Εταιρεία στην Κίνα κλωνοποιεί γάτες και σκύλους!

Ο γατούλης Garlic αποτελεί το πρώτο δημιούργημα της Sinogene Biotechnology Company, 66 ημέρες μετά την έναρξη της διαδικασίας.

Τα ζώα ζουν λιγότερο από τον άνθρωπο. Ο σύγχρονος άνθρωπος χρησιμοποιεί ως συντροφιά τα ζωάκια και τα κάνει κατοικίδιά του. Η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ των κατοικίδιων ζώων και των ανθρώπων είναι εξαιρετικά ισχυρή. Όταν λοιπόν φτάσει η ώρα του αποχωρισμού, το σοκ είναι πολύ ισχυρό. Καθώς η κοινωνία εξελίσσεται, οι ανάγκες αλλάζουν.

Και εφόσον οι σχέσεις ζώων και ανθρώπων γίνονται ολοένα και πιο στενές, ήταν αναμενόμενο να εμφανιστούν εταιρείες που θα αναλάμβαναν να καλύψουν ορισμένα «κενά». Μία εταιρεία στην Κίνα, λοιπόν, διαφημίζει ότι κλωνοποιεί την αγαπημένη γατούλα ή το αγαπημένο σκυλάκι σας, έναντι 34.000 και 54.000 δολαρίων αντίστοιχα.

Η Κίνα είναι μία αγορά ενός δισ. και πλέον ανθρώπων. Η εταιρεία κλονοποίησης κατοικιδίων, ωστόσο, απευθύνεται σε όλον τον πλανήτη, καθώς φέρεται να είναι η μοναδική που το πράττει.

Για του λόγου το αληθές, το πρώτο κλωνοποιημένο γατάκι είναι ήδη γεγονός στην Κίνα. Ο χαριτωμένος Garlic είναι το πρώτο γατάκι που γεννήθηκε στο εργαστήριο της Sinogene Biotechnology Company, η οποία εδρεύει στο Πεκίνο. Ο γατούλης γεννήθηκε 66 ημέρες μετά την έναρξη της διαδικασίας και είναι πιστό αντίγραφο της γάτας που «έφυγε».

Το κόστος για την κλωνοποίηση μίας γάτας ανέρχεται στα 34.000 δολάρια, ενώ η εταιρεία υποστηρίζει ότι μπορεί να κλωνοποιήσει και σκύλους, έναντι 54.000 δολαρίων. Ήδη πολλοί ιδιοκτήτες κατοικιδίων έσπευσαν να ενημερωθούν για το πώς θα προγραμματίσουν την κλωνοποίηση του κατοικιδίου τους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του κινεζικού κράτους, στην αχανή ασιατική χώρα υπάρχουν πάνω από 73 εκατ. ιδιοκτήτες κατοικιδίων, γεγονός που καθιστά το συγκεκριμένο πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας, εξαιρετικά ευρύ.

loading...