Ζανόνε: Το απαγορευμένο νησί των οργίων στην Ιταλία

Με γαλαζοπράσινα νερά, μπλε ουρανό και ένα άγριο τοπίο, το Ζανόνε έχει όλα όσα θα περίμενε κανείς από έναν σχεδόν έρημο νησιωτικό ιταλικό προορισμό. Είναι επίσης φημισμένο για κάτι πιο απροσδόκητο: Τα σεξουαλικά όργια των πρώην ιδιοκτητών του.

«Βλέπετε αυτή τη λευκή αποικιακή βίλα ψηλά εκεί;», λέει ο πρώην ψαράς Τζόρτζιο Ανιέλο καθώς δείχνει με ένα τραχύ δάχτυλο μια βίλα ψηλά στα βράχια, με θέα το Τυρρηνικό Πέλαγος. «Αυτό είναι το μέρος όπου ο Μαρκήσιος Κασάτι Στάμπα έκανε τα περίφημα πάρτι του, με σεξουαλικά όργια».

Ο Ανιέλο είναι τακτικός επισκέπτης της Ζανόνε, πηγαίνοντας εκεί τουρίστες με τη βάρκα του, στην πιο άγρια ατόλη του αρχιπελάγους του Ποντίνε, στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Ιταλίας. Εκτός από τη φυσική ομορφιά του νησιού, αυτό που τραβάει εδώ τους τουρίστες σαν μαγνήτης, είναι το σκοτεινό και σέξι παρελθόν του, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου επικεντρώνεται γύρω από τον Μαρκήσιο και τη σύζυγό του, Άννα Φαλαρίνο, πρώην ηθοποιό.

«Ήταν ένας αδίστακτος άνθρωπος, ένας ηδονοβλεψίας που του άρεσε να παρακολουθεί και να φωτογραφίζει τη διάσημη σύζυγό του να κάνει σεξ με νεαρούς άντρες», προσθέτει ο Ανιέλο, καθώς πλοηγεί σε ένα λαβύρινθο από κοκκινωπό-κίτρινα βράχια, ψαρόβαρκες και θαλάσσιες αποθήκες. «Στη συνέχεια, μια μέρα βαρέθηκε το τρίο, πυροβόλησε τους δύο εραστές και αυτοκτόνησε».
Όργια σε ρωμαϊκές πισίνες

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, το Ζανόνε ήταν ένα μυστικό θέρετρο που το σεξουαλικά περιπετειώδες ζευγάρι είχε νοικιάσει από το ιταλικό κράτος. «Ο Μαρκήσιος πήγαινε για κυνήγι ενώ η όμορφη γυναίκα του σκότωνε το χρόνο της με άλλου είδους δραστηριότητες», λέει με νόημα ο Ανιέλο. Αυτές, όπως λέει, περιλάμβαναν γυμνό μπάνιο σε αρχαίες ρωμαϊκές πισίνες και -επίσης γυμνό- μπάνιο στην παραλία με άλλους άντρες.

Η απομόνωση του νησιού το έκανε το τέλειο μέρος για να φιλοξενήσει μυθικά πάρτι που θυμίζουν την ταινία «Μάτια ερμητικά κλειστά» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Και η εξωτική του ατμόσφαιρα ήταν το ιδανικό σκηνικό για τις προκλητικές γυμνές φωτογραφίες της Άννας που τραβούσε ο σύζυγός της.

Πηγή: Twitter

loading...