Μήνυμα Κρεμλίνου σε Άγκυρα: «Πρέπει να πάρετε την έγκριση της Δαμασκού για να εισέλθετε στη Συρία»

Μήνυμα από το ρωσικο υπουργείο εξωτερικών προς την Τουρκία για τις επιχειρήσεις εντός συριακού εδάφους – με την ευλογία και συνεργασία της Ουάσινγκτον- με σκοπό τη δημιουργία μίας buffer zone.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σχολιάζοντας την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στα ανατολικά του Ευφράτη δήλωσε πως όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που πρόκειται να γίνουν στα συριακά εδάφη πρέπει να έχουν την έγκριση της κυβέρνησης της Δαμασκού.

Η Ζαχάροβα δήλωσε : ”Όλες οι αντιτρομοκρατικές δραστηριότητες πρέπει να έχουν την έγκριση της Δαμασκού.Επειδή εδώ πρόκειται για ένα κυρίαρχο κράτος αυτό είναι ο πρώτος και απόλυτος όρος. αυτό είναι μία στάση αρχής της Ρωσίας η οποία δεν έχει αλλάξει καθόλου και ισχύει και για τις επιχειρήσεις που οργανώνονται από την πλευρά της Τουρκίας.

Αναμφίβολα είμαστε σε επικοινωνία με τους Τούρκους εταίρους μας. Επί του παρόντος Υπάρχουν θέματα που έχουν λυθεί και άλλα που δεν έχουν λυθεί αλλά η Συρία ως κυρίαρχο κράτος πρέπει να ελέγχει τα εδάφη της και δεν έχει καταργηθεί το ότι αυτή είναι που πρέπει να παίρνει τις αποφάσεις για αυτά που συμβαίνουν στα εδάφη της. “.

Η Ζαχάροβα δήλωσε πως η Ρωσία είναι ενάντια σε κάθε είδους κίνηση που προβλέπει διαμελισμό της Συρίας και συνέχισε λέγοντας: “Οι περιοχές της Συρίας υπό καμία δικαιολογία δεν μπορούν να αποκόπτονται και πιστεύουμε πως αυτό είναι κάτι το απαράδεκτο”.

Αν και η δήλωση του ρωσικού ΥΠΕΞ είναι λογική παρ όλα αυτά η Δαμασκός δεν μπορεί να εφαρμόσει την ισχύ της στις περιοχές των Κούρδων, οι οποίες εκτός των άλλων είναι και αμερικανοκρατούμενες.

Επιπλέον η Άγκυρα έχει ήδη αρχίσει να εισέρχεται εντός της buffer-zone.

Βέβαια δεν θα πρέπει να αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο, η Δαμασκός να συμβάλει στην άμυνα των Κούρδων σε ενδεχόμενες εχθροπραξίες με την Τουρκία.

loading...

2 thoughts on “Μήνυμα Κρεμλίνου σε Άγκυρα: «Πρέπει να πάρετε την έγκριση της Δαμασκού για να εισέλθετε στη Συρία»

  1. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ…Ο ΑΘΛΙΟΣ ΒΡΩΜΕΡΟΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΖΕΙ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΒΡΩΜΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΑΠΙΟ ΑΝΑΠΗΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ…ΚΑΚΟ ΨΩΦΟ ΝΑ ΕΧΕΙ..

  2. ΚΛΑΝΙΑΡΗΣ Δ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΛΑΠΑΝΑΡΑΣ ΜΑΣ ΒΓΗΚΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΓΥΦΤΟ=ΠΟΥΤΙΝ

Comments are closed.