τα δειγματα γραφης!!! ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΗ ΓΗ κατα τις θρησκευτικες αντιληψεις τους.Ειναι ματαιο να πω οτι οι επηλυδες εισβολεις καθε ειδους και προελευσης ΔΕΝ εχουν οι περισσοτεροι καμια σχεση με προσφυγες πολεμων.Ομως τι βλεπουμε??? !!!!Για παραδειγμα:Οι εκπαιδευτικοι δασκαλοι της Χιου(προσφατως και οχι μονο αυτοι) εβγαλαν ανακοινωση υποστηριξης ουσιαστικα της λαθρομεταναστευσης. Επικαλουμενοι ακριβως τις ιδιες αποψεις και ισχυρισμους με τους Σορος,Ροτσιλντ,Κισσιγκερ,ΚΚΕ,ΑΝΤΙΦΑ,ΙΕΡΩΝΥΜΟ,ΣΥΡΙΖΑ,ΜΑΡΞ κλπ κλπ!!!!Δεν ειναι περιεργο?? Δεν ειναι εξωφρενικο?? Ενω πληρωνονται απο ολους εμας απο ενα κρατος εθνος και απο εθνοκεντρικους κατα βασει πολιτες κατα κυριο λογο υπακουουν και εξυπηρετουν με την σταση τους τους απανταχου διεθνιστες ειτε κομουνιστες ειτε νεοφιλελευθερους !!!!Δεν ΚΛΕΒΟΥΝ καραμπινατα την λαικη κυριαρχια????Γιατι δεν κανουν δημοψηφισμα για το θεμα???? Ηδη γυρω στο 45%του λαου η δεν προσερχεται στις καλπες η με ακυρα και λευκα ουσιαστικα ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ στο ανοσιουργημα της καταλυσης του εθνους. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΕΠΕΛΑΥΝΕΙ!!!!

Comments are closed.