Ζητάει και τα ρέστα ο Κοτζιάς: «Μη ξηλώνετε από το ΥΠΕΞ τους πρωτεργάτες της συμφωνίας των Πρεσπών»


Ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς ένας από τους "εν ελλάδι" εγκεφάλους της συμφωνίας των Πρεσπών, έβγαλε ανακοίνωση(!) γιατί η παρούσα διοίκηση του ΥΠΕΞ "ξηλώνει" κάποιους διπλωμάτες οι οποίοι έπαιξαν ενεργό ρόλο στη συμφωνία.

«Πρωτοφανή δίωξη κορυφαίων στελεχών του ΥΠΕΞ» που παραπέμπει «μάλλον σε τυραννικά καθεστώτα» καταγγέλλει μέσω ανακοίνωσής του, ο πρόεδρος του «Πράττω», Νίκος Κοτζιάς, εξαπολύοντας τα πυρά του κατά της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών και προσωπικά κατά του Νίκου Δένδια.

«Τα πρώτα βήματα της νέας πολιτικής ηγεσίας στο ΥΠΕΞ κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη που έχει ανάγκη η πατρίδα, προκειμένου να προάγει τις εθνικές της υποθέσεις. Η νέα ηγεσία του ΥΠΕΞ προωθεί προαποφασισμένες εκκαθαρίσεις που θυμίζουν άλλες εποχές και δεν συνάδουν με τον δημοκρατισμό και με την ιδιότητα κράτους μέλους της ΕΕ, αλλά μάλλον σε τυραννικά καθεστώτα.

Η πρωτοφανής δίωξη κορυφαίων στελεχών του ΥΠΕΞ δεν συνάδει με την εφαρμογή αρχών χρηστής διοίκησης. Προσβάλλει δε, τα στελέχη του ΥΠΕΞ που υπηρετούν με επαγγελματισμό όλες τις κυβερνήσεις, ανεξάρτητα πολιτικού χρώματος, τιμώντας τον όρκο τους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς.

«Η ΝΔ διώκει άριστα στελέχη του ΥΠΕΞ με μοναδική κατηγορία ότι αυτά "έκαναν καλά την εργασία τους παρόλο που η χώρα είχε τον συγκεκριμένο ΥΠΕΞ!" Αυτά είναι πρωτοφανή στην ιστορία της ελληνικής διπλωματίας. Ο Ν. Δένδιας ανακαλεί στην Αθήνα, όλους τους ανώτατους διπλωμάτες και εμπειρογνώμονες που δεν είναι αρεστοί σε ένα παράκεντρο.

Παράκεντρο που δεν θέλει πατριωτική λύση για το Κυπριακό και έπαιξε με ακροδεξιές θέσεις στο Ονοματολογικό. Επιπλέον, ο νέος ΥΠΕΞ ακύρωσε μεταθέσεις που είχαν αποφασιστεί και προγραμματιστεί εδώ και μήνες. Έκανε δε και ένα πρωτοφανές ατόπημα: Ουδέποτε άλλοτε και σε καμία χώρα του κόσμου Υπουργός εκδίωξε διευθυντή διπλωματικού γραφείου προηγούμενου Υπουργού. Ντροπή του», προσθέτει και συνεχίζει:

«Συνιστώ στην παρούσα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ, να αλλάξει άμεσα ρότα και να σοβαρευτεί. Της συνιστώ, επίσης, να πάψει να εκθέτει με την μικρόνοια πολιτική της τη χώρα διεθνώς. Να ενσκήψει, επιτέλους, με αίσθημα ευθύνης στην αντιμετώπιση των εθνικών μας θεμάτων, μακριά από προσωπικές εμπάθειες αναρμόδιων κύκλων του ΥΠΕΞ. Να μελετήσει τους φακέλους που δεν γνωρίζει. Οφείλει δε, να αξιοποιήσει τις σημαντικές επιτυχίες της προηγούμενης Κυβέρνησης και να χτίσει περαιτέρω πάνω σε αυτές».

«Ευθύνη για όσα συμβαίνουν στο ΥΠΕΞ έχουν και αρμόδια στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ας αντιληφθούν, δεν μπορεί να θέλουν τους καρπούς από την αναβάθμιση της χώρας και ταυτόχρονα αμαχητί να επιτρέπουν τη δίωξη όσων δούλεψαν για αυτήν», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Κοτζιάς.
loading...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

5 σχόλια :

 1. ΧΛΑΑΤΣΣ ΧΛΟΥΥΥΤΣΣΣ ΦΟΥΥΥΠ (κλωτσια ειναι αυτο) ΩΩΩΩΧΧΧ....ΑΑΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑ ΠΟΣΟ ΕΥΘΥΜΗΣΑΜΕΝ ΠΑΛΙ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΘΡΑΣΟΣ ΑΠΥΘΜΕΝΟ !!! Βγάζει και γλώσσα ο Εφιάλτης ! Τρέμει την ώρα που θα πληρώσει για το ξεπούλημα εθνικού εδάφους ο προδότης και προσπαθεί να καλυφθεί πίσω από τους υφισταμένους του. Ο πανικός του μπροστά στο ενδεχόμενο της απόδοσης δικαιοσύνης τον οδηγεί σε πράξεις αποδοχής της ενοχής και αυτογελοιοποίησης .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΝΕΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΚΑΙ ΚΑΛΎΨΕ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ ΚΟΤΖΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή