Η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών (AFSOC), ένα ειδικό τμήμα της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, δημοσίευσε ένα βίντεο 360 μοιρών, πιλότων της να επιχειρούν σε μαχητικό αεροσκάφος Boeing CV-22 Osprey.

Το CV-22 είναι η νέα παραλλαγή της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ του αεροσκάφους V-22 Osprey. Το 2006, το CV-22 έγινε το κορυφαίο αεροσκάφος επιτόπιας προσγείωσης και απογείωσης.

Το Osprey είναι ένα αεροσκάφος με ισχυρό κινητήρα που συνδυάζει τις κατακόρυφες απογειώσεις με τις εντυπωσιακές κάθετες ιδιότητες προσγείωσης ενός ελικοπτέρου και την ταχύτητας ενός πολεμικού αεροσκάφους με στροβιλοκινητήρες. Με ταχύτητα αεροσκάφους και την ευελιξία και τον εναέριο έλεγχο ενός ελικοπτέρου, το μαχητικό CV-22 αποτελεί την τέλεια λύση του Αμερικανικού στρατού για πληθώρα πολεμικών επιχειρήσεων.

Το CV-22 σχεδιάζεται από δύο κολοσσούς, παράγεται και υποστηρίζεται από την Bell Helicopter Textron και την Boeing Integrated Defense Systems.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με ολοκαίνουργια μέτρα αντιμετώπισης απειλών, ραντάρ παρακολούθησης εδάφους, αισθητήρα υπέρυθρης ακτινοβολίας και άλλα εξελιγμένα συστήματα αεροηλεκτρονικής μάχης που του επιτρέπουν να λειτουργεί σε χαμηλό υψόμετρο σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και περιβάλλοντα μεσαίας έως μεγάλης απειλής.

Τα δύο πρώτα δοκιμαστικά αεροσκάφη παραδόθηκαν στην αεροπορική βάση Edwards της Καλιφόρνιας, τον Σεπτέμβριο του 2000.

Δείτε το βίντεο: