Ο ΙΣΑ ζητά από το Υπουργείο Υγείας να δημιουργηθεί επιτροπή με τη συμμετοχή του ΙΣΑ και του ΕΟΠΥΥ, για την διερεύνηση υποθέσεων παραβίασης της συνταγογράφησηςΠαρέμβαση στον Υπουργό Υγείας κ.Βασίλη Κικίλια έκανε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με αφορμή την αναδρομική επιβολή προστίμων, σε γιατρούς που παραβίασαν τους κανόνες συνταγογράφησης κατά τα παρελθόντα έτη όταν δεν είχαν διευκρινιστεί επακριβώς οι κανόνες συνταγογράφησης. Διαπιστώθηκε ότι σε πολλές περιπτώσεις έχουν επιβληθεί υπερβολικά πρόστιμα παρά το γεγονός ότι ο γιατρός δεν είχε δυνατότητα να αποφύγει την υπέρβαση.

Ο ΙΣΑ ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας να δημιουργηθεί επιτροπή με τη συμμετοχή του ΙΣΑ και του ΕΟΠΥΥ, η οποία θα διερευνά τις υποθέσεις παραβιάσεων στη συνταγογράφηση πριν επιβληθούν τα πρόστιμα.

Ο ΙΣΑ τονίζει ότι θα είναι αυστηρός με όσα μέλη του δεν ακολουθούν την επιστημονική δεοντολογία ωστόσο δεν θα επιτρέψει άδικες υπερβολικές και καταχρηστικές συμπεριφορές.

Για τον λόγο αυτόν απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Πλαγιαννάκο Βασίλη το οποίο σας κοινοποιούμε.ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Loading...