Ο σιωνιστής ιστορικός Daniel Pipes σηκώνει χάρτη του μεγάλου Κουρδιστάν με δ ι α μ ε λ ι σ μ έ ν η την Τουρκία!
Ο γνωστός ιστορικός Daniel Pipes, ίσως η πλέον εμβληματική προσωπικότητα της εβραϊκής κοινότητας των ΗΠΑ, με ένα άρθρο – βόμβα καλεί την Δύση να στηρίξει την δημιουργία ενός μεγάλου Κουρδιστάν με κατακερματισμό της Τουρκίας.

Και η κίνηση αυτή μόνον αμελητέα δεν είναι.
Ο επιφανής σιωνιστής ιστορικός έχει καταφέρει με τις παρεμβάσεις του να ανατρέψει ακόμα και ειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, με χαρακτηριστικότερη την “ακύρωση” της… στρατιωτικής επέμβασης κατά του προέδρου Ασσάντ στην Συρία.

Ήταν τότε που τα τύμπανα του πολέμου ηχούσαν και αχυράνθρωποι πολιτικοί τύπου Βενιζέλου είχαν προαναγγείλει νατοϊκούς βομβαρδισμούς προκειμένου να πέσει “το καθεστώς Άσαντ”.
Τότε, με ένα λιτό άρθρο που συμπυκνώνεται στις δυο λέξεις του τίτλου, “Support Assad” (Στηρίξτε τον Άσσαντ), προκάλεσε την ακύρωση του δόλιου εγχειρήματος.

Ακολούθησαν οι παρεμβάσεις του με μία έντονη αντιτουρκική ρητορική και με αποκορύφωμα την επίσκεψη του στην Κύπρο, όπου και κατήγγειλε ανοιχτά την κατοχή και την εθνοκάθαρση.

Κατά πολλούς, ο Pipes είτε χαράσσει την επίσημη Ισραηλινή πολιτική είτε την προαναγγέλει, ακόμα και αν αυτή συγκρούεται με τα συμφέροντα των διάφορων εβραϊκών λόμπις εντός των ΗΠΑ και αλλού.

Τώρα, για πρώτη φορά στην Αμερική δημοσιεύεται χάρτης του μεγάλου Κουρδιστάν, που συμπεριλαμβάνει ένα τεράστιο κομμάτι της Τουρκίας, βγαίνει στην Μεσόγειο, ακυρώνει τον Τουρκικό κίνδυνο για την Αρμενία δίνοντας της την δυνατότητα να διαλύσει τους τουρκόφρονες Αζέρους αλλά εξυπηρετεί και τους Ρωσικους σχεδιασμούς.

Πρωτίστως όμως υπηρετεί το αίσθημα δικαίου για τον υπόδουλο Κουρδικό λαό, ακυρώνοντας την προδοτική δράση του Μπαρζανί που θα ήθελε ένα “μικρό Κουρδιστάν” εντός του Ιράκ σαν προσωπικό του μαγαζάκι, για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Τούρκων.

Αντίθετα, ο Pipes καλεί ευθέως τους Κούρδους τεσσάρων χωρών να συνασπισθούν και να απαιτήσουν το αυτονόητο, χαρακτηρίζοντας το “μεγάλο Κουρδιστάν” ως μοναδικό αγωγό δημοκρατίας και προκοπής για την πολύπαθη περιοχή.

Μένει να δούμε αν για ακόμα μία φορά, δικαιωθεί.


odysseiatv
loading...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger

1 σχόλιο :

  1. Σκηνικό κρίσης ετοιμάζει η Άγκυρα: Κομάντος των Ιμίων στην ηγεσία του στόλου στην Α. Μεσόγειο – Αλλαγές & στην στρατιά του Αιγαίου
    https://www.pentapostagma.gr/2019/08/%CF%83%CE%BA%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CE%BC.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή