Διάβημα Αθήνας στην Αγκυρα: «Κλείστε τα σύνορα σας – Μην σπρώχνετε άλλους αλλοδαπούς στην Ελλάδα»

Διάβημα Αθήνας στην Αγκυρα είχαμε πρι λίγο με υπουργό Εξωτερικών Νίκος Δένδιας να καλεί εκτάκτως στο ΥΠΕΞ τον Τούρκο πρέσβη προκειμένου να του εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια της Ελλάδας για την αύξηση των ροών μεταναστών από την Τουρκία, η οποία κορυφώθηκε με τη χθεσινή πρωτόγνωρη μαζική άφιξη άνω των 500 μεταναστών στη Λέσβο.

Ειδικότερα, στον πρεσβευτή της Τουρκίας στην Ελλάδα Μπουράκ Οζούγκερτζιν, ο Ν. Δένδιας υπενθύμισε τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Τουρκία στο πλαίσιο της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας του 2016 και την ανάγκη να εφαρμόζει αυτά τα οποία έχουν συμφωνηθεί.

Από πλευράς του, ο Τούρκος πρέσβης, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, είπε ότι θα ενημερώσει σχετικά τις Αρχές του και διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην Κοινή Δήλωση και η πολιτική της εν προκειμένω δεν έχει αλλάξει.

Παράλληλα, οι ελληνικές διπλωματικές αρχές ενημέρωσαν σχετικώς την ΕΕ, καθώς αφορά ένα μείζον ζήτημα πρωτίστως ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Αναφερόμενος στις έκνομες τουρκικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι το συμφέρον και των δύο χωρών είναι η εμπέδωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή.

Συνεπώς, ενέργειες που υπονομεύουν αυτόν τον στόχο δεν είναι αποδεκτές και πρέπει να αποφεύγονται, καθιστούν με σαφήνεια οι διπλωματικές πηγές.

Yπενθυμίζουμε πως χτες, μέσα σε χρονικό διάστημα μισής ώρας έφτασαν 14 λέμβοι που μετέφεραν πάνω από 600 αλλοδαπούς εκτελώντας απόβαση στη περιοχή Συκαμιά Λέσβου.

Οι λέμβοι άρχισαν να φθάνουν νωρίς το απόγευμα με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί όλος ο μηχανισμός τόσο στο νησί για την υποδοχή και καταγραφή όσο και στις υπηρεσίες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ρ.Τ.Ερντογάν: Έρχεται νέο προσφυγικό κύμα

Για νέο προσφυγικό κύμα από τη Συρία που ενδέχεται να προκαλέσει πίεση προειδοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του προς τους Τούρκους δημοσιογράφους.

«Θα είναι ψέμα αν πούμε πως στο Ιντλίμπ τα γεγονότα είναι στο σημείο που επιθυμούμε. Έχουν πεθάνει 60.000 άνθρωποι.

Επίσης σχεδόν διπλασιάστηκαν οι προσφυγικές ροές. Έρχονται στα βόρεια της χώρας. Πρέπει να λάβουμε μέτρα!».

loading...

4 thoughts on “Διάβημα Αθήνας στην Αγκυρα: «Κλείστε τα σύνορα σας – Μην σπρώχνετε άλλους αλλοδαπούς στην Ελλάδα»

  1. Ταμάμ καράφλα! Τώρα που το είπες δεν θα μας ξαναστείλουν ούτε έναν οι τουρκαλάδες. Θα σοβαρευτείτε ποτέ ρε σαρσέμηδες και να πάψετε να λέτε παπαριές για εντυπωσιασμούς; Ρε χανόμαστε ρε, το πήρατε χαμπάρι;

  2. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΕ ΒΑΡΚΕΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.
    ΠΡΩΤΟΝ.
    ΒΓΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΜΕΡΙΚΩΣ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΤΙΣ ΜΚΟ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ: ΜΟΝΟ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΣΙΤΙΣΗ. ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ "ΝΟΜΙΚΗΣ" ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΣΥΛΟ, Ή ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ
    ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ Η ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ. ΕΑΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ Ή ΦΥΛΑΚΗ. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΝΕΝΟΣ "ΜΠΟΝΟΥΣ" ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ Ή ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΤΛ. ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Ή ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΤΕ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ. ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΛΑΣΗ.

    ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΑΚΡΙΤΙΚΏΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.

  3. Στη χωρα γινεται εισβολη ισλαμοφασιτων με την ανοχη μαλιστα των εκαστοτε κυβερνησεων που διευκολυνουν τις αποβασεις. Να δουμε τελικα τι θα μεινει ορθιο για να αξιζει το κοπο να υπερασπιστει κανεις σε αυτο τον τοπο

  4. 500 ΚΥΣΕΑ να κάνετε, πάλι το αποτέλεσμα θα είναι μηδέν. Σπάστε αυγά γιατί αλλιώς δεν γίνεται τίποτα και το ξέρετε πολύ καλά. Ολα τ΄άλλα τ΄ακούμε βερεσέ.

Comments are closed.