Πυρά Ιερώνυμου κατά Ιεραρχών στην ΔΙΣ – Προς αναγνώριση η ουκρανική Αυτοκεφαλία

Η τελετή διαβεβαίωσης του νέου διευθυντή της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, Αρχιμανδρίτη Νικόδημου Φαρμάκη, απέκτησε ξεχωριστή σημασία εξαιτίας των όσων είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο Μακαριώτατος έκανε λόγο για «ψιθύρους» και «άδικες κατηγορίες» προς το πρόσωπο του νέου διευθυντή της ΕΚΥΟ.

«Από την στιγμή που έγινε αυτή η επιλογή ακούστηκαν μερικοί ψίθυροι που δε θα έπρεπε να ακούγονται στον χώρο της Εκκλησίας. Κατηγορήθηκες για έργα υπακοής. Ποιοι τα ψιθυρίζουν όμως, δεν θα πούμε τίποτε. Θα καταλάβουν το λάθος τους. Αλλά αν συνεχίσουν να μιλάνε θα μιλήσουμε κι εμείς» είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πολλοί θεώρησαν πως τα λόγια αυτά «φωτογραφίζουν» συγκεκριμένους Αρχιερείς.

Την ίδια ώρα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά από έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν από διάφορες πλευρές τόσο στον ίδιο όσο και σε πρωτοκλασάτους Ιεράρχες, αναμένεται στην επόμενη Ιεραρχία του Οκτωβρίου να περάσει η ουκρανική Αυτοκεφαλία.

Οι συνέπειες αυτής της ιστορικής εξέλιξης πρόκειται να είναι οδυνηρές καθώς η Μόσχα θα επιβάλλει Ακοινωνησία με την Ελλαδική Εκκλησία, κάτι το οποίο θα περιορίσει δραματική τον θρησκευτικό τουρισμό στον Ελλαδικό χώρο, όπως λέει στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Ιεράρχης της Αττικής που διαφωνεί με την φημολογούμενη αναγνώριση μιας αμφιλεγόμενης Εκκλησίας.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi

loading...